Moartea

Moartea nu este doar naturală, este de dorit. Cel care încearcă adevărul, care aspiră la Absolut, este obligat să distrugă în sine toate sentimentele emoționale, toate culorile și mirosurile pământului. De aceea moartea este pasul potrivit pentru Ideal.

Cu toate acestea, moartea nu asigură încă realizarea Absolutului, deoarece soarta postumă a omului se suprapune vieții sale pământești.

După moartea unei persoane se pot aștepta trei forme de succes: renașterea iminentă, experiența iadului (înainte de introducerea într-un nou corp), trecerea în Nirvana.

Atunci când moare, sufletul se descompune în elementele sale constitutive, dar într-o altă încarnare se unește din nou într-un fel șamanic, salvând unitatea sufletului. Adevărat, “asamblarea” corectă a acestuia asigură persistența personalității, indiferent de plicul fizic (costumul de carne) pe care îl primește la următoarea transformare.

Omul trebuie să se străduiască să oprească lanțul transmigrației, să se conecteze cu Absolutul, să aspire la Nirvana.

Acest lucru se poate face doar prin practicarea existenței drepte. În intervalul dintre desfermecarea prin moarte și noua încarnare, se așteaptă ca sufletele ateilor vaccinați să fie pedepsite sever în peșteri diabolice. Printre chinurile care le sunt destinate – înghițirea unei mingi de fier roșu-fierbinți, prăjirea, hăcuirea, înghețarea, fierberea.