Criza mondială Corona din 2020-21: distrugerea societății civile, depresia economică proiectată, lovitura de stat globală și „Marea resetare”

Repere

Suntem la răscrucea uneia dintre cele mai grave crize din istoria lumii. Trăim istoria în timp real, totuși înțelegerea noastră despre succesiunea evenimentelor din ianuarie 2020 a fost estompată.

La nivel mondial, oamenii au fost induși în eroare atât de guvernele lor, cât și de mass-media cu privire la cauzele și consecințele devastatoare ale „pandemiei” Covid-19.

Adevărul nerostit este că romanul coronavirus oferă un pretext și o justificare intereselor financiare puternice și politicienilor corupți pentru a precipita întreaga lume într-o spirală de șomaj în masă, faliment, sărăcie extremă și disperare. 

Peste 7 miliarde de oameni din întreaga lume sunt afectați direct sau indirect de criza coronei.

„Urgența” de sănătate publică COVID-19 sub auspiciile OMS a fost prezentată opiniei publice ca un mijloc („soluție”) pentru a contracara „virusul ucigaș”.

Dacă publicul ar fi fost informat corect și calm despre Covid ca despre o „similară gripei sezoniere” (conform definiției OMS), campania fricii ar fi căzut. Blocarea și închiderea economiei naționale ar fi fost respinse de-a dreptul.

Prima etapă a acestei crize (în afara Chinei) a fost lansată de OMS la 30 ianuarie 2020, într-un moment în care existau 5 cazuri în SUA, 3 în Canada, 4 în Franța, 4 în Germania. 

Aceste numere justifică declararea unei urgențe de sănătate publică la nivel mondial?  

Campania fricii a fost susținută de declarații politice și dezinformare mass-media.

Oamenii sunt speriați. Sunt încurajați să facă testul PCR, care este defect. Un test PCR pozitiv nu înseamnă că sunteți infectat și / sau că puteți transmite virusul. 

Testul RT-PCR este cunoscut pentru că produce un procent ridicat de fals pozitivi . Mai mult,  nu  identifică virusul. 

De la început, în ianuarie 2020, nu a existat o „bază științifică” care să justifice lansarea unei urgențe de sănătate publică la nivel mondial.

În februarie, criza covidă a fost  însoțită  de o prăbușire majoră a piețelor financiare. Există dovezi ale fraudei financiare. 

Și pe 11 martie 2020: OMS a declarat oficial o pandemie mondială într-un moment în care erau 44.279 de cazuri și 1440 de decese în afara Chinei dintr-o populație de 6,4 miliarde (estimări ale cazurilor confirmate pe baza testului PCR). 

Imediat după anunțul OMS din 11 martie 2020, instrucțiunile de detenție și blocare au fost transmise către 193 de state membre ale Națiunilor Unite. 

Fără precedent în istorie, aplicat aproape simultan într-un număr mare de țări, sectoare întregi ale economiei mondiale au fost destabilizate. Întreprinderile mici și mijlocii au fost conduse la faliment. Șomajul și sărăcia sunt maxime.

Impactul social ale acestor măsuri nu este doar devastator, ci este în curs de desfășurare în ceea ce este descris ca „Un al doilea val”. Nu există dovezi ale unui „al doilea val”. Documentate pe larg estimările PCR sunt defectuoase. 

Impacturile asupra sănătății (mortalitate, morbiditate) rezultate din închiderea economiilor naționale depășesc cu mult cele atribuite Covid-19. 

Foametele au izbucnit în cel puțin 25 de țări în curs de dezvoltare,  potrivit surselor ONU.

Sănătatea mintală a milioane de oameni din întreaga lume a fost afectată ca urmare a blocării, distanțării sociale, pierderilor de locuri de muncă, falimentelor, sărăciei în masă și disperării. Frecvența sinuciderilor și a dependenței de droguri a crescut la nivel mondial.

Se spune că „Virusul V” este responsabil pentru valul falimentelor și al șomajului. Este o minciună. Nu există nicio relație de cauzalitate între virusul (microscopic) SARS-2 și variabilele economice.

Finanțatorii și miliardarii puternici sunt cei care stau în spatele acestui proiect care a contribuit la destabilizarea (la nivel mondial) a economiei reale. Și există suficiente dovezi că decizia de a închide o economie națională (care va duce la sărăcie și șomaj) va avea inevitabil un impact asupra tiparelor de morbiditate și mortalitate. 

De la începutul lunii februarie 2020, Super Bogații au încasat miliarde de dolari.

Documentat pe  larg  , este  cea mai mare redistribuire a bogăției globale din istoria lumii, însoțită de un proces de sărăcire la nivel mondial. 

 


 

Prefaţă 

Campania fricii a servit ca instrument de dezinformare.

Minciunile mass-media au susținut imaginea unui virus ucigaș  care a contribuit inițial la destabilizarea comerțului SUA-China și la perturbarea călătoriilor aeriene. Și apoi, în februarie, „V- Virusul” (care, de altfel, este similar cu gripa sezonieră) a fost considerat responsabil pentru declanșarea celei mai grave crize financiare din istoria lumii. 

Și apoi, pe 11 martie, a fost impus un blocaj asupra 193 de state membre asupra Națiunilor Unite, ducând la „închiderea” economiilor naționale din întreaga lume.

Începând din octombrie, a fost anunțat un „al doilea val”. „Pandemia nu s-a încheiat”.

Campania fricii predomină. Și oamenii sunt acum conduși să creadă că vaccinul contra coroanei sponsorizat de guvernele lor este „soluția”. Și această „normalitate” va fi restabilită după ce întreaga populație a planetei va fi vaccinată.

Vaccinul SARS-CoV-2

Cum se face că un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, care în condiții normale ar dura ani de zile să se dezvolte, a fost lansat imediat la începutul lunii noiembrie 2020? Vaccinul ARNm anunțat de Pfizer se bazează pe o genă experimentală  care editează tehnologia ARNm care are o influență asupra genomului uman. 

Au fost efectuate testele de laborator standard pe animale folosind șoareci sau dihori?

Sau Pfizer „a mers direct la„ cobai ”umani? ? Testele umane au început la sfârșitul lunii iulie și la începutul lunii august. „Trei luni sunt nemaiauzite pentru testarea unui nou vaccin. Câțiva ani este norma . ”  

Această caricatură de Large + JIPÉM explică situația noastră:

Șoarecele nr. 1: „Vei fi vaccinat”,

Șoarecele nr. 2: Ești nebun, încă nu au terminat testele pe oameni ”

Și de ce avem nevoie de un vaccin pentru Covid-19 când atât OMS, cât și Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au confirmat fără echivoc că Covid-19 este „similar cu gripa sezonieră”.

Planul de a dezvolta un vaccin este bazat pe profit. Este susținut de guverne corupte care servesc interesele Big Pharma. Guvernul SUA comandase deja 100 de milioane de doze în iulie, iar UE urmează să cumpere 300 de milioane de doze. Sunt bani mari pentru Big Pharma, plăți generoase pentru politicienii corupți, în detrimentul contribuabililor. 

În capitolele următoare, definim virusul SARS-CoV-2 și controversatul test RT-PCR care este utilizat pentru „identificarea virusului”, precum și stabilirea „estimărilor” așa-numitelor „cazuri pozitive”. (Capitolul II) 

În capitolul III, vom examina în detaliu cronologia evenimentelor din octombrie 2019 care au condus la blocarea istorică din 11 martie 2020.

Evaluăm consecințele economice și sociale largi ale acestei crize, inclusiv procesul de sărăcire la nivel mondial și de redistribuire a bogăției în favoarea miliardarilor super-bogați. (Capitolele IV și V)

Programul de vaccinare Big Pharma, care urmează să fie impus milioane de oameni din întreaga lume, este revizuit în capitolul VII. 

Capitolul IX se încheie cu o analiză a „Great Reset” propusă de Forumul Economic Mondial, care, dacă ar fi adoptată, ar consta în eliminarea statului bunăstării și impunerea unor măsuri masive de austeritate asupra unei populații sărace. 

Această carte electronică este preliminară. Există un sentiment de urgență. Oamenii din întreaga lume sunt mințiți de guvernele lor. 

Un cuvânt despre metodologie: obiectivul nostru este să infirmăm „Marea Minciună” printr-o analiză atentă constând din:

 • O prezentare istorică a crizei Covid, cu date precise.
 • Cotații din   documente oficiale și rapoarte revizuite de colegi. Sunt indicate numeroase surse și referințe.
 • Analiza științifică și revizuirea detaliată a datelor, estimărilor și definițiilor „oficiale”,
 • Analiza impactului „orientărilor” OMS și a politicilor guvernamentale asupra variabilelor economice, sociale și de sănătate publică.

Obiectivul nostru este să informăm oamenii din întreaga lume și să respingem narațiunea oficială care a fost folosită ca pretext și justificare pentru a destabiliza țesătura economică și socială a unor țări întregi. 

Această criză afectează omenirea în întregime: 7,8 miliarde de oameni. Ne solidarizăm cu semenii noștri din întreaga lume. Adevărul este un instrument puternic. 

Rămân dator cititorilor noștri, autorilor noștri și echipei de cercetare globală. 

Michel Chossudovsky , Global Research, 11 decembrie 2020, [email protected] 

(revizuit la 21 decembrie 2020 și 31 ianuarie 2020 revizuit și actualizat la 21 februarie, 14 martie 2021, 3 aprilie 2021)

Un   capitol suplimentar examinează impactul  blocării  asupra sănătății mintale, inclusiv creșterea sinuciderilor, a alcoolismului și a dependenței de droguri. (Capitolul VI).

Răspândiți vestea. Vă rugăm să transmiteți acest text prietenilor și colegilor

Drepturi de autor: Center for Research on Globalization (CRG). Decembrie 2020. 

Despre autor

Michel Chossudovsky este un autor premiat, profesor de economie (emerit) la Universitatea din Ottawa, fondator și director al Centrului de Cercetare asupra Globalizării (CRG), Montreal, editor la Global Research.

El a întreprins cercetări de teren în America Latină, Asia, Orientul Mijlociu, Africa sub-sahariană și Pacific și a scris pe larg despre economiile țărilor în curs de dezvoltare, cu accent pe sărăcie și inegalități sociale. De asemenea, a întreprins cercetări în domeniul economiei sănătății (Comisia Economică a ONU pentru America Latină și Caraibe (ECLAC), UNFPA, CIDA, OMS, Guvernul Venezuelei, John Hopkins International Journal of Health Services  ( 1979 , 1983 ))

Este autorul a unsprezece cărți, printre care Globalizarea sărăciei și Noua ordine mondială  (2003),  „Războiul împotriva terorismului” al Americii  (2005), Globalizarea războiului, Războiul lung al Americii împotriva umanității (2015).

Este un colaborator la Enciclopedia Britanică. Scrierile sale au fost publicate în mai mult de douăzeci de limbi. În 2014, a primit Medalia de Aur pentru Meritul Republicii Serbia pentru scrierile sale despre războiul de agresiune al NATO împotriva Iugoslaviei. El poate fi contactat la adresa [email protected]

Vezi Michel Chossudovsky, Notă biografică

 

 


Cuprins

Capitolul I.

Introducere. Distrugerea societății civile. Campania Fricii

Capitolul II

Cronologia Corona

Capitolul III

Ce este Covid-19, SARS-2: Cum se testează? Cum se măsoară?

Capitolul IV

Depresia economică proiectată

Capitolul V

Îmbogățirea super-bogatului. Însușirea și redistribuirea averii

Capitolul VI

Impactul asupra sănătății mintale

Capitolul VII

„Nu există nici un leac”. Suprimarea hidroxiclorochinei (HCQ), un medicament ieftin și eficient

Capitolul VIII

Vaccinul Covid al Big Pharma

Capitolul IX

Libertate de exprimare. Categorizarea mișcării de protest drept „antisocială”

Capitolul X

„Golful global de stat” și „Marea resetare”. Datoriile globale și „Tratamentul șocului” neoliberal

.


.

Capitolul I

Introducere

Distrugerea societății civile. Campania Fricii

„Este timpul ca toată lumea să iasă din această transă negativă, din această isterie colectivă, deoarece foametea, sărăcia, șomajul în masă vor ucide și distruge viețile mai multor oameni decât SARS-CoV-2! ”  ( Dr. Pascal Sacré ) 

„Văd pacienți care au erupții faciale, infecții fungice, infecții bacteriene. … În februarie și martie ni s-a spus să nu purtăm măști. Ce s-a schimbat? Știința nu s-a schimbat. Politica a făcut-o. Este vorba despre conformitate. Nu este vorba de știință … ( Dr. James Meehan ) 

„Odată ce minciuna devine adevărul, nu se mai mișcă înapoi. Nebunia predomină. Lumea este răsturnată. ”  ( Michel Chossudovsky )

„Suntem blocați pentru o rată de fatalitate a infecției mai mică de 0,2%” ( Dr. Richard Schabas )

 

Suntem la răscrucea uneia dintre cele mai grave crize din istoria lumii. Trăim istoria în timp real, totuși înțelegerea noastră despre succesiunea evenimentelor din ianuarie 2020 a fost estompată. La nivel mondial, oamenii au fost induși în eroare atât de guvernele lor, cât și de mass-media cu privire la cauzele și consecințele devastatoare ale „pandemiei” Covid-19.

Adevărul nerostit este că romanul coronavirus oferă un pretext și o justificare intereselor financiare puternice și politicienilor corupți pentru a precipita întreaga lume într-o spirală de șomaj în masă, faliment, sărăcie extremă și disperare. 

Aceasta este adevărata imagine a ceea ce se întâmplă. Este rezultatul unui proces complex  de luare a deciziilor. 

 „Planet Lockdown” este o încălcare a libertăților civile și a „Dreptului la viață”.

Întreaga economie națională este în pericol. În unele țări a fost declarată legea marțială.

Capitalurile mici și mijlocii vor fi eliminate. Capitalul mare predomină.

O concentrare masivă de avere corporativă este în curs. 

Este o „Nouă Ordine Mondială” diabolică în devenire. 

Zonele roșii, masca facială, distanțarea socială, închiderea școlilor, colegiilor și universităților, gata cu adunările de familie, fără sărbători de naștere, muzică, arte, gata cu evenimentele culturale, evenimentele sportive sunt suspendate, gata cu nunțile, „dragostea și viața ”sunt interzise direct.

Și în  mai multe țări, reuniunile de familie de Crăciun și de Anul Nou au fost declarate ilegale.

Închiderea economiei globale ne este prezentată ca un mijloc de combatere a virusului. Asta vor să credem. Dacă publicul ar fi fost informat că Covid-19 este „asemănător cu gripa sezonieră”, campania fricii ar fi căzut …

Pandemia a fost lansată oficial de OMS la 11 martie 2020, ducând la blocarea și închiderea economiilor naționale din 190 de țări (din 193), state membre ale Națiunilor Unite. Instrucțiunile au venit de sus, de pe Wall Street, Forumul Economic Mondial (WEF), fundațiile miliardare.

Pandemia din 11 martie 2020 a fost precedată de o urgență de îngrijire internațională de sănătate publică a OMS (PHEIC) la 30 ianuarie 2020, care a fost urmată în februarie de destabilizarea piețelor financiare. La 30 ianuarie, au existat 83 de cazuri, în afara Chinei, dintr-o populație totală de 6,4 miliarde. În zilele care au precedat prăbușirea financiară din februarie, au existat 453 de cazuri în afara Chinei. (Vezi analiza noastră în capitolul II)

Acest proiect diabolic bazat pe estimări insuficiente și defectuoase este descris întâmplător de către mass-media corporativă ca un efort „umanitar”. „Comunitatea internațională” are o „Responsabilitate de a proteja” (R2P).  

În cuvintele Diana Johnstone , este „Pretextul global” . Un „parteneriat public-privat” neales sub auspiciile Forumului Economic Mondial (WEF), a venit în salvarea celor 7,8 miliarde de oameni ai Planetei Pământ. Închiderea economiei globale este prezentată ca un mijloc de „ucidere a virusului”.

Sună absurd. Închiderea economiei reale a Planetei Pământ nu este „soluția”, ci mai degrabă „cauza” unui proces diabolic de destabilizare și sărăcire la nivel mondial. 

Economia națională combinată cu instituțiile politice, sociale și culturale stă la baza „reproducerii vieții reale”: venit, ocupare, producție, comerț, infrastructură, servicii sociale.

Destabilizarea economiei Planetei Pământ nu poate constitui o „soluție” pentru combaterea virusului. Dar aceasta este „soluția” impusă în care vor să credem. Și în asta fac ei.

Este distrugerea vieții oamenilor. Este destabilizarea societății civile. 

Minciunile sunt susținute de o campanie masivă de dezinformare mass-media. 24/7,  „Alerte Covid” incesante și repetitive pentru ultimele unsprezece luni. … Este un proces de inginerie socială. 

Ceea ce vor ei este să mărească cifrele astfel încât să justifice blocarea. 

Și acum există așa-numitul „al doilea val”. Milioane de teste pozitive covide sunt acum tabelate. 

Covid-19 este descris ca „virusul ucigaș”. 

Distrugerea societății civile 

Oamenii sunt speriați și nedumeriți. „De ce ar face asta?”

Școli goale, aeroporturi goale, magazine alimentare falimentare.

În Franța „Bisericile sunt amenințate cu Kalashnikoave din cauza focarului Covid-19 ” (aprilie 2020)

Întreaga economie a serviciilor urbane este în criză. Magazinele, barurile și restaurantele sunt conduse la faliment. Călătoriile și vacanțele internaționale sunt suspendate. Străzile sunt goale. În mai multe țări, barurile și restaurantele sunt obligate să ia numele și informațiile de contact ale clienților pentru a sprijini urmărirea eficientă a acestora, dacă este necesar .
 .
Închidere culturală
 .
În același timp, începând din martie 2020, închiderea globală a economiilor naționale a fost însoțită de  un blocaj cultural care afectează  muzica și evenimentele artistice. Muzeele goale, gata cu operele, gata cu simfoniile, sălile de concerte sunt închise în toată lumea. Au fost lansate așa-numitele platforme de întâlniri digitale. În SUA, muzeele au anunțat închiderea pe 12 martie, începând cu New York Metropolitan Museum of Art. În Franța, Luvru, Versailles și Turnul Eiffel au fost închise pe 13 martie.
.
Vorbirea liberă este suprimată
.

Narațiunea de blocare este susținută de dezinformarea mass-media, cenzura online, ingineria socială și campania fricii.

Medicii care pun sub semnul întrebării narațiunea oficială sunt amenințați. Își pierd slujbele. Carierele lor sunt distruse. Cei care se opun blocării guvernului sunt clasificați ca „psihopați antisociali”: 

„Studii” psihologice revizuite de colegi se desfășoară în prezent în mai multe țări, utilizând sondaje de sondaj.

Acceptați „marea minciună” și sunteți etichetat ca „persoană bună” cu „empatie” care înțelege sentimentele altora.

… Exprimați rezerve cu privire la … distanțarea socială și purtarea măștii de față, și veți fi etichetat (conform „opiniei științifice”) ca „psihopat insensibil și înșelător”.

În colegii și universități, personalul didactic este presat să respecte și să susțină narațiunea oficială covidă. Punerea la îndoială a legitimității blocării în „sălile de clasă” online ar putea duce la concediere.

Mai mulți medici care se opun consensului COVID sau vaccinului au fost arestați. În decembrie,  „Jean-Bernard Fourtillan, un profesor universitar pensionar cunoscut pentru opoziția sa față de vaccinul COVID-19 a fost arestat „de către ofițerii de aplicare a legii sub comanda militară și plasat cu forța în izolare la spitalul psihiatric din Uzès ”. Fourtillan este cunoscut ca „critic de lungă durată al vaccinurilor care utilizează adjuvanți periculoși”.

 

Captură de ecran: NTD, 16 decembrie 2020

Google și Twitter, Marketing pentru Marea Minciună

Opiniile unor oameni de știință proeminenți care pun la îndoială blocarea, masca de față sau distanțarea socială sunt „eliminate” de Google:

„ YouTube nu permite conținut care răspândește dezinformare medicală care contravine informațiilor medicale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sau autorităților locale de sănătate despre COVID-19, inclusiv cu privire la metodele de prevenire, tratare sau diagnosticare a COVID-19 și mijloacele de transmitere a COVID-19.” Ei îl numesc „verificarea faptelor”, fără a recunoaște că atât OMS, cât și autoritățile locale de sănătate își contrazic propriile date și concepte.

.

În mod similar, Twitter a confirmat că „va elimina toate postările care sugerează că există„ efecte adverse sau efecte ale administrării vaccinărilor ”… Twitter va   goli memoria orice postări care „invocă o conspirație deliberată” sau „avansează dăunătoare, false sau narațiuni înșelătoare despre vaccinuri. ”

11 martie 2020: Ingineria depresiei economice. Lovitură de stat globală?

Destabilizarea dintr-o singură lovitură a economiilor naționale din peste 190 de țări este un act de „război economic”. Această agendă diabolică subminează suveranitatea statelor naționale. Ea sărăcește oamenii din întreaga lume. Aceasta duce la o datorie globală în spirală, exprimată în dolari.

Structurile puternice ale capitalismului global, Big Money împreună cu inteligența și aparatul său militar sunt forța motrice. Folosind tehnologii digitale și de comunicații avansate, blocarea și închiderea economică a economiei globale este fără precedent în istoria lumii.

Această intervenție simultană în 190 de țări derogă democrația. Subminează suveranitatea statelor naționale la nivel mondial, fără a fi nevoie de intervenție militară. Este un sistem avansat de război economic care eclipsează alte forme de război, inclusiv războaiele convenționale (în stil irakian). (A se vedea capitolele IV, IX)

Scenarii de „guvernare globală”. Guvernul mondial în era post-Covid? 

Proiectul Lockdown din 11 martie 2020 folosește minciuni și înșelăciuni pentru a impune în cele din urmă un regim totalitar mondial, intitulat „Guvernare globală” (de către oficiali nealegiți). În cuvintele lui David Rockefeller:

„… Lumea este acum mai sofisticată și mai pregătită să meargă către un guvern mondial. Suveranitatea supranațională a elitei intelectuale și a bancherilor mondiali este cu siguranță preferabilă autodeterminării naționale practicate în secolele trecute . ” (citat de Aspen Times , 15 august 2011, accent adăugat)

Scenariul de guvernanță globală impune o agendă de inginerie socială și conformitate economică:

Constituie o extensie a cadrului de politică neoliberală impus atât țărilor în curs de dezvoltare, cât și țărilor dezvoltate. Acesta constă în eliminarea „autodeterminării naționale” și în construirea unei legături la nivel mondial de regimuri proxy pro-SUA controlate de o „suveranitate supranațională” (Guvernul Mondial) compus din instituții financiare de vârf, miliardari și fundațiile lor filantropice. (Vezi Michel Chossudovsky, Capitalism global, „Guvernul mondial” și criza Corona , 1 mai 2020).

Simularea Pandemiilor

Fundația Rockefeller propune utilizarea „planificării scenariilor” ca mijloc de realizare a „guvernării globale”. (Pentru mai multe detalii, a se vedea Michel Chossudovsky, 1 mai 2020 ). În Raportul Rockefeller din 2010 intitulat  „Scenarii pentru viitorul tehnologiei și a zonei de dezvoltare internațională”  sunt avute în vedere scenariile de guvernanță globală și acțiunile care trebuie întreprinse în cazul unei pandemii mondiale.

Mai precis, raportul a avut în vedere (p 18)  simularea unui scenariu Lock Step,  incluzând o tulpină de gripă virulentă globală.

Scenariul Lock Step descrie „o lume a controlului guvernamental de sus în jos mai strâns și o conducere mai autoritară, cu o inovație limitată și o împingere tot mai mare a cetățenilor”. În „2012” (adică la doi ani de la publicarea raportului), [ca parte a simulării] o tulpină de gripă „extrem de virulentă și mortală” originară la gâștele sălbatice aduce lumea în genunchi, infectând 20% din populația globală și uciderea a 8 milioane de oameni în doar șapte luni – „majoritatea adulți tineri sănătoși”. ( Helen Buyniski, februarie 2020)

Raportul Rockefeller din 2010 a fost publicat imediat după pandemia de gripă porcină H1N1 din 2009.

O altă simulare importantă a fost efectuată  pe 18 octombrie 2019, cu mai puțin de 3 luni înainte ca SARS-2 să fie „oficial” identificat la începutul lunii ianuarie 2020.

Evenimentul 201 a avut loc sub auspiciile Centrului Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății, sponsorizat de Fundația Bill și Melinda Gates și Forumul Economic Mondial. (Pentru detalii vezi Michel Chossudovsky, 1 martie 2020 )

 

Captură de ecran, 201 Un exercițiu global de pandemie

Multe caracteristici ale „exercițiului de simulare” 201 corespundeau de fapt cu ceea ce s-a întâmplat de fapt atunci când directorul general al OMS a lansat o urgență globală de sănătate publică la 30 ianuarie 2020.

Ceea ce trebuie înțeles este că sponsorii „exercițiului de simulare” John Hopkins sunt actori puternici și cu cunoștințe în domeniile „Sănătatea globală” (Fundația B. și M. Gates) și „Economia globală” (WEF).

De asemenea, este demn de remarcat faptul că OMS a adoptat inițial un acronim similar (pentru a desemna coronavirusul) cu cel din John Hopkins Pandemic Exercise (nCoV-2019).  

„… Noul virus a fost numit inițial 2019-nCoV de către OMS 

Pe 11 februarie 2020, OMS a redenumit boala drept boală coronavirus 2019 (COVID-19). În aceeași zi, Grupul de studiu Coronavirus (CSG) al Comitetului internațional pentru taxonomie asupra virusurilor a postat un manuscris pe bioRxiv în care sugerează desemnarea 2019-nCoV drept sindrom respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2) pe baza unui analiza filogenetică a coronavirusurilor înrudite ”( Lancet )

Selecția numelui SARS-CoV-2 este explicată în capitolul III în raport cu așa-numitul raport Drosten.

Inteligența și „Arta înșelăciunii”

Criza Covid este un instrument sofisticat al elitelor puterii. Are toate caracteristicile unei opțiuni de informații atent planificate. folosind „înșelăciunea și contradecepția” . Leo Strauss:  „a văzut inteligența ca un mijloc pentru decidenții politici de a atinge și justifica obiectivele politice, nu de a descrie realitățile lumii” Și tocmai asta fac ei în raport cu Covid-19.

Video: Evenimentul 201 Exercițiu pandemic. 18 octombrie 2019. Se concentrează pe amploarea pandemiei. De asemenea, se adresează în cadrul simulării cum să gestionați rețelele sociale online și așa-numita „dezinformare”. (Asculta cu atentie)

 

Confirmat de oameni de știință proeminenți, precum și de organismele oficiale de sănătate publică, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Covid-19 este o problemă de sănătate publică, dar NU este un virus periculos.
.

„Pretextul global” 

.

Criza COVID-19 este marcată de o „urgență“ sănătate publică sub auspiciile OMS , care este folosit ca pretext și o justificare pentru a declanșa un proces la nivel mondial de restructurare economică, socială și politică. Tendința este spre impunerea unui stat totalitarian.

Ingineria socială este aplicată. Guvernele sunt presate să extindă blocajul, în ciuda consecințelor sale economice și sociale devastatoare.

Nu există nicio bază științifică pentru implementarea închiderii economiei globale ca mijloc de rezolvare a unei crize de sănătate publică. Atât mass-media, cât și guvernele sunt implicate în răspândirea dezinformării.

Campania fricii nu are nicio bază științifică.  Guvernele voastre MINT. De fapt se mint singure.

 


.

.

Capitolul II

Cronologia Corona

 

Acest capitol oferă o cronologie detaliată a crizei Coronei începând din august 2019

 

1 august 2019:  Glaxo Smith Kline și Pfizer  anunță înființarea unui parteneriat corporativ în Consumer Health Products, inclusiv vaccinuri.

19 septembrie 2019: Alianța ID2020 și-a organizat Summitul la New York, intitulat „Rising to the Good ID Challenge”. Accentul a fost pus pe înființarea unui vaccin cu pașaport digital încorporat .

18 octombrie 2019. Eveniment 201. Exercițiul de simulare a pandemiei 201

Coronavirusul a fost numit inițial 2019-nCoV de către OMS , același nume (cu excepția plasării datei) ca cel adoptat la 18 octombrie 2019, exercițiu de simulare 201 sub egida Școlii de sănătate John Hopkins Bloomberg, Center for Heath Security (un eveniment sponsorizat de Gates Foundation și World Economic Forum). ( Eveniment 201 )

În octombrie 2019, Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății a găzduit un exercițiu de masă pandemic numit Event 201 cu parteneri, Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates … Pentru scenariu, am modelat o pandemie fictivă de coronavirus, dar am afirmat în mod explicit că nu era o predicție.

În schimb, exercițiul a servit la evidențierea provocărilor de pregătire și răspuns care ar apărea probabil într-o pandemie foarte severă. Nu prezicem acum că focarul nCoV-2019 va ucide 65 de milioane de oameni.

Deși exercițiul nostru de pe masă a inclus un simulacru de coronavirus, intrările pe care le-am folosit pentru modelarea impactului potențial al acelui virus fictiv nu sunt similare cu nCoV-2019. „Nu prezicem acum că nCoV-2019 [care a fost folosit și ca nume din simulare] focar va ucide 65 de milioane de oameni.

Deși exercițiul nostru de pe masă a inclus un fals coronavirus, intrările pe care le-am folosit pentru modelarea impactului potențial al acelui virus fictiv nu sunt similare cu nCoV-2019. 

31 decembrie 2019: primele cazuri de pneumonie detectate și raportate în Wuhan, provincia Hubei. China.

1 ianuarie 2020:  autoritățile chineze din domeniul sănătății închid piața cu ridicata a fructelor de mare Huanan din Wuhan după ce presa occidentală a raportat că animalele sălbatice vândute acolo ar fi putut fi sursa virusului. Această evaluare inițială a fost ulterior respinsă de oamenii de știință chinezi.

7 ianuarie 2020: autoritățile chineze „identifică un nou tip de virus” care (conform rapoartelor) a fost izolat la 7 ianuarie 2020.

11 ianuarie 2020 – Comisia municipală de sănătate din Wuhan anunță primul deces cauzat de coronavirus.

22 ianuarie 2020: OMS . Membrii Comitetului de Urgență al OMS „au exprimat opinii divergente cu privire la faptul dacă acest eveniment constituie sau nu PHEIC”. Ședința comitetului a fost convocată din nou pe 23 ianuarie 2020, suprapunându-se cu reuniunile Forumului Economic Mondial de la Davos (21-24 ianuarie 2020).

Reuniunea comitetului de urgență convocată de directorul general al OMS în temeiul Regulamentului internațional al sănătății (IHR) (2005) a exprimat opinii divergente cu privire la faptul dacă acest eveniment constituie sau nu PHEIC. În acel moment, sfatul era că evenimentul nu constituia un PHEIC, dar membrii comitetului au fost de acord cu urgența situației și au sugerat ca comitetul să fie reunit în câteva zile pentru a examina mai departe situația.

21-24 ianuarie 2020:  Consultări la Forumul Economic Mondial, Davos, Elveția, sub auspiciile Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemică (CEPI) pentru dezvoltarea unui program de vaccinare. CEPI este un parteneriat WEF-Gates. Cu sprijinul CEPI, Moderna, din Seattle, va fabrica un vaccin ARNm împotriva 2019-nCoV , „Centrul de cercetare a vaccinurilor (VRC) al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), parte a NIH, a colaborat cu Moderna pentru proiectarea vaccinului . ”

Notă: Dezvoltarea unui vaccin nCoV din 2019 a fost anunțată la Davos, la 2 săptămâni după anunțul din 7 ianuarie 2020 și cu doar o săptămână înainte de lansarea oficială a situației de urgență a sănătății publice a OMS pe 30 ianuarie. WEF-Gates-CEPI Anunțul privind vaccinul precede Urgența de sănătate publică a OMS (PHEIC)

Vedeți videoclipul WEF 

Interesele financiare dominante, fundațiile miliardare și instituțiile financiare internaționale au jucat un rol cheie în lansarea Urgenței de Sănătate Publică a OMS (PHEIC).

În săptămâna care a precedat această decizie istorică a OMS. PHEIC a făcut obiectul „consultărilor” la Forumul Economic Mondial (WEF), Davos (21-24 ianuarie). Directorul general al OMS Dr. Tedros a fost prezent la Davos. Aceste consultări au contribuit la influențarea deciziei istorice a OMS din 30 ianuarie.

A existat un  Conflict de interese definit de OMS ? Cel mai mare donator al OMS este Fundația Bill și Melinda Gates, care împreună cu WEF și CEPI au anunțat deja la Davos dezvoltarea unui vaccin Covid-19 înainte de lansarea istorică a PHEIC din 30 ianuarie.

28 ianuarie 2020:  Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a confirmat că virusul novela corona a fost izolat.

Directorul general al OMS a susținut Fundația Bill și Melinda Gates, Big Pharma și Forumul Economic Mondial (WEF). Există indicii că decizia  OMS de a declara o urgență globală a sănătății a fost luată pe marginea Forumului Economic Mondial (WEF) din Davos (21-24 ianuarie) suprapunându-se cu reuniunea de la Geneva din 22 ianuarie a Comitetului de urgență.

 Directorul general Tedros OMS a  fost prezent la Davos 2020.

30 ianuarie 2020: Urgența de îngrijorare internațională a OMS (PHEIC) a OMS

Prima etapă a acestei crize a fost lansată de OMS pe 30 ianuarie . Deși oficial nu a fost desemnată ca „Pandemie”, a contribuit totuși la inducerea campaniei fricii.

Încă de la început, estimările „cazurilor pozitive confirmate” au făcut parte dintr-un „joc cu numere”.

În unele cazuri statisticile pur și simplu nu au fost menționate și în alte cazuri cifrele au fost umflate selectiv în vederea creării panicii.

Nemenționat de mass-media: numărul de „cazuri confirmate” bazate pe estimări defectuoase (PCR) utilizate pentru a justifica această decizie de amploare a fost ridicol de scăzut.

Populația mondială din afara Chinei este de ordinul a 6,4 miliarde. La 30 ianuarie 2020 în afara Chinei au fost:

83 de cazuri în 18 țări și doar 7 dintre acestea nu au avut istorie de călătorie în China. (vezi OMS , 30 ianuarie 2020).

Pe 29 ianuarie 2020, ziua care a precedat lansarea PHEI ( înregistrată de OMS), au existat 5 cazuri în SUA, 3 în Canada, 4 în Franța, 4 în Germania.

Nu a existat o „bază științifică” care să justifice lansarea unei urgențe de sănătate publică la nivel mondial.

Captură de ecran a tabelului OMS, 29 ianuarie 2020 ,

Acele numere reduse (nemenționate de mass-media) nu au împiedicat lansarea unei campanii de frică la nivel mondial.

31 ianuarie 2020: Decizia președintelui Trump de a suspenda călătoriile cu China

În ziua următoare (31 ianuarie 2020), Trump a anunțat că va refuza intrarea în SUA a resortisanților chinezi și străini „care au călătorit în China în ultimele 14 zile” Acest lucru a declanșat imediat o criză a călătoriilor aeriene, a transporturilor, a relațiilor comerciale SUA-China, precum și a tranzacțiilor de transport de marfă și de transport maritim.

În timp ce OMS „[nu] a recomandat nicio restricție de călătorie sau de comerț”, cele cinci așa-numite „cazuri confirmate” din SUA  au fost suficiente pentru a „justifica” decizia președintelui Trump din 31 ianuarie 2020 de a suspenda călătoria aeriană către China în timp ce precipită o campanie de ură împotriva chinezilor etnici în întreaga lume occidentală.

Această decizie istorică din 31 ianuarie a deschis calea către întreruperea comerțului internațional cu mărfuri, precum și restricții la nivel mondial privind călătoriile cu avionul.

„Fake media” a intrat imediat în mare viteză. China a fost considerată responsabilă pentru „răspândirea infecției” la nivel mondial.

La începutul lunii februarie 2020 : acronimul coronavirusului a fost schimbat din nCoV-2019 (denumirea sa din Evenimentul din octombrie 201 Exercițiul de simulare John Hopkins înainte de a fi identificat la începutul lunii ianuarie 2020) în SARS-nCoV-2. Covid-19 indică boala declanșată de SARS-CoV-2

20-21 februarie 2020. Date Covid la nivel mondial în afara Chinei: Nava de croazieră Diamond Princess 

În timp ce China a raportat un total de 75.567 de cazuri de COVID-19, (20 februarie) cazurile confirmate în afara Chinei au fost abisal reduse și statisticile bazate în mare parte pe testul PCR utilizat pentru a confirma „răspândirea la nivel mondial a virusului” au fost cel puțin discutabile. Mai mult, din cele 75.567 de cazuri din China, un procent mare s-a recuperat. Și cifrele de recuperare nu au fost recunoscute de către mass-media.

În ziua conferinței de presă istorice a Dr. Tedros’ (20 februarie 2020) numărul de cazuri confirmate în afara Chinei a fost 1073 din care 621 erau pasageri și echipajul de pe Diamond Printesa navă de croazieră (blocați în apele teritoriale japoneze).

Din punct de vedere statistic, decizia OMS care indică o potențială „răspândire a virusului la nivel mondial” nu avea sens.

Pe 20 februarie,  57,9% din „cazurile confirmate” din Covid-19 la nivel mondial provin de la Diamond Princess , cu greu reprezentative pentru o „tendință statistică” la nivel mondial. Povestea oficială este următoarea:

 • Un pasager din Hong Kong care a debarcat din Diamond Princess în Hong Kong pe 25 ianuarie a dezvoltat pneumonie și a fost testat pozitiv pentru coronavirusul novela pe 30 ianuarie.
 • El ar fi călătorit pe 10 ianuarie, la Shenzhen, pe China continentală (care se învecinează cu noile teritorii din Hong Kong).
 • Prințesa Diamond a ajuns la Yokohama pe 3 februarie. O carantină a fost impusă navei  Vezi studiul NCBI .
 • Mulți pasageri s-au îmbolnăvit din cauza închiderii pe navă.
 • Toți pasagerii și echipajul de pe Diamond Princess au efectuat testul PCR.
 • Numărul cazurilor confirmate a crescut la 691 pe 23 februarie.

Sursă scanare: studiu NCBI

Citiți cu atenție : Din punctul de vedere al evaluării tendințelor statistice la nivel mondial, datele nu sunt concludente. Fără datele Diamond Princess, așa-numitele cazuri confirmate la nivel mondial în afara Chinei pe 20 februarie 2020 erau de ordinul  452, dintr-o populație de 6,4 miliarde. 

Examinați graficul OMS de mai jos. Albastrul indică cazurile confirmate pe Diamond Princess (transport internațional) (care a ajuns în Yokohama pe 3 februarie 2020), dintre care mulți erau bolnavi, izolați în camerele lor mai mult de două săptămâni (carantină impusă de Japonia). Toți pasagerii și echipajul au luat testul RT-PCR (care nu detectează și nu identifică Covid-19).

Inutil să spun că aceste așa-numite date au fost esențiale în conducerea campaniei de frică și a prăbușirii piețelor financiare în cursul lunii februarie. (vezi secțiunea de mai jos)

20 februarie 2020:  la o conferință de presă, joi, 20 februarie după-amiaza (ora CET), într-un  briefing la Geneva, directorul general al OMS. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus , a spus că este

„Îngrijorat de faptul că șansa de a contracara focarul de coronavirus„ se închidea ”…

„Cred că fereastra oportunității este încă acolo, dar că fereastra se îngustează.”

Au existat doar 1076 de cazuri în afara Chinei (inclusiv Diamond Press:

Captură de ecran, Conferința de presă a OMS, 20 februarie 2020

Notă: datele tabelate de mai sus pentru 20 februarie 2020 indică 1073 de cazuri. 1076 de cazuri în conferința de presă a OMS)

Aceste declarații de „șoc și temere” au contribuit la intensificarea campaniei de frică, în ciuda faptului că numărul cazurilor confirmate în afara Chinei a fost extrem de redus. 20-21 februarie 2020 marchează începutul accidentului financiar 2020. 

Cu excepția Diamond Princess, 452 așa-numitele „cazuri confirmate” la nivel mondial în afara Chinei, pentru o populație de 6,4 miliarde  înregistrată de OMS pe 20 februarie,  15 în SUA, 8 în Canada, 9 în Marea Britanie. (Vezi tabelul din dreapta, 20 februarie 2020). Acestea sunt cifrele folosite pentru a justifica avertismentele Dr. Tedros: „fereastra se îngustează”:

Un număr mai mare de cazuri în afara Chinei au fost înregistrate în Coreea de Sud (153 de cazuri conform OMS) și Italia (înregistrate de autoritățile naționale).

Datele OMS înregistrate în februarie 2020 la începutul așa-numitului accident financiar Covid (dreapta)

Declarația doctorului Tedros (bazată pe concepte și statistici defectuoase) a pregătit scena colapsului financiar din februarie. (A se vedea capitolul IV).

24 februarie: Moderna Inc, susținută de CEPI, a   anunțat că vaccinul său experimental mRNA COVID-19, cunoscut sub numele de mRNA-1273,  era gata pentru testarea la om.

28 februarie 2020: O campanie de vaccinare a OMS a fost anunțată de către directorul general al OMS, dr.  Tedros Adhanom Ghebreyesus  

Peste 20 de vaccinuri sunt în curs de dezvoltare la nivel global, iar mai multe terapii sunt în studii clinice. Ne așteptăm la primele rezultate în câteva săptămâni.

Campania de dezvoltare a vaccinurilor a fost inițiată înainte de decizia OMS de a lansa o urgență globală de sănătate publică. Acesta a fost anunțat pentru prima dată la reuniunea WEF de la Davos (21-24 ianuarie) de către CEPI.

La începutul lunii martie: China:  Peste 50% dintre pacienții infectați și-au revenit și au fost externați din spitale.

Un total de 49 856 de pacienți s-au recuperat de la COVID-19 și au fost externați din spitale din China. (OMS) .  Ceea ce înseamnă că numărul total de  „cazuri infectate confirmate” în China a fost de 30.448. (Anume 80.304 minus 49.856 = 30.448 (80.304 este numărul total de cazuri confirmate în China (date OMS, 3 martie 2020). Aceste evoluții privind „recuperarea” nu sunt raportate de mass-media occidentală).

5 martie , directorul general al OMS confirmă faptul că în afara Chinei există 2055 de cazuri raportate în 33 de țări . Aproximativ 80% din aceste cazuri continuă să provină din doar trei țări (Coreea de Sud, Iran, Italia).

7 martie: SUA : numărul de „cazuri confirmate” (infectate și recuperate) în Statele Unite la începutul lunii martie este de ordinul 430, crescând la aproximativ 600  (8 martie). Creșterea rapidă în cursul lunii martie.

Comparați-le cu cifrele referitoare la virusul gripal B: CDC a estimat pentru 2019-2020 „cel puțin 15 milioane de boli ale virusului gripal … 140.000 de spitalizări și 8.200 de decese. ( The Hill )

7 martie: China: Pandemia este aproape încheiată

Cazurile noi raportate în China scad la două cifre 99 de cazuri înregistrate pe 7 martie.   Toate cazurile noi în afara provinciei Hubei sunt clasificate ca „infecții importate” (din țări străine). Fiabilitatea datelor rămâne de stabilit:

99 de cazuri confirmate recent, inclusiv 74 în provincia Hubei, … Noile cazuri au inclus 24 de infecții importate – 17 în provincia Gansu, trei în Beijing, trei în Shanghai și unul în provincia Guangdong.

11 martie 2020: pandemia istorică Covid-19, blocare, închiderea a 190 de economii naționale

Directorul general al OMS a pregătit deja scena în cadrul conferinței sale de presă din 21 februarie .

„Lumea ar trebui să facă mai mult pentru a se pregăti pentru o posibilă pandemie de coronavirus”. OMS a cerut țărilor să fie „într-o fază de pregătire”.

OMS a declarat oficial o pandemie mondială într-un moment în care au existat 118.000 de cazuri confirmate și 4291 de decese la nivel mondial (inclusiv China). ( 11 martie 2020, conform conferinței de presă ). Ce vă spun aceste „statistici”?

Numărul de cazuri confirmate în afara Chinei (6,4 miliarde de locuitori) a fost de ordinul a   44279 și 1440 de decese ( cifre înregistrate de OMS pentru 11 martie (pe 12 martie) (a se vedea tabelul din dreapta). în conferința de presă a lui Tedros a fost 4291). în SUA, înregistrat la 11 martie 2020, au existat, conform lui John Hopkins: 1.335 „cazuri” și 29 de decese („prezumtiv” plus PCR confirmat)

Imediat după anunțul OMS din 11 martie 2020, campania fricii a intrat în viteză. (impactul economic și financiar este revizuit în capitolul IV)

16 martie 2020: Moderna  mRNA-1273 este testat în mai multe etape cu 45 de voluntari în Seattle, statul Washington. Programul de vaccinare a început la începutul lunii februarie:

„Nu știm dacă acest vaccin va induce un răspuns imunitar sau dacă va fi sigur. De aceea facem un proces ”, a subliniat Jackson. „Nu se află în stadiul în care ar fi posibil sau prudent să se dea populației generale”. ( AP , 16 martie 2020)

18 martie, 20. 2020. Blocare în Statele Unite

Anunțuri al doilea val și rapoarte de presă Canada și SUA. Devreme până la jumătatea lunii iunie

8 noiembrie 2020. Vaccinul Covid-19 este lansat

Noiembrie-decembrie 2020: măsuri de blocare parțială în curs, distanțare socială și adunări sociale aplicate în numeroase țări, inclusiv Marea Britanie, Franța, Germania, Canada.

.


.

 

Capitolul III

Ce este Covid-19, SARS-CoV-2

Cum este testat? Cum se măsoară?

„Detectarea ARN-ului viral nu poate indica prezența virusului infecțios sau faptul că 2019-nCoV este agentul cauzator al simptomelor clinice. Performanța acestui test nu a fost stabilită pentru monitorizarea tratamentului infecției 2019-nCoV. Acest test nu poate exclude bolile cauzate de alți agenți patogeni bacterieni sau virali. ” – Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor

„… toate sau o parte substanțială a acestor pozitive ar putea fi cauzate de ceea ce se numește teste de fals pozitiv .” – Michael Yeadon: fost vicepreședinte și șef șef pentru Pfizer

**

Avem de-a face cu un virus periculos. Este o pandemie?

Campania fricii este condusă fără încetare de declarațiile politice și dezinformarea presei. O examinare mai atentă a rapoartelor oficiale ale autorităților naționale de sănătate, precum și a articolelor revizuite de colegi oferă o imagine total diferită.

SARS-CoV-2 nu este un virus ucigaș. 

Potrivit unui raport timpuriu al OMS  referitor la epidemia Chinei:

Cele mai frecvente simptome raportate [ale COVID-19] au inclus febră, tuse uscată și dificultăți de respirație, iar majoritatea pacienților (80%) au prezentat boli ușoare. Aproximativ 14% au prezentat boli severe și 5% au fost bolnavi critici. Rapoartele timpurii sugerează că severitatea bolii este asociată cu vârsta (> 60 de ani) și boala comorbidă. (bazându-se în mare parte pe evaluarea OMS a COVID-19 în China)

Captură de ecran The Hill, 19 martie 2020

Ce este Covid-19, SARS-CoV-2.

Minciuna prin omisiune: mass-media nu a reușit să liniștească publicul larg. Mai jos este definiția oficială OMS a Covid-19:

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de viruși care pot provoca boli la animale sau la oameni. La om, se știe că mai multe coronavirusuri provoacă infecții respiratorii, de la răceala obișnuită până la boli mai severe, cum ar fi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul respirator acut sever (SARS). Cel mai recent descoperit coronavirus cauzează boala coronavirusului COVID-19.

„Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt febra, tuse uscată și oboseală. … Aceste simptome sunt de obicei ușoare și încep treptat. Unele persoane se infectează, dar au doar simptome foarte ușoare . Majoritatea oamenilor (aproximativ 80%) se recuperează de boală fără a avea nevoie de tratament spitalicesc. Aproximativ 1 din 5 persoane care suferă de COVID-19 se îmbolnăvește grav și prezintă dificultăți de respirație. ”

„COVID-19 este similar cu SARS-1”: Potrivit  Dr. Wolfgang Wodarg,  pneumonia este „cauzată în mod regulat sau însoțită de viruși corona”. Imunologii confirmă în general definiția CDC. COVID-19 are caracteristici similare cu o gripă sezonieră cuplată cu pneumonie.

Potrivit lui Anthony Fauci (șeful NIAID), H. Clifford Lane și Robert R. Redfield (șeful CDC) în New England Journal of Medicine 

„… consecințele clinice generale ale Covid-19 pot fi în cele din urmă mai asemănătoare cu cele ale unei gripe sezoniere severe (care are o rată a mortalității de aproximativ 0,1% ) sau cu o gripă pandemică (similar cu cele din 1957 și 1968), mai degrabă decât o boală similară cu SARS sau MERS, care au avut rate de mortalitate de 9-10%, respectiv 36%. ”

Dr. Anthony Fauci   se minte singur. În declarațiile sale publice, el spune că Covid este „de zece ori mai rău decât gripa sezonieră”.

El infirmă raportul său revizuit de colegi citat mai sus. Încă de la început, Fauci a avut un rol esențial în desfășurarea campaniei de frică și panică în America:

 

Captură de ecran The Hill, 19 martie 2020

Covid-19 versus virusul gripal (gripal) A și virusul B (și subtipurile)  ( Rețineți că gripa sezonieră nu este un coronavirus)

Rar menționat de mass-media sau de politicieni: CDC (care este o agenție a guvernului SUA) confirmă că Covid-19 este similar cu gripa

„Gripa (gripa) și COVID-19 sunt ambele boli respiratorii contagioase, dar sunt cauzate de diferiți viruși . COVID-19 este cauzat de infecția cu un nou coronavirus (numit SARS-CoV-2), iar gripa este cauzată de infecția cu virusuri gripale . Deoarece unele dintre simptomele gripei și COVID-19 sunt similare, poate fi dificil să se facă diferența dintre acestea numai pe baza simptomelor, iar testarea poate fi necesară pentru a confirma diagnosticul. Gripa și COVID-19 au multe în comun, dar există unele diferențe cheie între cele două. ”

Dacă publicul ar fi fost informat și liniștit că Covid este „similar cu gripa”, campania fricii ar fi căzut.

Blocarea și închiderea economiei naționale ar fi fost respinse de-a dreptul.

Detectarea virusului. Estimarea și tabelarea numerelor. Testul de reacție în lanț al polimerazei cu transcripție inversă (RT-PCR)

Testul standard utilizat pentru  „detectarea / identificarea” SARS-2 din întreaga lume este  Testul de reacție în lanț a polimerazei cu transcripție inversă ( RT-PCR).

Testul RT-PCR a fost  utilizat pentru a estima și tabela numărul așa-numitelor cazuri confirmate de Covid-19 pozitive. (Acesta nu este singurul test utilizat. Observațiile de mai jos se referă exclusiv la testul standard PCR).

Potrivit laureatului Nobel  Dr. Kary Mullis  care a inventat testul RT-PCR. ( Dr. Mullis a scris, la 7 mai 2013 ):

„PCR detectează un segment foarte mic al acidului nucleic care face parte chiar din virus . Fragmentul specific detectat este determinat de alegerea oarecum arbitrară a primerilor de ADN utilizați care devin capetele fragmentului amplificat. ”

PCR-RT dezvoltat de Dr. Kary Mullis  a  fost aplicat într-un mod eronat în vederea „estimării” SARS-2 cazuri pozitive, în majoritatea cazurilor fără diagnostic medical al pacientului.

(A se vedea observațiile noastre de mai jos asupra  studiului Drosten RT-PCR. După cum a subliniat dr. Mullis și confirmat de medici proeminenți, testul PCR nu „identifică virusul”).

Mai jos sunt conceptele dezvoltate de CDC.

Testul pentru „cazuri confirmate” Covid-19

Mai jos sunt definițiile și procedurile oficiale care sunt contradictorii:

„Testul COVID-19 RT-PCR este un test de reacție în lanț cu transcripție inversă în timp real (rRT-PCR) pentru detectarea calitativă a acidului nucleic din SARS-CoV-2 în probele respiratorii superioare și inferioare … colectate de la indivizi suspectați de COVID 19 … [precum și] de la indivizi fără simptome sau alte motive pentru a suspecta infecția cu COVID-19. …

Acest test este, de asemenea, pentru utilizare cu eșantioane individuale de tampon nazal care sunt auto-colectate folosind kitul de colectare la domiciliu al testului Pixel by LabCorp COVID-19 … Testul COVID-19 RT-PCR este, de asemenea, pentru detectarea calitativă a acidului nucleic din SARS- CoV-2 în eșantioane combinate, utilizând o strategie de colectare a matricii (FDA,  LabCorp Laboratory Test Number: 139900)

Acest test se bazează pe probe respiratorii superioare și inferioare.

 Criteriile și liniile directoare confirmate de CDC  referitoare la „Panoul de diagnostic CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV)” sunt următoarele (Citiți cu atenție):

Rezultatele sunt pentru identificarea ARN 2019-nCoV. ARN 2019-nCoV este în general detectabil în probele respiratorii superioare și inferioare în timpul infecției. Rezultatele pozitive sunt indicative ale infecției active cu 2019-nCoV, dar nu exclud infecția bacteriană sau co-infecția cu alte virusuri. Este posibil ca agentul detectat să nu fie cauza certă a bolii. Laboratoarele din Statele Unite și teritoriile sale trebuie să raporteze toate rezultatele pozitive autorităților de sănătate publică corespunzătoare.

Rezultatele negative nu exclud infecția cu 2019-nCoV și nu ar trebui folosite ca bază unică pentru tratament sau alte decizii de gestionare a pacienților . Rezultatele negative trebuie combinate cu observații clinice, istoricul pacientului și informații epidemiologice.

Ceea ce sugerează acest lucru este că o infecție pozitivă ar putea fi rezultatul co-infecției cu alți viruși . Potrivit CDC,  „nu exclude„ infecția bacteriană sau co-infecția cu alți viruși. Este posibil ca agentul detectat să nu fie cauza certă a bolii. ” (CDC)

Următoarea diagramă rezumă procesul de identificare a cazurilor pozitive și negative: Tot ceea ce este necesar este prezența „materialului genetic viral” pentru ca acesta să fie catalogat drept „pozitiv”. Procedura nu identifică și nu izolează Covid-19. Ceea ce apare în teste sunt fragmente de virus.

Un test pozitiv nu înseamnă că aveți virusul și / sau că ați putea transmite virusul.
 .
Un test negativ nu înseamnă că nu îl aveți.
.
Conceptele CDC citate mai sus sugerează că testul RT-PCR aplicat pentru a estima răspândirea virusului – este disfuncțional. Mai mult, amplificarea (pragul) peste 25 de cicluri (Ct) va duce inevitabil la estimări înșelătoare. Ceea ce doresc guvernele este să umfle numărul de cazuri pozitive, în special în concursul celui de-al doilea val. Amplificarea a fost efectuată cu mult peste 25 de cicluri recomandate.
.
Cazuri „prezumtive” vs. „confirmate”
 .
Această secțiune tratează procedurile de testare la începutul pandemiei în februarie 2020.
.
În SUA, datele CDC includ atât cazuri „ confirmate”, cât și „prezumtive” pozitive de COVID-19 raportate la CDC sau testate sub jurisdicție de CDC începând cu 21 ianuarie 2020.   Datele prezumtive pozitive nu confirmă infecția cu coronavirus.
.
Testarea prezumtivă implică „analiza chimică a unei probe care stabilește posibilitatea ca o substanță să fie prezentă ” (subliniere adăugată). Testul prezumtiv trebuie apoi trimis spre confirmare la un laborator de sănătate acreditat de guvern. ” (Pentru mai multe detalii vezi: Michel Chossudovsky,  Spinning Fear and Panic Across America. Analiza datelor COVID-19 ,  20 martie 2020)

.

În mod similar, în Canada,  „ Un test la punctul de îngrijire ” este un „test rapid efectuat la momentul și locul îngrijirii, cum ar fi un spital sau un cabinet medical”. Acesta constă în colectarea „probelor din nas sau gât folosind tampoane”, care sunt apoi testate la fața locului, cu rezultate aproape imediate (în 30 până la 60 de minute). Dar nu confirmă prezența SARS-CoV-2.

Testare serologică sau teste de anticorpi pentru COVID-19  

Potrivit CDC, testele serologice nu detectează virusul în sine, „detectează anticorpii produși ca răspuns la o infecție”. Testele serologice nu sunt utilizate pentru „diagnosticarea precoce a COVID-19”. 

„Falsuri pozitive” și identificarea virusului. Este Testul PCR bun pentru identificarea SRAS-CoV-2?

Când SARS-CoV-2  – și anume virusul despre care se spune că provoacă COVID-19 (clasificat ca boală), a fost izolat într-un test de laborator în ianuarie 2020, testul RT-PCR nu identifica / detecteaza virusul. Ceea ce detecta erau fragmente de viri . Potrivit renumitului imunolog elvețian Dr. B. Stadler,

„Deci, dacă facem un test PCR corona pe o persoană imună, nu este detectat un virus , ci o mică parte sfărâmată a genomului viral. Testul revine pozitiv atâta timp cât au rămas mici părți sparte ale virusului. Chiar dacă virusii infecțioși sunt de mult morți, un test corona poate reveni pozitiv, deoarece metoda PCR înmulțește chiar și o mică parte din materialul genetic viral suficient [pentru a fi detectat].”

Întrebarea este pozitivă pentru ce ?? Testul PCR nu detectează identitatea virusului, potrivit Dr. Pascal Sacré,

„Aceste teste detectează particule virale, secvențe genetice, nu întregul virus.

În încercarea de a cuantifica încărcătura virală, aceste secvențe sunt apoi amplificate de mai multe ori prin numeroase etape complexe care sunt supuse erorilor, erorilor de sterilitate și contaminării.

RT-PCR pozitiv nu este sinonim cu boala COVID-19! Specialiștii în PCR arată clar că un test trebuie întotdeauna comparat cu evidența clinică a pacientului supus testării, cu starea de sănătate a pacientului pentru a confirma valoarea acestuia [fiabilitatea]

Mass-media îi sperie pe toți cu noi teste PCR pozitive, fără nicio nuanță sau context, asimilând greșit aceste informații cu un al doilea val de COVID-19.

Deși testul RT-PCR nu a fost niciodată menit să identifice virusul, acesta constituie totuși de la bun început piatra de temelie a estimărilor oficiale ale „pozitivilor” Covid-19.

DE CE atunci a fost adoptat?

OMS instaurează testul RT-PCR Covid în ianuarie 2020. Studiul controversat Drosten

F. William Engdahl  documentează modul în care testul RT-PCR a fost instaurat de OMS la început în ianuarie 2020, în ciuda neajunsurilor sale evidente în identificarea 2019-nCoV. Scandalul își are rădăcinile în Germania implicând „un profesor aflat în centrul grupului consultativ corona al Angelei Merkel”:

La 23 ianuarie 2020, în revista științifică Eurosurveillance , a Centrului UE pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Dr. Christian Drosten , împreună cu mai mulți colegi de la Institutul de virologie din Berlin de la Spitalul Charité, [împreună] cu șeful unei mici companii de biotehnologie din Berlin, TIB Molbiol Syntheselabor GmbH, a publicat un studiu intitulat „Detectarea 2019 coronavirus roman (2019-nCoV) prin RT-PCR în timp real” (Eurosurveillance 23 ianuarie 2020).

În timp ce articolul Eurosurveillance al lui Drosten și colab.   (întreprins în colaborare cu OMS) a confirmat că „mai multe secvențe de genom viral au fost eliberate”, în cazul 2019-nCoV, totuși, „ izolatele de virus sau probele de la pacienții infectați  nu erau disponibile …”:

„Secvențele genomului sugerează prezența unui virus strâns legat de membrii unei specii virale denumite sindrom respirator acut sever (SARS) legat de CoV, specie definită de agentul focarului de SRAS din 2002/03 la om [ 3 , 4 ].

Raportăm cu privire la stabilirea și validarea unui flux de lucru de diagnosticare pentru screeningul 2019-nCoV și confirmarea specifică [folosind testul RT-PCR], proiectat în absența izolatelor de virus disponibile sau a specimenelor originale ale pacienților. Proiectarea și validarea au fost permise de legătura genetică strânsă cu SARS-CoV din 2003 și au fost ajutate de utilizarea tehnologiei sintetice a acidului nucleic. ” ( Eurosurveillance, 23 ianuarie 2020, accent adăugat).

Ceea ce sugerează această afirmație este că identitatea 2019-nCoV nu a fost necesară și că „validarea” ar fi permisă de „strânsa legătură genetică cu 2003-SARS-CoV”. De asemenea, sugerează că, în ianuarie 2020, OMS nu avea în posesia „ izolatelor de virus” necesare pentru identificarea virusului.

Recomandările studiului Drosten ( susținute și finanțate de Fundația Gates ) referitoare la utilizarea testului RT-PCR aplicat 2019-nCoV au fost apoi transmise OMS. Ulterior, acestea au fost aprobate de  directorul general al OMS, Tedros Adhanom. Identitatea virusului nu a fost necesară.

Cele de mai sus explică, de asemenea, redenumirea ulterioară de către OMS a 2019-nCoV la SARS-CoV-2.

Articolul Drosten și colab. Referitor la utilizarea testului RT-PCR la nivel mondial  (sub îndrumarea OMS) a fost contestat într-un studiu din 27 noiembrie 2020  de un grup de 23 de virologi internaționali, microbiologi și colab. „Analiza lor atentă a piesei originale [Drosten] este  blestematoare . … Ei îl acuză pe Drosten și cohorte de incompetență științifică „fatală” și de defecte în promovarea testului lor ”( Engdahl , decembrie, 2020).  

Potrivit lui Pieter Borger, Bobby Rajesh Malhotra, Michael Yeadon, Clare Craig, Kevin McKernan și colab.

Având în vedere toate consecințele care rezultă din această publicație pentru societățile din întreaga lume, un grup de cercetători independenți a efectuat o revizuire punct cu punct a publicației menționate [Drosten] în care 1) toate componentele proiectului de test prezentat au fost verificate încrucișat 2) protocolul RT-qPCR-recomandări au fost evaluate prin bune practici de laborator și 3) parametrii examinați în raport cu literatura științifică relevantă care acoperă domeniul.

Protocolul RT-qPCR publicat pentru detectarea și diagnosticarea 2019-nCoV și a manuscrisului suferă de numeroase erori tehnice și științifice, inclusiv o proiectare insuficientă a primerului, un protocol RT-qPCR problematic și insuficient și absența unei validări exacte a testelor . Nici testul prezentat, nici manuscrisul în sine nu îndeplinesc cerințele pentru o publicație științifică acceptabilă. În plus, conflictele de interese grave ale autorilor nu sunt menționate. În cele din urmă, intervalul de timp foarte scurt între trimiterea și acceptarea publicației (24 de ore) înseamnă că un proces sistematic de evaluare inter pares fie nu a fost efectuat aici, fie de o calitate slabă problematică. Oferim dovezi convingătoare ale mai multor insuficiențe științifice, erori și defecte.(Articolul Critica lui Drosten din 27 noiembrie 2020 , accent adăugat)

Rezultatele testului PCR aplicat SARS-2 sunt flagrant. Drosten și colab. Au recomandat utilizarea unui ciclu de prag de amplificare de 35-45 (Ct), care a fost aprobat de OMS în ianuarie 2020 și retras un an mai târziu. (Vezi analiza noastră cu privire la Rectificația OMS și Mea Culpa la sfârșitul acestui capitol).

Testul RT-PCR. CDC „Estimări” ale așa-numitelor „cazuri pozitive” Covid-19. Cum sunt tabelate datele?

Mai jos este o captură de ecran a formularului CDC  intitulat Infecția umană cu formularul de raportare a cazului de coronavirus nou din 2019 care trebuie completat de personalul medical / medical autorizat

Rețineți clasificarea, ținând cont de faptul că nici „Cazul probabil” și nici „Cazul confirmat de laborator(RT-PCR)” nu sunt „confirmate”. Mai mult, nu există nicio modalitate de a identifica virusul SARS-CoV-2 într-un test de laborator PCR (așa cum s-a menționat mai sus).

În SUA, cazurile probabile (PC) și de laborator confirmate (CC) sunt combinate. Și numărul total (PC + CC) constituie baza pentru stabilirea datelor pentru infecția COVID-19. Este ca și cum ai adăuga mere și portocale.

Cifra totală (PC + CC) clasificată ca „ Total cazuri” nu are sens. Nu măsoară infecția pozitivă cu COVID-19.

Majoritatea „testelor prezumtive” sunt efectuate de clinici private sau clinici comerciale.

În Marea Britanie, potrivit unui raport al  Daily Telegraph din 21 mai:  „probele prelevate de la același pacient sunt înregistrate ca două teste separate în cifrele oficiale ale guvernului”.

Acesta este doar un exemplu de manipulare a datelor.

În SUA, clinicile sunt plătite ($$$) pentru a crește numărul de admisii Covid-19. Un caz probabil nu necesită un examen de laborator: „Îndeplinește criteriile de înregistrări vitale fără teste de laborator de confirmare” (vezi formularul de mai sus)

COVID-19 Ratele de recuperare

Datele CDC tabelează atât cazuri confirmate, cât și cazuri „prezumtive” pozitive începând cu 21 ianuarie 2020. Cu toate acestea, ceea ce nu reușește să facă public este că, printre cazurile confirmate și prezumtive,  un număr mare de americani și-au revenit. Dar nimeni nu vorbește despre recuperare. Nu este de interes.

Falsificarea certificatelor de deces în SUA

La începutul pandemiei, CDC fusese instruit să schimbe metodologia privind certificatele de deces în vederea umflării artificiale a numărului de „decese Covid”. Potrivit lui  H. Ealy, M. McEvoy și colab 

„Orientările din 2003 pentru stabilirea certificatelor de deces au fost anulate. „Dacă CDC ar fi folosit standardul său industrial, Manualul examinatorilor și coronarienilor privind înregistrarea deceselor și revizuirea raportului de deces fetal 2003, așa cum a făcut-o pentru toate celelalte cauze de deces din ultimii 17 ani, numărul de decese COVID-19 ar fi aproximativ Cu 90,2% mai mic decât este în prezent. ” ( Covid-19: Politici discutabile, reguli manipulate de colectare și raportare a datelor. Este sigur ca elevii să se întoarcă la școală?  De H. Ealy , M. McEvoy și colab. , 09 august 2020

Decese CDC atribuite COVID-19. Comorbidități 

Un raport CDC din decembrie 2020 confirmă că 94% din decesele atribuite lui Covid au „comorbidități” , (adică decese datorate altor cauze).

Pentru 6% dintre decese, COVID-19 a fost singura cauză menționată. Pentru decesele cu afecțiuni sau cauze în plus față de COVID-19, în medie, au existat 2,6 condiții sau cauze suplimentare pe deces. Numărul deceselor pentru fiecare afecțiune sau cauză este indicat pentru toate decesele și pe grupe de vârstă.

La 21 martie 2020, CDC au introdus următoarele orientări specifice cu  privire la certificatele de deces (și înscrierea acestora în Sistemul Național de Statistică Vitală (NVSS)

COVID-19: „Cauza de deces subiacentă” și Clauza CDC „Cel mai adesea” 

Va fi   COVID-19 cauza principală a decesului?   Acest concept este fundamental. 

Cauza principală a decesului  este definită de OMS ca „boala sau rănirea care a inițiat cursul evenimentelor care duc direct la moarte” .  

Ceea ce recomandă CDC în ceea ce privește codificarea și clasificarea statistică este că se așteaptă ca COVID-19 să fie cauza principală a decesului „cel mai adesea”.

CDC combină aceste două criterii. „Cauza principală a morții”și  „cel mai adesea”.

COVID-19 va fi cauza principală a decesului? 

„Cauza principală depinde de ce și de unde sunt raportate condițiile pe certificatul de deces. Cu toate acestea, se așteaptă ca regulile pentru codificare și selecția cauzei subiacente ale decesului să ducă la COVID-19 ca fiind cauza principală.

Directiva de mai sus este categorică.

Mai jos sunt conceptele și justificările CDC

Certificatorul nu are voie să raporteze coronavirus fără a identifica o tulpină specifică. Iar liniile directoare recomandă ca COVID-19 să fie întotdeauna indicat.

(vezi mai jos): (sursa CDC)

Certificatorul nu se poate îndepărta de criteriile CDC. Covid-19 este impus. Citiți cu atenție criteriile de mai jos:

„Ce se întâmplă dacă certificatorii raportează alți termeni decât termenii sugerați?

Dacă un certificat de deces raportează coronavirus fără a identifica o tulpină specifică sau nu specifică în mod explicit că nu este COVID-19, NCHS va cere statelor să urmărească pentru a verifica dacă coronavirusul a fost sau nu COVID-19.

Atâta timp cât expresia utilizată indică tulpina de coronavirus din 2019, NCHS se așteaptă să atribuie noul cod. Cu toate acestea, este de preferat și mai simplu pentru certificatori să utilizeze terminologia standard (COVID-19).

Ce se întâmplă dacă termenii menționați pe certificatul de deces indică incertitudine?

Dacă certificatul de deces raportează termeni precum „probabil COVID-19” sau „probabil COVID-19”, acestor termeni li se va atribui noul cod ICD . Nu este probabil ca NCHS să urmărească aceste cazuri.

Dacă   „certificatul COVID-19 în așteptare” este raportat pe certificatul de deces, acesta ar fi considerat o înregistrare în așteptare. În acest scenariu, NCHS s-ar aștepta să primească o înregistrare actualizată, deoarece codul va duce probabil la R99. În acest caz, NCHS va solicita statelor să urmărească pentru a verifica dacă rezultatele testelor au confirmat că decedatul a avut COVID-19.

… COVID-19 ar trebui să fie raportat pe certificatul de deces pentru toți decedații în care boala a cauzat sau se presupune că a cauzat sau a contribuit la deces. Certificatorii ar trebui să includă cât mai multe detalii posibil pe baza cunoștințelor lor despre caz, dosare medicale, teste de laborator etc. ”

Nu există lacune. Aceste directive CDC au contribuit la clasificarea Covid-19 drept „cauza morții” înregistrată. Două  concepte fundamentale prevalează pe tot parcursul:

 1. „Cauza de bază a morții”
 2. Clauza „Cel mai adesea” care falsifică cauza morții 

Și aceste criterii sunt impuse în ciuda faptului că testul RT-PCR  folosit pentru a corobora „cauza morții” oferă rezultate înșelătoare.

În practică, așa cum s-a subliniat mai sus:  „probabil COVID-19” sau „probabil COVID-19” vor fi considerate ca fiind  cauza morții fără efectuarea unui test PCR și fără efectuarea unei autopsii. 

Studiu de caz: „Estimări” defecte ale cauzei morții în Quebec

Criteriile care stabilesc cauza „de bază” a morții în SUA se bazează pe clauza „cel mai adesea” (a se vedea mai sus) stabilită la nivel național de CDC.

În Canada, criteriile diferă de la o provincie la alta. Clasificarea cauzei morții în provincia canadiană Quebec a făcut obiectul unei manipulări grosolane.

Conform unei directive a Ministerului Sănătății din Quebec  (aprilie 2020):

„Dacă presupusa cauză de deces este Covid-19 (cu sau fără un test pozitiv), ar trebui evitată autopsia  [accentul din documentul original], iar moartea ar trebui atribuită Covid-19 ca fiind cauza probabilă a decesului. În plus, decesele a căror cauză probabilă este Covid-19 sunt considerate naturale și nu fac obiectul unei notificări legale. „(Accentuarea în documentul original).

Directiva nu permite numărarea comorbidităților. Aplicată la 16 aprilie 2020, această directivă a condus la o creștere bruscă imediată a numărului de decese atribuite Covid-19:

44,9% din totalul deceselor din Quebec au fost atribuite lui Covid-19  (săptămâna 11-18 aprilie 2020) (a se vedea tabelul de mai jos).

Conform publicației La Presse din Montreal   „ aprilie [2020] a fost cea mai mortală lună” . Dar La Presse a consultat directivele Ministerului Sănătății:

Mai jos sunt cauzele (zilnice) de deces pentru Quebec corespunzătoare săptămânii 12-18 aprilie 2020 (imediat după directiva guvernamentală) măsurate în conformitate cu criteriile emise de Ministerul Sănătății.

Sunt aceste cifre rezultatul așa-numitei pandemii mortale? Sau sunt rezultatul „liniilor directoare” ale Ministerului Sănătății bazate pe criterii eronate?

 •   Caz „presupus” referitor la Covid,
 • „Cu sau fără un test pozitiv”,
 • „Probabilă” cauză de deces,
 • „Autopsia ar trebui evitată” în cazul Covid-19.
 •  Decesele pentru care cauza probabilă este Covid-19, sunt considerate naturale și nu fac obiectul unei notificări către legist ”

Potrivit dlui Paul G. Brunet , al Consiliului pentru protecția bolnavilor (CPM):

„… Ne-am dat seama prin denunțările unor medici că oamenii nu au murit din cauza COVID, ci din cauza deshidratării, malnutriției, abandonului , se plânge domnul Brunet. Deci, de ce au murit cu adevărat mii de oameni din CHSLD [căminele de bătrâni pentru bătrâni] și din reședințele private? ” (citat în La Presse, tradus din franceză)

Test, Test, Test

Testul RT-PCR este cunoscut pentru a produce un procent ridicat de fals pozitivi . Oamenii sunt speriați. Sunt încurajați să facă testul PCR, ceea ce crește numărul pozitivelor false. Și guvernele sunt implicate în prezent în creșterea numărului de teste PCR în vederea creșterii numărului așa-numitelor cazuri pozitive Covid-19. Aceste așa-numite estimări sunt apoi utilizate pentru a justifica blocarea

Dar un PCR pozitiv nu confirmă un Covid-19 pozitiv.

Aceste „estimări” pozitive Covid umflate (din testul PCR) sunt apoi tabelate și utilizate pentru a susține campania fricii. Creșterea în decesele Covid-19 se bazează pe criterii eronate și părtinitoare.

Potrivit Dr. Pascal Sacré într-un articol intitulat:  Testul COVID-19 RT-PCR: Cum să inducem în eroare toată omenirea. Folosind un „test“ pentru a bloca Societatea :  .

Această utilizare abuzivă a tehnicii RT-PCR este utilizată ca o strategie implacabilă și intenționată de către unele guverne , susținute de consiliile științifice de siguranță și de mass-media dominantă, pentru a justifica măsuri excesive, cum ar fi încălcarea unui număr mare de drepturi constituționale, distrugerea economie cu falimentul unor sectoare active întregi ale societății, degradarea condițiilor de viață pentru un număr mare de cetățeni obișnuiți, sub pretextul unei pandemii bazate pe o serie de teste RT-PCR pozitive, și nu pe un număr real de pacienți .

Testele RT-PCR nu demonstrează infecția :

„Astăzi, pe măsură ce autoritățile testează mai mulți oameni, este obligat să existe teste RT-PCR mai pozitive. Acest lucru nu înseamnă că COVID-19 se întoarce sau că epidemia se mișcă în valuri. Sunt mai mulți oameni care sunt testați, atâta tot. ”

Această procedură de colectare masivă a datelor este acolo pentru a oferi „estimări” de susținere (defecte) (fals pozitive) pentru a justifica aplicarea unui blocaj cuplat cu un al doilea val mondial de destabilizare economică și socială.  (A se vedea capitolele IV și X)

Retragerea OMS. „Am făcut o greșeală”. Recomandă „Re-Testarea” rRT-PCR

Testul Reacția în lanț a polimerazei cu transcripție inversă în timp real (rRT-PCR) a fost adoptat de OMS la 23 ianuarie 2020 ca mijloc de detectare a virusului SARS-COV-2, în urma recomandărilor grupului de cercetare în domeniul virologiei (cu sediul la Universitatea Charité Hospital, Berlin), susținut de Fundația Bill și Melinda Gates. (A se vedea analiza noastră de mai sus privind studiul Drosten )

Exact un an mai târziu, pe 20 ianuarie 2021, OMS se retrage. Ei nu spun „Am făcut o greșeală”. Retragerea este atent formulată.

În timp ce OMS nu neagă validitatea lor înșelătoare ianuarie 2020 orientări, care le recomandă totuși „ Re-testare“ ( pe care toată lumea știe că este o imposibilitate).

Problema controversată se referă la numărul de cicluri de prag de amplificare (Ct). Potrivit lui Pieter Borger, și colab

Numărul de cicluri de amplificare [ar trebui să fie] mai mic de 35; preferabil 25-30 de cicluri. În cazul detectării virusului,> 35 de cicluri detectează numai semnale care nu se corelează cu virusul infecțios, așa cum este determinat de izolarea în cultura celulară … (Studiul Critica lui Drosten )

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște în mod tacit un an mai târziu că TOATE testele PCR efectuate la un prag de amplificare de 35 de cicluri (Ct) sau mai mare sunt INVALIDE. Dar asta au recomandat în ianuarie 2020, în consultare cu echipa de virologie de la Spitalul Charité din Berlin.

Dacă testul se efectuează la un prag de 35 Ct sau mai mare (ceea ce a fost recomandat de OMS), segmente ale virusului SARS-CoV-2 nu pot fi detectate, ceea ce înseamnă că TOATE așa-numitele „cazuri pozitive” confirmate tabelate cursul din ultimele 14 luni sunt nevalide.

Potrivit lui Pieter Borger, Bobby Rajesh Malhotra, Michael Yeadon și colab., Ct> 35 a fost norma „în majoritatea laboratoarelor din Europa și SUA”. 

OMS declară Mea Culpa

Mai jos este „retragerea” formulată cu atenție de către OMS. Textul integral cu link către documentul original este în anexă:

„Ghidul OMS Testarea diagnosticului pentru SARS-CoV-2 afirmă că este necesară o interpretare atentă a rezultatelor pozitive slabe ( 1 ). Pragul ciclului (Ct) necesar pentru detectarea virusului este invers proporțional cu încărcătura virală a pacientului. În cazul în care rezultatele testelor nu corespund cu prezentarea clinică,  un nou specimen ar trebui prelevat și retestat folosind aceeași tehnologie sau diferită. (subliniat)

OMS le reamintește utilizatorilor IVD că prevalența bolii modifică valoarea predictivă a rezultatelor testelor; pe măsură ce prevalența bolii scade, riscul de fals pozitiv crește ( 2 ). Aceasta înseamnă că probabilitatea ca o persoană care are un rezultat pozitiv (detectat SARS-CoV-2) să fie cu adevărat infectată cu SARS-CoV-2 scade pe măsură ce prevalența scade, indiferent de specificitatea revendicată. ”

„Pozitive nevalide” este conceptul de bază 

Aceasta nu este o problemă a   „Pozitivelor slabe” și „Riscul creșterilor fals pozitive”. Ceea ce este în joc este o „metodologie defectă” care duce la estimări nevalide.

Ceea ce confirmă această admitere a OMS este că  estimarea covidului pozitiv dintr-un test PCR  (cu un prag de amplificare de 35 de cicluri sau mai mare) este invalidă . În acest caz, OMS recomandă retestarea:   „ar trebui prelevat un nou specimen și retestat …”.

OMS solicită „Retestarea” , care echivalează cu „Am înșelat”.

Această recomandare este pro-forma. Nu se va întâmpla. Milioane de oameni din întreaga lume au fost deja testați, începând cu începutul lunii februarie 2020. Cu toate acestea,  trebuie să concluzionăm că, dacă nu sunt retestate, aceste estimări (conform OMS) sunt invalide.  

Încă de la început, testul PCR a fost aplicat în mod obișnuit la un prag de amplificare Ct de 35 sau mai mare, în urma recomandărilor din ianuarie 2020 ale OMS. Ceea ce înseamnă acest lucru este că metodologia RT-PCR, așa cum a fost aplicată la nivel mondial, a condus în ultimele 12-14 luni la compilarea statisticilor Covid defecte și înșelătoare.

Și acestea sunt statisticile care sunt folosite pentru a măsura progresia așa-numitei „pandemii”. Peste un ciclu de amplificare de 35 sau mai mare, testul nu va detecta virusul Prin urmare,  „cifrele covide” oficiale nu au sens.

Rezultă că nu există nicio bază științifică pentru confirmarea existenței unei pandemii.

Ceea ce, la rândul său, înseamnă că măsurile de blocare / economice care au dus la panică socială, sărăcie în masă și șomaj (presupus să reducă răspândirea virusului) nu au nicio justificare.

Conform opiniei științifice:

„Dacă cineva este testat prin PCR ca pozitiv atunci când se utilizează un prag de 35 de cicluri sau mai mare (așa cum se întâmplă în majoritatea laboratoarelor din Europa și SUA), probabilitatea ca persoana respectivă să fie infectată este mai mică de 3% , probabilitatea că rezultatul menționat este un fals pozitiv este de 97%   (Pieter Borger, Bobby Rajesh Malhotra, Michael Yeadon, Clare Craig, Kevin McKernan și colab., Studiul Critique of Drosten )

.

După cum s-a subliniat mai sus, „probabilitatea ca rezultatul menționat să fie fals pozitiv este de 97%”: rezultă că utilizarea detecției> 35 de cicluri va contribui în mod indelebil la „creșterea” numărului de „falsuri pozitive”.

La momentul scrierii (la mijlocul lunii martie 2021), în ciuda retragerii OMS, testul PCR este utilizat pe scară largă pentru a crește numărul în vederea susținerii campaniei de teamă, justificând politicile de blocare în curs de desfășurare, precum și implementarea Vaccinului covid.

În mod ironic, numerele defecte bazate pe „pozitive nevalide” sunt la rândul lor manipulate pentru a asigura o tendință ascendentă a pozitivelor Covid.

Mai mult, aceste teste PCR nu sunt însoțite în mod obișnuit de un diagnostic medical al pacienților care sunt testați.

Și acum, autoritățile naționale de sănătate au emis avertismente (false) cu privire la un „al treilea val” ca parte a campaniei lor de propagandă în sprijinul vaccinului Covid-19.

OMS confirmă că procedura de testare Covid PCR, așa cum a fost aplicată, este invalidă. Nu există absolut nici o bază științifică pentru implementarea vaccinului Covid.

Atât OMS, cât și evaluarea științifică a lui Pieter Borger și colab (citate mai sus) confirmă fără echivoc că testele adoptate de guverne pentru a justifica blocarea și destabilizarea economiilor naționale sunt INVALIDE.

Concluzii finale. Date nevalide și „Jocul cifrelor”

Ar trebui să se înțeleagă că aceste „estimări invalide” bazate pe o metodologie PCR defectă (pe care OMS a recunoscut-o acum) sunt  „numerele” citate fără încetare 24/7 de către mass-media în cursul „Primului Val” și „Al Doilea Val”. ” , Care au fost folosite pentru a alimenta campania fricii și pentru a„ justifica ”  TOATE politicile emise de guverne:

 • carantină,
 • închiderea activității economice,
 • restricții la adunări sociale, reuniuni de familie, nunți, înmormântări
 • închiderea sau închiderea parțială a școlilor, colegiilor și universităților
 • închiderea evenimentelor culturale și sportive
 • închiderea muzeelor
 • închiderea care duce la pierderea locurilor de muncă,
 • declanșarea sărăciei și șomajului în masă,
 • falimente
 • distanțare socială,
 • mască,
 • stare de asediu,
 • vaccinul.
 • pașaportul de sănătate

Și acum am intrat într-un așa-numit „al treilea val”.

Dar unde sunt datele? Cum se efectuează testele?

Care este metodologia de bază în raport cu pragul ciclurilor de amplificare (Ct)? Cum sunt efectuate și tabelate estimările cazurilor pozitive?

 


Capitolul IV

Depresia economică proiectată

La momentul scrierii, există în esență patru faze distincte în destabilizarea mecanică a economiei globale.

 • Prima fază a fost lansată la sfârșitul lunii ianuarie, când administrația Trump a anunțat (31 ianuarie 2020) că va refuza intrarea cetățenilor străini „care au călătorit în China în ultimele 14 zile” . Acest lucru a declanșat imediat o criză a transportului aerian. Comerțul China-SUA, precum și industria turismului au fost afectate.
 • A doua fază a  fost inițiată pe 20 februarie, după ce dr. Tedros, directorul general al OMS, a avertizat că o pandemie era iminentă, ceea ce a servit la declanșarea prăbușirii Corona Financial 2020.
 • A treia fază a  fost lansată odată cu  blocarea și închiderea din 11 martie a a 190 de economii naționale , cu consecințe sociale și devastatoare
 • O a patra fază a  fost inițiată în octombrie-noiembrie, coincizând cu așa-numitul „al doilea val”.
 • Un „al treilea val” a fost lansat la începutul anului 2021.

Perturbarea comerțului SUA-China 

Decizia lui Trump la 31 ianuarie 2020 a fost luată imediat după anunțul directorului general al OMS cu privire la o urgență internațională de sănătate publică (PHEIC) (30 ianuarie 2020). În multe privințe, acesta a fost un act de „război economic” împotriva Chinei.

Și apoi, după decizia lui Trump din 31 ianuarie 2020 de a reduce călătoriile și transportul aerian către China, a fost lansată o campanie în țările occidentale împotriva Chinei, precum și împotriva etnicilor chinezi. The Economist a raportat   că „coronavirusul răspândește rasismul împotriva și între etnicii chinezi”

„Comunitatea chineză britanică se confruntă cu rasismul din cauza focarului de coronavirus”

Conform South China Morning Post (Hong Kong) :

„Comunitățile chineze de peste mări se confruntă din ce în ce mai mult cu abuzurile și discriminările rasiste pe fondul focarului de coronavirus. Unii etnici chinezi care locuiesc în Marea Britanie spun că s-au confruntat cu o ostilitate crescândă din cauza virusului mortal care a apărut în China. ”

Și acest fenomen s-a întâmplat în toată SUA

China Town, San Francisco

Comerț SUA-China. Dependența Americii de „Made in China”

Ceea ce administrația Trump nu a reușit să înțeleagă este că Statele Unite depind în mare măsură de importurile de mărfuri din China.

Adevărul nerostit este că America este o economie condusă de import (rezultată din delocalizare) cu o bază de producție slabă, puternic dependentă de importurile din RPC. În ciuda dominanței financiare a Americii și a puterilor dolarului, există eșecuri grave în structura „economiei reale” a Americii, care au fost exacerbate de criza coroanei.

Importurile SUA din China au scăzut semnificativ ca urmare a „pandemiei”, impactul asupra comerțului cu amănuntul din SUA este potențial devastator. Acest proces de întrerupere care afectează producția, liniile de aprovizionare și transportul internațional a început la începutul lunii februarie, după declarația lui Trump din 31 ianuarie 2020

Factorii politici și geopolitici au jucat un rol cheie, inclusiv campania anti-chineză lansată în februarie 2020, precum și amenințările administrației Trump, susținând că China este responsabilă de „răspândirea virusului”.

Impactul asupra comerțului bilateral SUA-China a fost devastator: importurile de mărfuri americane din China au scăzut cu 28,3% (în medie în primele trei luni ale anului 2020 în raport cu primele 3 luni ale anului 2019).

După blocarea și închiderea economiei globale din 11 martie, scăderea  importurilor SUA din China în martie 2020 a fost de ordinul a 36,5% ( în raport cu martie 2019). Scăderea exporturilor Chinei către SUA înregistrată în aprilie și mai a fost de ordinul 7,9% până la 8,5% în raport cu aprilie-mai 2019.

Mai mult, conform cifrelor citate de  Financial Times  (în mare parte atribuită crizei financiare profunde care a început în februarie 2020), valoarea (anunțată) proiectelor de investiții directe chineze în SUA a scăzut cu aproximativ 90%: 200 milioane dolari în primul trimestru al anului 2020, în scădere față de o medie de 2 miliarde de dolari pe trimestru în 2019.

„Investițiile directe chineze în SUA s-au ridicat la 5 miliarde de dolari, o ușoară scădere față de 5,4 miliarde de dolari în 2018 și mult peste un vârf recent de 45 de miliarde de dolari în 2016, când companiile chineze erau mult mai libere să achiziționeze omologii americane”

În timp ce economia SUA a intrat într-o criză profundă (începând din februarie 2020 odată cu prăbușirea financiară), economia Chinei și-a revenit: exporturile globale ale Chinei la nivel mondial (dolari) în aprilie au crescut cu 3,5% (față de aprilie 2019).

Ceea ce sa întâmplat este o redirecționare majoră a exporturilor Chinei către Uniunea Europeană (UE) și restul lumii, care afectează inevitabil comerțul cu amănuntul „Made in China” din SUA.

Implicațiile geopolitice sunt de anvergură, în timp ce economia reală din SUA este în pericol, China a devenit acum cel mai mare partener comercial al UE.

Crashul financiar Corona din februarie 2020

Comerțul speculativ și frauda financiară au jucat un rol cheie. Joi, 20 februarie după-amiază la Geneva, (ora CET) , directorul general al OMS. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a  ținut o conferință de presă. El este „îngrijorat”, a spus el, „că șansa de a contracara focarul de coronavirus” se „închide” …

„Cred că fereastra oportunității este încă acolo, doar că fereastra se îngustează.”

Aceste declarații „șoc și uimire” au contribuit la declanșarea panicii, în ciuda faptului că numărul de cazuri confirmate în afara Chinei a fost extrem de redus: 1076 de cazuri în afara Chinei , pentru o populație de 6,4 miliarde. (Cu excepția Prințesei Diamantului, au existat 452 așa-numitele „cazuri confirmate” la nivel mondial)

Declarația doctorului Tedros (bazată pe concepte și statistici defectuoase), a stabilit scena pentru prăbușirea financiară din februarie declanșată de informații privilegiate, cunoștințe preliminare, tranzacții cu instrumente derivate, vânzări în lipsă și o mulțime de operațiuni de fonduri speculative.

COVID-19 a fost identificat în mod restrâns drept catalizatorul prăbușirii financiare.

Cine a fost în spatele acestui catalizator?

Cine a fost în spatele campaniei de frică care a contribuit la declanșarea haosului și incertitudinii pe piețele financiare?

Numărul mic de cazuri confirmate în afara Chinei (1076) nu a confirmat în niciun fel răspândirea unei epidemii mondiale. Dar acest lucru nu a împiedicat piețele să scadă.

Piețele fuseseră manipulate. Oricine ar fi avut cunoștință prealabilă (informații privilegiate) a declarației directorului general al OMS din 20 februarie 2020 ar fi obținut câștiguri monetare semnificative.

A existat un conflict de interese (definit de OMS ) OMS primește fonduri de la Fundația Gates. Bill Gates are „60% din activele sale investite în acțiuni [inclusiv acțiuni și fonduri indexate]”, potrivit unui  raport CNBC din septembrie 2019.

Accidentul bursier inițiat pe 20 februarie, denumit Crash Coronavirus 2020 (20 februarie-7 aprilie 2020), a fost clasificat ca:

„Cea mai rapidă cădere a piețelor bursiere la nivel mondial din istoria financiară și cea mai devastatoare prăbușire de la accidentul de pe Wall Street din 1929.”

Cauza prăbușirii financiare a fost (conform „analiștilor”) V. Virusul, și anume „răspândirea masivă” a epidemiei în afara Chinei. Dar aceasta a fost o minciună totală: au existat doar  1076 de cazuri la nivel mondial  pentru o populație de 6,4 miliarde în afara Chinei. (vezi Capitolul III). Dezinformarea mass-media a jucat un rol cheie în conducerea campaniei de frică

Tranzacții privilegiate și fraudă financiară

Posibilitatea fraudei financiare și a „tranzacționării interne” (care este ilegală) a fost risipită în mod ocazional de către analiștii financiari și rapoartele media.

Fără mâna umană, nu există nicio relație de cauzalitate între un virus microscopic și gama complexă de variabile financiare.

Campania de teamă a „virusului ucigaș”, împreună cu „avertismentele” în timp util ale Dr. Tedros cu privire la necesitatea implementării unei pandemii mondiale au servit în mod indelebil interesul speculatorilor instituționali din Wall Street și al fondurilor speculative. Accidentul financiar a dus la o schimbare majoră în distribuția bogăției bănești. (A se vedea analiza în capitolul V)

În săptămâna următoare anunțului OMS din 20-21 februarie, Dow Jones s-a prăbușit cu 12%  ( CNBC , 28 februarie 2020). Potrivit analiștilor ,  scufundarea DJIA a fost rezultatul răspândirii la nivel mondial a virusului. O afirmație lipsită de sens, în contradicție cu numărul (mic) de estimări pozitive ale OMS Covid (1076 în afara Chinei), dintre care majoritatea s-au bazat pe testul PCR defectuos.

Luni, 24 februarie, după redeschiderea piețelor bursiere, a existat o scufundare fără precedent în Dow Jones, atribuită „pericolelor iminente” pe care „ Covid se răspândea în întreaga lume creând incertitudini pe piețele financiare”.  
.
„Stocurile au scăzut brusc luni (24 februarie)  , pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus în afara Chinei a crescut , provocând temerile unei încetiniri economice globale prelungite de la răspândirea virusului. Dow Jones Industrial Average a închis 1,031.61 puncte mai mic, sau 3,56%, la 27,960.80.“ (CNBC) (accent adăugat)

Dow Jones Industrial Media decembrie 2019 – martie 2020

Tot pe 24 februarie, Trump a solicitat un ajutor de urgență de 1,25 miliarde de dolari.

Potrivit BBC,  piețele de valori din întreaga lume au înregistrat scăderi accentuate  „din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul economic al virusului”, sugerând că virusul a fost „mâna” invizibilă responsabilă de declinul piețelor financiare.

COVID-19 a fost identificat în mod restrâns drept catalizatorul prăbușirii financiare.

Cine a fost în spatele campaniei de frică care a contribuit la declanșarea haosului și a incertitudinii pe piețele financiare, împreună cu falimentele și o redistribuire masivă a bogăției bănești?

11 martie 2020: pandemia Covid-19, blocare, închidere a 190 de economii naționale

La 11 martie 2020: OMS a declarat oficial o pandemie mondială într-un moment în care au existat  118.000 de cazuri confirmate și 4291 de decese la  nivel mondial (inclusiv China). (11 martie 2020, conform conferinței de presă). Ce vă spun aceste „statistici”?

Numărul de cazuri confirmate în afara Chinei (6,4 miliarde de locuitori) a fost de ordinul   44279 și 1440 de decese (cifre înregistrate pentru 11 martie de către OMS, (pe 12 martie). (Există o contradicție în numărul deceselor în afara Chinei înregistrat de OMS.În conferința de presă a Tedros OMS: 4291 în afara Chinei). (Vezi capitolul III).

Imediat după anunțul OMS din 11 martie 2020, campania fricii a intrat în viteză. Ca și în cazul prăbușirii din 20-21 februarie, declarația din 11 martie a directorului general al OMS a pregătit scena.

Piețele bursiere s-au prăbușit la nivel mondial. În dimineața următoare, Dow (DJIA) a scazut cu 9,99% (un declin de  2,352.60  pentru a închide la 21,200.62) Joia Neagră 12-03-2020 a fost „ cea mai proastă zi Dow“ din anul 1987 .  Frauda financiară a fost declanșatorul. Un transfer masiv de avere financiară a avut loc în favoarea miliardarilor americani. (vezi capitolul V)

Instrucțiunile de detenție „Rămâneți acasă ” au fost transmise către 193 de state membre ale Națiunilor Unite. Politicienii sunt instrumentele unor interese financiare puternice. A fost această decizie de anvergură justificată ca mijloc de combatere a virusului?

Decizia s-a bazat pe un model de blocare defect conceput de Imperial College London.

Fără precedent în istorie, aplicat aproape simultan într-un număr mare de țări, sectoare întregi ale economiei mondiale au fost destabilizate. Întreprinderile mici și mijlocii au fost conduse la faliment. Șomajul și sărăcia sunt intens.

În mai multe țări în curs de dezvoltare, foametea a izbucnit (a se vedea analiza de mai jos). Impactul social al acestor măsuri este devastator. Impacturile asupra sănătății (mortalitate, morbiditate) ale acestor măsuri, inclusiv destabilizarea sistemului de asistență medicală națională (în numeroase țări), le depășesc cu mult pe cele atribuite Covid-19.

Războiul economic

Instrucțiunile au venit de sus, de pe Wall Street, Forumul Economic Mondial, fundațiile miliardare. Acest proiect diabolic este descris întâmplător de către mass-media corporativă ca un efort „umanitar” de sănătate publică. „Comunitatea internațională” are o „Responsabilitate de a proteja” (R2P). Un „parteneriat public-privat” neales sub auspiciile Forumului Economic Mondial (WEF), a venit în salvarea celor 7,8 miliarde de oameni ai Planetei Pământ. Închiderea economiei globale este prezentată ca un mijloc de „ucidere a virusului”.

Sună absurd. Închiderea economiei reale a Planetei Pământ nu este „soluția”, ci mai degrabă „cauza” unui proces de destabilizare și sărăcire la nivel mondial, care la rândul său va avea inevitabil un impact asupra tiparelor de morbiditate și mortalitate. În acest sens, ceea ce trebuie abordat este relația cauzală dintre variabilele economice (adică puterea de cumpărare) și starea de sănătate a populației.

Economia națională combinată cu instituțiile politice, sociale și culturale stă la baza „reproducerii vieții reale”: venit, ocupare, producție, comerț, infrastructură, servicii sociale.

Destabilizarea economiei Planetei Pământ nu poate constitui o „soluție” pentru combaterea virusului. Dar aceasta este „soluția” impusă în care vor să credem. Și asta fac ei.

Blocarea și procesul de faliment tehnic

Există o relație importantă între „economia reală” și „banii mari”, și anume instituția financiară.

Ceea ce este în desfășurare este un proces de concentrare a bogăției, prin care instituția financiară (adică creditorii de miliarde de dolari) este prevăzută pentru a-și însuși activele reale atât ale companiilor în faliment, cât și ale activelor statului.

„Real Economy“ constituie „peisajul economic“ al activității economice reale: active productive, agricultură, industrie, bunuri și servicii, comerț, investiții, ocuparea forței de muncă în calitate de infrastructură și sociale și culturale , inclusiv școli, spitale, universități, muzee, etc.  economia reală la nivel global și național este vizată de blocarea și închiderea activității economice.

Instrucțiunile de blocare transmise guvernelor naționale au condus la destabilizarea „ peisajului economic național”, care constă dintr- o întreagă structură economică și socială Blocarea „stați acasă” împiedică oamenii să meargă la serviciu. De la o zi la alta, creează șomaj în masă (la nivel mondial). La rândul său, blocarea este cuplată cu închiderea unor sectoare întregi ale economiei naționale.

Blocarea contribuie imediat la  dezangajarea resurselor umane (forța de muncă), ceea ce duce la stoparea activității productive. Pe de o parte, canalele de aprovizionare și distribuție sunt înghețate, ceea ce duce în cele din urmă la potențiale penurii în disponibilitatea mărfurilor.

La rândul său, câteva sute de milioane de lucrători din întreaga lume își pierd locurile de muncă și câștigurile. În timp ce guvernele naționale au înființat diverse „plase de protecție socială” pentru șomeri, plata salariilor de către angajator este perturbată, ceea ce la rândul său duce la o prăbușire dramatică a puterii de cumpărare.

Este o criză de plăți. Salariile și salariile nu sunt plătite. Gospodăriile sărace nu pot achiziționa alimente, nu își pot plăti chiria sau ipoteca lunară. Datoriile personale și gospodărești (inclusiv datoriile cardului de credit) se adună foarte mult. Este un proces cumulativ.

Globalizarea sărăciei duce la o scădere a cererii consumatorilor, care apoi se confruntă cu sistemul productiv, ducând la un nou șir de falimente. Inevitabil, este afectată și structura comerțului internațional cu mărfuri.

Îndatorarea globală

Instituțiile financiare Global Money sunt „creditorii” economiei reale aflate în criză. Închiderea economiei globale a declanșat un proces de îndatorare globală. Fără precedent în istoria lumii, o bonanzza de mai multe trilioane de datorii denominate în dolari lovește simultan economiile naționale din 193 de țări.

Creditorii vor căuta, de asemenea, să dobândească proprietatea și / sau controlul „averii publice”, inclusiv a activelor sociale și economice ale statului, printr-un proiect masiv de îndatorare sub supravegherea instituțiilor creditoare, inclusiv FMI, Banca Mondială, băncile regionale de dezvoltare, etc.

Sub așa-numitul „New Normal“ Great Reset pune mai departe de Forumul Economic Mondial (WEF), creditorii (inclusiv miliardari), urmăresc cumpărarea sectoare importante ale economiei reale , precum și preluarea entităților în faliment (vezi capitolul IX)

Criza economiei globale. Dovezile

În secțiunile de mai jos revizuim impactul dramatic al închiderii economiei globale axate pe falimente, sărăcie globală, șomaj, izbucnirea foametei, precum și educație.

Majoritatea cifrelor citate mai jos provin din ONU, guvern și surse conexe, care tind să subestimeze gravitatea acestei crize globale în curs, care literalmente distruge viața oamenilor.

Îndatorarea în toate sectoarele de activitate economică la nivel mondial este forța motrice.

Ceea ce este prezentat mai jos este doar vârful aisbergului. O mare parte din date corespund primelor 6-8 luni ale anului 2020. Impacturile devastatoare ale blocării celui de-al doilea val care sunt în curs de desfășurare nu sunt încă evaluate:

Falimentele

Valul falimentelor declanșat de închiderea economiei mondiale afectează atât întreprinderile mici și mijlocii (IMM), cât și corporațiile mari. Dovezile sugerează că întreprinderile mici și mijlocii sunt literalmente eliminate.

Potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Comerț Internațional, citat de OCDE, referitor la IMM-uri din 132 de țări:

două treimi din microîntreprinderi și întreprinderi mici raportează că criza le-a afectat puternic operațiunile comerciale, iar o cincime indică riscul închiderii permanente în termen de trei luni. Pe baza mai multor sondaje efectuate într-o varietate de țări, McKinsey (2020) indică faptul că între 25% și 36% din întreprinderile mici ar putea închide definitiv după perturbarea din primele patru luni ale pandemiei. Raportul OECD , accent adăugat)

Potrivit Bloomberg: „Peste jumătate din întreprinderile mici și mijlocii din Europa declară că vor fi falimentate în anul următor dacă veniturile nu vor crește, subliniind amploarea daunelor provocate de criza Covid-19.

Una din cinci companii din Italia și Franța anticipează depunerea cererii de insolvență în termen de șase luni, potrivit unui sondaj realizat de McKinsey & Co. în august la peste 2.200 de IMM-uri din cele mai mari cinci economii europene.

Sondajele tind să subestimeze amploarea acestei catastrofe care se desfășoară. Cifrele sunt mult mai mari decât cele raportate.

În SUA, procesul de faliment este în curs. Potrivit unui grup de academicieni într-o scrisoare către Congres:

„Anticipăm că o fracțiune semnificativă a întreprinderilor mici viabile va fi forțată să lichideze, provocând pierderi economice mari și ireversibile.” „Muncitorii își vor pierde locurile de muncă chiar și în afaceri altfel viabile. …

„O serie de valori implicite pare aproape inevitabilă. La sfârșitul primului trimestru al acestui an, companiile americane au acumulat aproape 10,5 trilioane de dolari în datorii – de departe cel mai mult de când Banca Rezervei Federale St. Louis a început să urmărească cifra la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. „O explozie a datoriilor corporative”, a spus domnul Altman ( NYT , 16 iunie 2020).

În ceea ce privește întreprinderile mici din SUA:

aproape 90% dintre întreprinderile mici au avut un impact negativ puternic (51%) sau moderat (38%) din cauza pandemiei; 45% dintre întreprinderi au suferit perturbări în lanțurile de aprovizionare; 25% dintre companii au rezerve de numerar sub 1-2 luni. „( OCDE )

Rezultatele unui sondaj realizat în peste 5 800 de întreprinderi mici din Statele Unite:

… Arată că 43% dintre companiile care răspund sunt deja temporar închise. În medie, companiile și-au redus angajații cu 40%. Trei sferturi dintre respondenți indică că au două luni sau mai puțin în numerar de rezervă. … (OCDE)

Într-un sondaj recent :

„Jumătate din toți proprietarii de întreprinderi mici din SUA cred că ar putea fi în curând obligați să închidă definitiv. Nici măcar în timpul Marii Depresii din anii 1930 nu am văzut așa ceva ”

Șomaj global

O contracție masivă la nivel mondial a locurilor de muncă este în curs de desfășurare. Într-un raport din august, Organizația Internațională a Muncii (OIM) confirmă că:

Criza COVID-19 a perturbat grav economiile și piețele forței de muncă din toate regiunile lumii, cu pierderi estimate de ore de lucru echivalente cu aproape 400 de milioane de locuri de muncă cu normă întreagă în al doilea trimestru al anului 2020 , dintre care majoritatea se află în țările emergente și în curs de dezvoltare … ( OIM, 2020a). …

Printre cei mai vulnerabili se numără cei 1,6 miliarde de lucrători din economia informală, reprezentând jumătate din forța de muncă globală, care lucrează în sectoare care suferă pierderi majore de locuri de muncă sau care și-au văzut veniturile grav afectate de blocaje.

Criza COVID-19 afectează în mod disproporționat 1,25 miliarde de lucrători în locuri de muncă cu risc, în special în sectoarele cele mai afectate, cum ar fi comerțul cu amănuntul, serviciile de cazare și alimentație și industria prelucrătoare (OIM, 2020b). Majoritatea acestor lucrători lucrează pe cont propriu, în locuri de muncă cu venituri mici în sectorul informal … Tinerii, de exemplu, se confruntă cu șocuri multiple, inclusiv întreruperi ale educației și formării, ocupării forței de muncă și veniturilor, pe lângă dificultăți mai mari în găsirea unui loc de muncă.

OIM nu explică în niciun fel cauzele politice ale șomajului în masă, rezultate din acțiunile întreprinse de guvernele naționale, presupuse în vederea soluționării pandemiei Covid. Mai mult, OIM tinde să subestimeze atât nivelurile, cât și creșterea dramatică a șomajului.

Guvernele sunt sub controlul creditorilor globali. Ceea ce se are în vedere pentru era post-Covid este implementarea măsurilor masive de austeritate, inclusiv anularea beneficiilor lucrătorilor și a plaselor de protecție socială.

Șomajul în SUA

În SUA, „peste 30 de milioane de oameni, peste 15% din forța de muncă, au solicitat indemnizații de șomaj …” ( CSM, 6 mai 2020 ).

Anunțat la începutul lunii decembrie: „” Se estimează că peste 1 milion de americani își vor pierde indemnizațiile de șomaj a doua zi după Crăciun, cu excepția cazului în care Congresul acționează pentru extinderea programelor cheie legate de pandemie – o perspectivă care de acum pare incertă în cel mai bun caz ”. ( US News and World Report )

Marginea stâncii se conturează pe măsură ce cazurile de coronavirus cresc în întreaga țară și cererile de ajutor de șomaj cresc, cu state și localități care impun restricții legate de virus. Scadența se va produce, de asemenea, pe măsură ce expiră protecțiile chiriașilor, împrumuturilor de împrumuturi studențești și proprietarilor de case – o potențială confluență devastatoare de evenimente atât pentru indivizi, ale căror economii au fost devastate de pandemie, cât și pentru economia în general, care își clarifică treptat drumul înapoi de la recesiunea indusă de coronavirus.

Când programele expiră la sfârșitul lunii decembrie [2020], se estimează că 12 milioane de persoane ar putea pierde beneficiile pentru șomeri, potrivit Century Foundation. ( US News and World Report)
Vine timpul celui mai sever colaps economic din Main Street din istoria SUA – cu peste o pătrime din americanii în vârstă de muncă fără locuri de muncă – apare o calamitate suplimentară:

Conform estimărilor Biroului de recensământ, între 30 și 40 de milioane de americani se confruntă cu o posibilă evacuare în 2021 din cauza lipsei de venituri pentru a plăti chirie sau pentru a furniza servicii ipotecare.

Fără ajutor federal sau un moratoriu extins al chiriei, în următoarele luni se poate desfășura o calamitate de proporții biblice. Stephen Lendman

Șomajul în Uniunea Europeană (UE)

„ Șomajul în întreaga Uniune Europeană este de așteptat să crească la nouă procente în 2020, ca urmare a pandemiei Coronavirus și a blocărilor ulterioare aplicate de guvernele naționale”.

Conform cifrelor oficiale ale UE:

Grecia, Spania și Portugalia … au înregistrat din nou creșteri semnificative ale șomajului în rândul tinerilor de la începutul pandemiei. Grecia a înregistrat o creștere de la 31,7 la sută în martie la 39,3 la sută în iunie, în timp ce Spania și Portugalia au înregistrat creșteri similare, de la 33,9 la sută la 41,7 la sută și 20,6 la sută la 27,4 la sută, respectiv.

Șomajul în America Latină

În America Latină, rata medie a șomajului a fost estimată la 8,1% la sfârșitul anului 2019. OIM afirmă  că ar putea crește cu 4 până la 5 puncte procentuale modeste până la 41 de milioane de șomeri.

În cifre absolute, aceste rate implică faptul că numărul persoanelor care caută locuri de muncă, dar nu sunt angajate, a crescut de la 26 de milioane înainte de pandemie la 41 de milioane în 2020 , așa cum au anunțat experții OIM.

Aceste estimări ale OIM și ale Băncii Mondiale sunt înșelătoare. Potrivit Băncii Interamericane de Dezvoltare (BID) , creșterea șomajului pentru regiunea latino-americană este de ordinul a 24 de milioane, cu pierderi de locuri de muncă în Columbia de ordinul a 3,6 milioane, Brazilia, 7,0 milioane și Mexic 7,0 milioane.

Chiar și aceste cifre tind să subestimeze creșterea dramatică a șomajului. Și situația va evolua probabil în cursul blocării celui de-al doilea val, care a declanșat un nou val de falimente.

Potrivit unui sondaj realizat de Instituto Nacional de Estadística y Geografía (INEGI), creșterea șomajului în Mexic a fost de ordinul a 12,5 milioane  în aprilie, adică în luna următoare blocării și închiderii economiei naționale din 11 martie 2020.

Izbucnirea foametei

Foamete au izbucnit în cel puțin 25 de țări în curs de dezvoltare,  potrivit surselor ONU. Conform FAO 17 iulie 2020

Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Programul Mondial pentru Alimentație (PAM) identifică 27 de țări aflate pe prima linie a crizei alimentare iminente conduse de COVID-19, întrucât efectele secundare ale pandemiei agravează factorii de presă ai foametei.

Nicio regiune mondială nu este imună, de la Afganistan și Bangladesh în Asia, până la Haiti, Venezuela și America Centrală, până la Irak, Liban, Sudan și Siria în Orientul Mijlociu până la Burkina Faso, Camerun, Liberia Mali, Niger, Nigeria, Mozambic, Sierra Leone și Zimbabwe în Africa.

Analiza comună a FAO și PAM avertizează că aceste „țări hotspot“ sunt expuse unui risc ridicat de deteriorări semnificative de securitate alimentară în lunile următoare- în unele cazuri , sunt deja vizibile -, inclusiv creșterea numărului de oameni împinși în foame acută.

.

Pandemia COVID-19 are un impact indirect de mare amploare și multidimensional asupra societăților și economiilor, care ar putea dura mult după terminarea urgenței de sănătate. Acestea ar putea agrava instabilitățile sau crizele existente sau ar putea duce la altele noi cu repercusiuni asupra securității alimentare, nutriției și mijloacelor de trai.

Cu peste două miliarde de oameni, sau 62 la sută din toți cei care lucrează la nivel mondial, angajați în economia informală conform datelor OIM, milioane de oameni se confruntă cu un risc tot mai mare de foamete. Se estimează că veniturile pentru lucrătorii informali vor scădea cu 82%, Africa și America Latină urmând să se confrunte cu cel mai mare declin (OIM 2020). ( FAO , p. 6)
.

Foamete și disperare în India

Impacturile sociale și economice ale blocării din 11 martie în India sunt devastatoare, declanșând un val de foamete și disperare. „Milioane de oameni care și-au pierdut veniturile se confruntă acum cu sărăcia și foamea crescute, într-o țară în care chiar înainte de pandemie 50 la sută din toți copiii sufereau de subnutriție”

La sfârșitul lunii noiembrie, cea mai mare grevă generală din istoria țării a fost efectuată împotriva guvernului Modi, cu peste 200 de milioane de lucrători și fermieri. Potrivit Uniunii Profesorilor din Universitatea și Colegiul din Mumbai: 

Această grevă este împotriva crizei economice și de sănătate devastatoare declanșată de COVID-19 și blocării oamenilor muncii din țară. Acest lucru a fost agravat în continuare de o serie de legislații nepopulare privind agricultura și codul muncii adoptat de guvernul central. Împreună cu aceste măsuri, Politica Națională de Educație (NEP) impusă națiunii în timpul pandemiei va provoca în continuare un prejudiciu ireparabil echității și accesului la educație.

Conform Vocii din stânga: 

„Pandemia s-a răspândit din marile orașe, cum ar fi Delhi, Mumbai și alte centre urbane, până în zonele rurale în care îngrijirile publice de sănătate sunt rare sau inexistente. Guvernul Modi a gestionat pandemia acordând prioritate profiturilor marilor afaceri și protejând averea miliardarilor în locul protejării vieții și mijloacelor de trai ale lucrătorilor. ”

Insecuritatea alimentară în SUA 

Nutriția și insecuritatea alimentară nu se limitează la țările în curs de dezvoltare. În SUA, potrivit lui Stephen Lendman:

„Aproximativ una din patru gospodării din SUA a suferit nesiguranță alimentară anul acesta – peste 27% din gospodăriile cu copii.

Un studiu al Institutului Universitar de Nord-Vest pentru Cercetarea Politicilor estimează că numărul gospodăriilor cu nesiguranță alimentară cu copii este de aproape 30%.  Familiile negrilor sunt de două ori mai nesigure față de alimente decât omologii lor albi. Gospodăriile latino sunt, de asemenea, afectate în mod disproporționat. ”

Educație: impactul asupra copiilor noștri

Însăși temeliile societății civile sunt amenințate. UNICEF estimează că 1,6 miliarde de copii și adolescenți sunt afectați de închiderea școlilor din întreaga lume.

„Pe măsură ce pandemia COVID-19 s-a răspândit pe tot globul, majoritatea țărilor au anunțat închiderea temporară a școlilor, afectând peste 91% din elevii din întreaga lume … Niciodată atât de mulți copii nu au ieșit din școală în același timp …

Colegiile și universitățile sunt, de asemenea, paralizate. Studenților li se refuză dreptul la educație. În timp ce UNESCO confirmă că peste un miliard de cursanți sunt afectați , nu oferă nicio soluție sau critică concretă. Narațiunea oficială impusă de așa-numitul „parteneriat public / privat” care se impune guvernelor naționale a fost adoptată la valoarea nominală.

Închiderea școlilor a fost implementată în 132 de țări. A se vedea diagrama de mai jos (UNESCO, mai 2020).

faceți clic pe hartă pentru a accesa raportul UNESCO.

 Implicațiile macroeconomice: oferta, cererea și criza fiscală a statului

Revizuirea de mai sus a impactului economic și social indică un proces complex. Sectoare mari ale populației mondiale au fost precipitate în sărăcie și disperare.

Voi încerca să închei acest capitol cu ​​câteva concepte simple care descriu natura acestei crize mondiale.

Lockdown a declanșat un proces de destabilizare economică la nivel mondial , care afectează în mod direct relațiileatât „ de furnizare“ cât și „de cerere“. Este cea mai gravă criză economică din istoria lumii care afectează simultan peste 150 de țări.

„Furnizarea” se referă la producția de bunuri și servicii, și anume activitățile „Economiei reale”.

„Cererea” se referă la capacitatea consumatorilor, dată fiind puterea lor de cumpărare de a achiziționa bunuri și servicii.

Atât relațiile de cerere, cât și oferta sunt în pericol.

La nivel mondial, sectoare mari de industrie, agricultură și servicii urbane stau inactiv. Blocarea inițiată în martie 2020 a declanșat falimente și șomaj, care la rândul lor au condus la un proces de dezangajare a resurselor umane (forță de muncă) și a activelor productive din peisajul economic.

Înghețarea călătoriilor aeriene, contracția comerțului internațional în cursul anului trecut au contribuit, de asemenea, la o scădere masivă a producției și a investițiilor.

După cum este documentat în acest capitol, consecințele sunt duble:

În ceea ce privește oferta , se desfășoară o contracție masivă în producția și disponibilitatea bunurilor și serviciilor (mărfuri). Sectoare întregi ale economiei globale „nu produc” : au apărut deficiențe ale anumitor mărfuri și servicii.

În ceea ce privește cererea , șomajul în masă și sărăcia declanșate de blocare au contribuit la o prăbușire fără precedent a puterii de cumpărare (a familiilor și gospodăriilor din întreaga lume), care la rândul său a condus la prăbușirea cererii de bunuri și servicii. Oamenii nu au bani pentru a cumpăra alimente.

Prăbușirea puterii de cumpărare rezultată din șomajul în masă a dus la rândul său la o criză tot mai mare a datoriilor personale.

Criza fiscală a statului

Activitățile din sectorul public (finanțate de stat), inclusiv sănătatea, educația, cultura, sportul și artele sunt, de asemenea, în pericol.

De la debutul crizei coroanei, datoria publică din țară în țară a crescut foarte mult.

De ce? Răspunsul este evident.

Companiile falimentare nu mai plătesc impozite.

Muncitorii șomeri (fără venituri) nu mai plătesc impozite.

Dolarii fiscali nu mai intră în casele de stat.

Creșterea șomajului global și a sărăciei, împreună cu falimentele, au dus la o criză fiscală fără precedent.

Creditorii statului sunt „bani mari”. În cele din urmă, ei numesc focurile. Ceea ce se desfășoară este „privatizarea statului”, inclusiv „statul bunăstării”.

 


Capitolul V

Îmbogățirea super-bogatului

Însușirea și  redistribuirea averii 

Se spune că „Virusul V” este responsabil pentru valul falimentelor și al șomajului. Este o minciună. Nu există o relație de cauzalitate între virus și variabilele economice.

Trebuie abordat procesul decizional. Finanțatorii și miliardarii puternici sunt cei care stau în spatele acestui proiect care a contribuit la destabilizarea (la nivel mondial) a economiei reale.

De la începutul lunii februarie 2020, Super Bogații au încasat miliarde de dolari. Între aprilie și iulie (patru luni)  , averea totală deținută de miliardari din întreaga lume a crescut de la 8 trilioane de dolari la peste 10 trilioane de dolari. 

Există trei faze distincte, care sunt direct legate de criza coroanei, fiecare dintre ele fiind marcată de schimbări majore în distribuția bogăției globale.

 1. Criza financiară inițiată pe 20 februarie a condus la o redistribuire dramatică a bogăției bănești și a proprietății activelor financiare. Cunoașterea anticipată, informațiile privilegiate și comerțul speculativ au jucat un rol cheie. Au existat informații preliminare și / sau informații privilegiate ale declarației OMS a Dr. Tedros din 20 februarie? (a se vedea capitolul IV)
 2. Blocarea și închiderea din 11 martie a economiilor naționale din 190 de state membre ONU, care au declanșat falimentele corporative și ale IMM-urilor la nivel mondial. Evenimentul din 11 martie a fost, de asemenea, marcat de scufundarea piețelor bursiere la nivel mondial, începând de joia negru, 12 martie 2020. (Vezi capitolul IV)
 3. A treia etapă a îmbogățirii miliardarilor se referă la implementarea așa-numitului  blocaj „Al doilea val” care constă în declanșarea unui val reînnoit de falimente.

Redistribuirea bogăției în favoarea clasei miliardare este confirmată de un   studiu IPS referitor la închiderea economiei globale.

La nivel global, miliardarii sunt mari câștigători în timpul pandemiei Covid-19.

Potrivit unui raport UBS cei aproximativ 2.189 de miliardari mondiali au acum 10,2 trilioane de dolari.   Aceasta este o creștere estimată de 1,5 trilioane de dolari în timpul pandemiei din 2020, analizând atât datele UBS, cât și cele ale miliardarilor Forbes din 2019.

Raportul UBS ridică întrebarea: sunt miliardarii „inovatori” sau „ perturbatori” ?:

Când trece furtuna, o nouă generație de inovatori miliardari pare să joace un rol critic în repararea pagubelor. Folosind repertoriul în creștere al tehnologiilor emergente, inovatorii de mâine vor digitiza, reîmprospăta și revoluționa economia.

Să nu ne facem iluzii, acești miliardari corupți sunt  „săraci”.

 

„Arme financiare de distrugere în masă” (FWMD)

În timp ce raportul UBS și Forbes  (citat mai sus) nu explică modul în care pandemia Covid-19 a contribuit la această redistribuire masivă a bogăției, ei confirmă totuși că:  „averea colectivă miliardară a crescut la cel mai rapid ritm în orice perioadă în ultimul deceniu. ”

De fapt , este cea mai mare redistribuire a bogăției globale din istoria lumii. Se bazează pe un proces sistematic de sărăcire la nivel mondial. Este un act de război economic.

Miliardarii nu au fost doar beneficiarii de „pachete de stimulare guvernamentale” generoase (adică Handouts), cea mai mare parte a câștigurilor lor financiare de la începutul campaniei de frică Covid la începutul lunii februarie a fost rezultatul tranzacțiilor privilegiate, al comerțului cu instrumente derivate și al manipulării ambelor piețele financiare și de mărfuri.

Warren Buffett identifică pe bună dreptate aceste instrumente speculative (susținute de algoritmi sofisticați) drept „Arme financiare de distrugere în masă”. 

 

La 18 martie 2020, miliardarii americani combinaseră avere de 2.947 trilioane de dolari.  Până la 8 octombrie, averea lor a crescut la 3,8 trilioane de dolari.  O creștere monetară de  850 de miliarde de dolari, o creștere a averii lor combinate de peste 28%. (vezi studiul IPS )

Această estimare nu ține cont de creșterea averii în perioada precedentă 18 martie, care a fost marcată de o serie de prăbușiri ale burselor. (Vezi Michel Chossudovsky, Haosul economic și distrugerea societății,  7 noiembrie 2020 )

Și începând cu sfârșitul anului 2020, clasa miliardară este implicată în susținerea unui al doilea val de blocare care implică închiderea parțială a economiei mondiale.

Tabelul de mai jos identifică creșterea bogăției personale a celor mai bogați miliardari americani (18 martie – 17 iunie 2020). (Nu este prezentată în tabel bogăția miliardarilor americani care a crescut cu încă 266 miliarde de dolari din iunie până în octombrie 2020).

Sursa: IPS 

Creșterea bogăției miliardare (martie 2020 – martie 2021) care rezultă din implementarea blocării din martie 2020

 Chuck Collins  (într-un studiu incisiv publicat de Inequality.org ) estimează creșterea bogăției miliardarilor pe un an întreg, pe baza datelor Forbes  compilate în acest raport de ATF și IPS).

18 martie este folosit ca început neoficial al crizei, deoarece până atunci erau în vigoare cele mai multe restricții economice federale și de stat care răspundeau la virus. 18 martie a fost, de asemenea, data la care Forbes a ales să măsoare averea miliardarilor pentru ediția din 2020 a raportului său anual al miliardarilor, care a furnizat o linie de bază pe care ATF și IPS o compară periodic cu datele în timp real de pe site-ul Forbes. PolitiFact a revizuit în mod favorabil această metodologie.

 

Pentru lista completă a miliardarilor în 2020-2021, consultați lista Forbes

Bogăția miliardară nu este rezultatul creșterii economice

Această îmbogățire a unei minorități sociale nu se bazează pe crearea „Noii bogății” rezultată din creșterea economică reală. Dimpotrivă. Este rezultatul unei profunde depresii economice globale.

Procesul de  îmbogățire miliardar se  hrănește cu haos economic și social. Se bazează în mare măsură pe „campania fricii” și pe destabilizarea mondială atât a piețelor financiare, cât și a economiei reale.

A avut un rol esențial în declanșarea unui proces fără precedent de redistribuire a veniturilor și a bogăției. Sectoare mari ale populației mondiale au fost conduse la sărăcie extremă. 

Aceasta implică achiziționarea de active economice și financiare la prețuri extrem de scăzute, preluarea întreprinderilor falimentate din sectoarele majore ale activității economice, manipularea piețelor (obligațiuni, acțiuni, mărfuri, piețe valutare etc.), inclusiv utilizarea instrumentelor speculative, comerțul cu instrumente derivate, care implică „cunoștințe preliminare” și „informații privilegiate” (A se vedea capitolul IV)

Datoria publică a SUA devine mare
Îmbogățirea clasei miliardare a contribuit, de asemenea, la destabilizarea statului.

Însușirea privată a bogăției a precipitat o criză globală a datoriilor. Țară după țară, datoria publică a crescut.

În SUA, deficitul bugetar federal a atins un maxim istoric de 3,1 trilioane de dolari în anul bugetar 2020 (septembrie), de  peste  trei ori dimensiunea deficitului bugetar din 2019 de 984 miliarde de dolari.

A fost cea mai mare deficiență anuală a guvernului SUA în termeni de dolari, depășind recordul anterior de 1,4 trilioane de dolari stabilit în 2009.…  Deficitul din 2020, în ceea ce privește relația sa cu economia, a reprezentat 15,2 la sută din totalul produsului intern brut (PIB), suma tuturor bunurilor și serviciilor produse de țară. Acesta a fost cel mai înalt nivel din 1945, când SUA împrumutau în mare măsură pentru finanțarea celui de-al doilea război mondial. ( Al Jazeera) 

Anul bugetar al administrației Trump pentru 2020 a fost marcat de o creștere de 47,3% a cheltuielilor la 6,55 miliarde de dolari , utilizată în mare măsură pentru finanțarea salvărilor și transferurilor corporative, precum și a rețelelor de protecție socială de miliarde de dolari rezultate din prăbușirea financiară a Covid în februarie și blocarea din martie 2020 ceea ce a condus la închiderea parțială a economiei SUA.

În urma crizei coroanei, plasele de protecție socială vor fi abolite. Este prevăzută implementarea unor măsuri drastice de austeritate.

„Al doilea val”. Un alt blocaj

Al doilea val este o minciună. Este prezentat opiniei publice ca un mijloc de combatere a virusului și de salvare a vieților.

Asta ne spun guvernele. Campania fricii a intrat în viteză, aplicată simultan în diferite regiuni ale lumii. 

Test, Test, al cărui obiectiv este de a crește numărul așa-numitelor cazuri pozitive.

Dacă locuiți singur în Marea Britanie, puteți configura o „Bulă de asistență (vezi imaginea)

Inutil să spunem: la începutul acestui al doilea val, economia globală se află deja într-o stare de haos. În timp ce rapoartele nu dezvăluie profunzimea și gravitatea acestei crize globale, dovezile (care sunt încă provizorii și incomplete) vorbesc de la sine.

Rațiunea celei de-a doua și a treia valuri este aceea de a preveni și a amâna redeschiderea completă a economiei naționale , împreună cu aplicarea distanțării sociale, purtarea măștii de față etc.

Intenția este de a declanșa un al doilea val și un al treilea val de falimente.

Țintele sunt economia serviciilor, companiile aeriene, industria turistică etc. Menținerea unor restricții stricte asupra călătoriilor aeriene echivalează cu conducerea marilor companii aeriene în faliment. Este, de asemenea, un impediment pentru tranzacțiile comerciale internaționale, inclusiv comerțul cu mărfuri și investițiile.

Al doilea și al treilea val intenționează să le permită miliardarilor să „ridice piesele”, dobândind proprietatea asupra unor sectoare întregi de activitate economică la prețuri minime.

Banii pe care i-au însușit în cursul crizei financiare (prin manipularea directă) vor fi folosiți pentru cumpărarea corporațiilor falimentare, precum și a guvernelor falimentare.

Instituția financiară a instruit guvernele să pună în aplicare ceea ce echivalează cu un al doilea program de faliment, folosind ca pretext și o justificare a numărului de cazuri pozitive Covid.

După toate probabilitățile, al doilea și al treilea val care se extind în vara anului 2021 vor duce la un proces suplimentar de însușire și concentrare a bogăției.

În același timp, există o tendință spre forme de guvernare totalitare.

La începutul celui de-al doilea val, procesul de amânare a redeschiderii economiei globale a contribuit în mod indelebil  la eliminarea întreprinderilor mici și mijlocii (regionale și locale) din întreaga lume, precipitând totodată falimentul unor sectoare întregi ale economiei mondiale, inclusiv ale companiilor aeriene. , lanțurile hoteliere și industria turistică. 

La rândul său, acest lucru va conduce la însușirea activelor reale de către interese financiare puternice. Această însușire a activelor reale de către Super-Rich este în curs de desfășurare.

Economia globală a turismului și călătoriilor

Înainte de criza Corona, călătoriile și turismul reprezentau o pondere majoră a economiei globale: aproximativ 10% din PIB-ul global, cu o forță de muncă estimată la peste 320 de milioane de locuri de muncă în întreaga lume.

Călătoriile și turismul, care includ companiile aeriene, facilitățile aeroportuare, transportul terestru, hotelurile, stațiunile, restaurantele, muzeele, sălile de concerte, parcurile și o varietate de servicii urbane au fost precipitate într-un proces de faliment global care a dus la șomaj masiv.

Impacturile economice și sociale sunt devastatoare, în special în țările cu o economie turistică considerabilă (de exemplu, Italia, Franța, Elveția, Thailanda, Vietnam, Mexic, Cuba, Republica Dominicană, Peru, Panama, printre altele).

Se estimează că pierderea locurilor de muncă estimate în industria turismului va fi de ordinul a 100 de milioane la nivel mondial (raportul din noiembrie 2020, a se vedea și raportul FMI , pdf).

Pierderi de locuri de muncă în SUA

Potrivit World Travel and Tourism Council (WTTC), „s-ar putea pierde 9,2 milioane de locuri de muncă în SUA … dacă vor rămâne bariere în calea călătoriilor globale”. WTTC estimează că mai mult de jumătate din totalul locurilor de muncă susținute de sector în Statele Unite în 2019 sunt programate să se piardă, între 10,8 milioane și 13,8 milioane de locuri de muncă în sectorul de turism și turism „sunt la risc grav“.

Companiile aeriene

În timp ce majoritatea falimentelor declanșate de blocare sunt companiile aeriene regionale mai mici, un număr mare de transportatori de pavilion național au fost, de asemenea, precipitați într-o situație de faliment de facto, inclusiv Aero-Mexic, Avianca, South African Airlines, printre altele. Potrivit unui  raport : „ 43 de companii aeriene comerciale au eșuat din ianuarie 2020 , … încetând complet sau suspendând operațiunile”. Există, de asemenea, o reacție la producția de aeronave civile.

Situația de călătorie și turism a fost declanșată de deciziile de blocare, precum și de restricțiile privind călătoriile aeriene.

Suspendarea de către Trump a călătoriilor aeriene în China la 31 ianuarie 2020, bazată pe 5 cazuri confirmate pozitive de Covid-19 din SUA, a jucat un rol cheie în stabilirea etapei crizei de călătorie aeriană și turism.

Blocarea a subminat, de asemenea, cel mai mare proiect de infrastructură de transport din Europa, și anume tunelul subteran dintre Marea Britanie și Europa continentală. Eurostar se află în prezent într-o situație de faliment de facto.

Toate aceste perturbări ale călătoriilor internaționale sunt prezentate opiniei publice ca un mijloc de combatere a virusului ucigaș. Este o minciună mare.

Probabil că lanțurile hoteliere falimentare și companiile aeriene majore vor fi „ridicate” la prețuri minime de către multimiliardari.

Falimentele și dispariția fermei familiale

Decesul continuu al agriculturii deținute de familie a fost exacerbat de politicile de blocare.

Bill Gates folosește banii alocați în timpul crizei financiare pentru a-și extinde controlul corporativ într-o varietate de activități economice, „cumpărând active devalorizate la prețuri de vânzare prin foc”, inclusiv achiziționarea de terenuri agricole (vezi  F William Engdahl despre neo-feudalism ).

Potrivit  The Land Report , (februarie 2021), Bill și Melinda Gates sunt acum cei mai mari proprietari de ferme din America  în detrimentul agriculturii familiale, care de-a lungul anilor a fost condusă la faliment.

Portofoliul Gates este format din „ 242.000 de acri de terenuri agricole americane  și aproape 27.000 de acri de alte terenuri în Louisiana, Arkansas, Nebraska, Arizona, Florida, Washington și alte 18 state ”. (Vezi analiza de F. William Engdahl)

Vedeți harta de mai jos, indicând un total de 268.984 de acri care se acumulează la Porți. Acest lucru echivalează cu exproprierea de facto a mii de ferme familiale  într-o vastă zonă a Statelor Unite.

Acest proces condus de creșterea datoriilor și falimentelor a început înainte de pandemie și va continua, probabil, sub așa-numita „Noul normal”.

 

Capturi de ecran The Land Report

Concluzii finale

Campania fricii a intrat din nou în viteză.

Statisticile oficiale bazate pe estimări defectuoase și manipulate ale așa-numitelor cazuri pozitive Covid „confirmate” constituie baza justificării acestor măsuri diabolice de blocare care au condus la concentrarea bogăției globale, împreună cu sărăcirea vastelor sectoare ale populației mondiale.

„V virusul” este prezentat ca Amenințare. Dar virusul nu are impact direct asupra variabilelor economice cheie.

Miza este fără precedent: este un proces complex de luare a deciziilor. Este o agendă neoliberală globală desfășurată de guverne corupte în numele multimilionarilor și al instituției financiare. (Pentru detalii suplimentare vezi Capitolul X)

Bunul simț ne spune că închiderea economiei globale distruge viața oamenilor.

Întreruperea campaniei de frică, precum și a dezinformarii mass-media constituie primul pas către inversarea valului.

.


.

Capitolul VI

Impactul asupra sănătății mintale 

Problema de sănătate mintală a virusului corona a mai multor milioane de oameni din întreaga lume este rezultatul a

 • ingineriei sociale, inclusiv închiderea, izolarea, distanțarea socială și masca,
 • campaniei neîncetate a fricii 24/7 purtată de mass-media și  guverne,
 • creșterii șomajului, a sărăciei în masă și a disperării declanșată de destabilizarea la nivel mondial a economiilor naționale.

Psihiatrii au abordat „impacturile negative” asupra sănătății mintale legate de factorii menționați mai sus. Confirmate de rapoarte revizuite de colegi, blocajele au fost, de asemenea, favorabile declanșării depresiei, incertitudinii și anxietății.

„Există îngrijorare că pandemia de boală Coronavirus (COVID) -19 are un impact negativ asupra sănătății mintale a populației generale printr-o serie de mecanisme sugerate: frică, incertitudine și anxietate; izolarea / izolarea socială; singurătate; și repercusiuni economice ”

Imaginea de ansamblu a impactului crizei coroanei asupra sănătății mintale nu a fost încă abordată pe deplin. Analiza noastră se va concentra pe următoarele probleme pentru care sunt disponibile date:

 1. creșterea dramatică a sinuciderilor la nivel mondial în țările în care a fost impus blocarea,
 2. creșterea mortalității atribuită supradozajului cu droguri (cocaină, opioide),
 3. creșterea alcoolismului rezultată dintr-o creștere a consumului de alcool.

Creșterea mondială a sinuciderilor

Frecvența sinuciderilor a crescut în numeroase țări. Datele complete și tendințele rămân a fi stabilite ferm. Datele SUA privind sinuciderile în 2020 (CDC) nu sunt încă disponibile.  În 2019, sinuciderile au fost a 10-a cauză de deces în SUA, 47.511 americani au murit prin sinucidere . În 2019, s-au estimat 1,38 milioane de tentative de sinucidere. (A se vedea statisticile AFSP)

Sinucideri în SUA

Un CDC sponsorizat un raport de la egal la egal revizuit (Mark É. Czeisler, Rashon I. Lane, Emiko Petrosky, et al) sugerează că pierderea locului de muncă și a puterii de cumpărare de „vulnerabile“ grupuri cu venituri reduse sociale și declanșează adesea un val de depresie si anxietate , ceea ce duce la „ideea sinuciderii” (gândirea la diferite moduri de a muri). Autorii confirmă că:   

Simptomele tulburării de anxietate și ale depresiei au crescut considerabil în Statele Unite în perioada aprilie-iunie 2020 [imediat după blocarea de la mijlocul lunii martie 2020], comparativ cu aceeași perioadă din 2019 ( 1 , 2 ). ….

Procentul respondenților care au raportat că s-au gândit serios la sinucidere în cele 30 de zile înainte de finalizarea sondajului (10,7%) a fost semnificativ mai mare în rândul respondenților cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (25,5%), grupuri etnice și rasiale minoritare (respondenți hispanici [18,6%] respondenți ne-hispanici negri [negri] [15,1%]), îngrijitori neplătiți pentru adulți (30,7%) și lucrători esențiali (21,7%).

Un alt studiu confirmă că: Distanțarea socială / izolarea și singurătatea ”care rezultă din politicile de blocare sunt factori care pot contribui la sinucidere:

„Consecințele secundare ale distanțării sociale pot crește riscul de sinucidere”, au menționat cercetătorii într-o lucrare din 10 aprilie publicată de American Medical Association. „Este important să se ia în considerare schimbările într-o varietate de factori de risc economici, psiho-sociali și asociați sănătății.” (A se vedea TAXA )

În esență, au avertizat cercetătorii, izolarea forțată s-ar putea dovedi a fi „o furtună perfectă” pentru sinucidere . (subliniat)

Problema centrală – care nu este întotdeauna abordată de rapoartele revizuite de colegi – este modul în care pierderea tehnică a locurilor de muncă și puterea de cumpărare, împreună cu închiderea, duc la depresie și disperare.

 

Anxietatea și depresia rezultate din șomaj și pierderea veniturilor sunt un fenomen mondial, fără precedent în istoria lumii. Țară cu țară, se pot observa tendințe similare. Țările în curs de dezvoltare cu venituri reduse, precum India, se confruntă cu o situație de disperare totală care afectează sectoare mari ale unei populații sărace.

Sinucideri în India

Blocarea în India a condus la o creștere a sinuciderilor, care este o consecință a: „greutăți severe … întrucât mijloacele de trai întregi s-au anulat, pe fondul unei crize de locuri de muncă în creștere”.

„Ar trebui să ne surprindă atunci faptul că spectrul sinuciderii și-a ridicat capul urât, cu vârfuri în rapoartele despre oameni, care nu văd nicio schimbare de avere la orizont, luându-și propria viață”.

Brookings Institute a abordat, de asemenea, rolul crizei coroanei în declanșarea sinuciderilor în India:

Între timp, dovezile anecdotice pentru India sugerează creșteri ale sinuciderilor rurale. India a instituit unul dintre cele mai stricte blocaje din lume, printre rate ridicate ale sărăciei. … Blocările au dus la intrarea în sărăcie a mai multor milioane de indieni și au exacerbat una dintre cele mai mari rate de sinucidere din lume . Se estimează că numărul suplimentar de sinucideri se ridică la mii.

Sinucideri în Japonia

Într-un context diferit, țările dezvoltate cu venituri ridicate se confruntă, de asemenea, cu o creștere fără precedent a sinuciderilor. În Japonia, o creștere semnificativă a numărului de sinucideri a fost înregistrată în urma blocării:

„Mult mai mulți japonezi mor prin sinucidere, probabil exacerbați de repercusiunile economice și sociale ale pandemiei, decât de boala COVID-19 în sine. … Statisticile provizorii ale Agenției Naționale de Poliție arată că sinuciderile au crescut la 2.153 numai în octombrie, marcând a patra lună consecutivă de creștere. ” Raport CBS noiembrie 2020   (subliniat)

Decese cauzate de supradozajul cu medicamente

Principalele categorii de opioide medicamentoase  (CDC) sunt după cum urmează:

 • heroină ilegală,
 • opioide sintetice precum fentanil ,
 • așa-numiții „analgezici”, inclusiv oxicodonă (OxyContin®), hidrocodonă (Vicodin®),
 • codeina,
 • morfină ,
 • etc.

Medicamentele enumerate mai sus sunt „legate chimic și interacționează cu receptorii opioizi de pe celulele nervoase din corp și creier” (CDC).

Înregistrată în 2020, criza coroanei a contribuit la o creștere semnificativă atât a vânzărilor de opioide, cât și a cocainei. Conform CDC:

Opioidele sintetice ([clasificate de CDC drept] fentanil fabricat în mod ilicit) par să fie principalul factor determinant al creșterii deceselor prin supradozaj, crescând cu 38,4% față de perioada de 12 luni până în iunie 2019 comparativ cu perioada de 12 luni până în mai 2020. …

Decesele prin supradozaj cu cocaină au crescut, de asemenea, cu 26,5% . … Decesele prin supradozaj care implică psihostimulanți, cum ar fi metamfetamina [produsă de GSM], au crescut cu 34,8%. Numărul deceselor care implică psihostimulatori depășește acum numărul deceselor provocate de cocaină. ( Raportul CDC decembrie 2020)  (subliniat)

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au raportat în decembrie 2020   „că pandemia ar fi putut contribui la „ o creștere a supradozelor mortale de droguri ” . În timp ce datele sunt incomplete, raportul CDC confirmă o creștere considerabilă a numărului de decese atribuite supradozajului de droguri (legat de consumul de cocaină și opioide):

Supradozajele de droguri au fost corelate cu peste 81.000 de decese de oameni între iunie 2019 și mai 2020 , potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor , crescând cu 18% comparativ cu perioada precedentă de 12 luni . Astfel de decese au crescut cu 20% sau mai mult în 25 de state și în districtul Columbia, se arată în raport. (Raport PBS)

Graficul CDC bazat atât pe valorile prezise, ​​cât și pe cele raportate (de exemplu, numărul) de decese atribuite supradozelor de droguri relevă faptul că numărul lunar a început să se accelereze în februarie 2020.

În aprilie, 2.146 de persoane au murit din cauza supradozajului cu opioide, urmate de 3.388 de decese în mai, marcând cele mai mari creșteri lunare din 2015, când guvernul federal a început să colecteze aceste date. ( citat în raportul PBS )

Următorul grafic indică datele lunare din SUA. În lunile anterioare crizei coronei (iulie 2019 – ianuarie 2020), numărul lunar de decese de supradozaj de droguri a fost substanțial sub 1000.

Drumeția începe în februarie (coincidere cu prăbușirea financiară). După blocarea de la jumătatea lunii martie, decesele cauzate de supradozaj de droguri zboară la mare distanță.

În mai 2020, numărul deceselor de supradozaj a depășit 3000, adică o creștere de peste trei ori în raport cu decesele de supradozaj de droguri înregistrate înainte de criza coronei.  În SUA, decesele înregistrate lunar de supradozaj de droguri în 2020 s-au triplat mai mult.

 

Grafic pe baza datelor CDC citate mai sus, Source PBS

.

Decese legate de opioide în Ontario

Tendința din Canada este în concordanță cu cea observată în SUA. O creștere dramatică a deceselor legate de opioide a fost înregistrată în Ontario după urgența de blocare din 17 martie 2020, care a fost cuplată cu șomajul în masă după închiderea activității economice:

Numărul deceselor legate de opioide a crescut rapid în săptămânile care au urmat declarației privind starea de urgență din Ontario, la 17 martie 2020. În general, a existat o creștere cu 38,2% a deceselor legate de opioide în primele 15 săptămâni ale pandemiei COVID-19 (695 decese; în medie 46 decese săptămânal) comparativ cu cele 15 săptămâni imediat anterioare (503 decese; media 34 decese săptămânal).

 

Sursa: Captură de ecran Public Health Ontario

Următorul grafic oferă o imagine clară a creșterii dramatice a vizitelor de urgență pentru supradozaj cu opioide din Ottawa, începând cu ianuarie 2020 până în decembrie 2020.

 

Producția și comerțul cu  opioide

Potrivit surselor ONU, Afganistanul produce în prezent 94% din aprovizionarea mondială cu opiu , care se transformă în heroină, morfină și opioide farmaceutice. Comerțul cu heroină este protejat . Prezența militară americană în Afganistan joacă un rol cheie. Este o operațiune de miliarde de dolari care implică atât cartelurile de droguri (heroina ilegală), cât și (indirect) Big Pharma, care este implicată în vânzarea și distribuția de opioide farmaceutice .

Mai multe companii ale Big Pharma implicate în comercializarea vaccinului Covid-19, inclusiv Pfizer, și Johnson și Johnson sunt, de asemenea, implicate în vânzarea extrem de profitabilă (și legală) de opiacee farmaceutice, care în cursul crizei coronei (2020-2021) au devenit una dintre principalele surse de supradozaj de droguri.

Companiile mari farmaceutice corupte

Comunitățile locale din America au luat o poziție împotriva Giganților Pharma în ceea ce privește opioidele. În 2019-20, s-a ajuns la o soluționare a opioidelor de miliarde de dolari cu Purdue Pharma  în numele a mii de orașe și județe din SUA  .

„În octombrie [2020], producătorul de oxicontine Purdue a recunoscut că a permis furnizarea de medicamente„ fără scop medical legitim ”, a plătit medicilor și altor contravenții ilegale pentru a prescrie medicamente, printre alte afirmații. A fost de acord să plătească 8,3 miliarde de dolari. ” ( BBC, 4 februarie 2021)

La apogeul crizei coroanei (noiembrie 2020):

„ Patru distribuitori majori de la Big Pharma (Johnson & Johnson, McKesson, Cardinal Health, Amerisource Bergen) implicați în producția (J & J) și distribuția de opioide eliberate pe bază de rețetă „au încheiat o soluționare provizorie de 26 de miliarde de dolari cu județe și orașe care i-au dat în judecată pentru daune. ”.

Soluționarea a fost denumită „ Epidemia de opioide” . Ce relație are cu  criza corona?

Aceiași distribuitori Big Pharma au beneficiat de pe vârf în vânzările de opiacee care rezultă din Lockdown, care , la rândul său , a contribuit la o creștere semnificativă a  de decese din supradoză de droguri  în cursul 2020-2021. (vezi graficul de mai sus)

Într-o ironie amară, creșterea supradozajului de droguri a dus la creșterea profiturilor pentru Big Pharma ”.

În timp ce Big Pharma face obiectul unui proces civil de mai multe miliarde de dolari privind distribuirea frauduloasă a opioidelor eliberate pe bază de rețetă, mai multe dintre aceste companii corupte sunt acum încurcate în promovarea inițiativei vaccinului Covid-19. Potrivit Bloomberg, „peste 400.000 de americani au murit în ultimele două decenii din cauza supradozajului [de droguri]”.

Și acum, de la atacul crizei corona din februarie 2020, decesele lunare rezultate din supradozajul de droguri s-au triplat mai mult (vezi graficul de mai sus).

Alcoolism

Abuzul de droguri și alcoolismul sunt adesea legate.

„ Abuzul de droguri și alcool a crescut odată cu COVID , la fel și suicidul . Serviciile de asistență telefonică sunt inundate și anumite statistici – vânzările online de alcool au crescut în SUA cu peste 200% – arată o imagine întunecată. ”

„Dependența este în creștere. spune terapeutul Cindi Brand , care a lucrat anterior cu CAMH.

Pandemia a crescut toate formele de anxietate și stres chiar … Distanțarea socială înseamnă că persoanele cu probleme de dependență „nu pot obține ajutorul de care au nevoie chiar acum”, spune ea. (subliniat).

Creșterea vânzărilor de alcool

O tendință ascendentă a alcoolismului în timpul crizei coroanei din SUA este confirmată de o creștere semnificativă a vânzării de alcool . Conform unui  studiu Nielsen , comenzile de ședere la domiciliu în martie 2020 au dus la „o creștere cu 54% a vânzărilor naționale de alcool pentru săptămâna care se încheie pe 21 martie 2020, comparativ cu 1 an înainte; vânzările online au crescut cu 262% față de 2019. ”

Un studiu de sondaj al unei corporații RAND, realizat cu sprijinul Institutului Național pentru Abuzul și Alcoolismul Alcoolic (NIAAA), a constat în compararea obiceiurilor de băut ale adulților în 2019 cu cele predominante în timpul crizei coronei (2020):

„Adulții americani și-au crescut brusc consumul de alcool în timpul opririi declanșate de pandemia de coronavirus, femeile crescând episoadele de băut abundent (patru sau mai multe băuturi în câteva ore) cu 41%” ( studiu RAND Corporation )

Un sondaj național a constatat că frecvența generală a consumului de alcool a crescut cu 14% în rândul adulților cu vârsta peste 30 de ani, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea a fost de 19% în rândul adulților cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani, de 17% în rândul femeilor și de 10% în rândul adulților albi non-hispanici. ( Rand Corporation )

În timp ce studiul Rand Corporation  privind obiceiurile de băut dezvăluie o creștere a consumului de alcool, rezultatele trebuie interpretate cu prudență. Creșterea înregistrată în vânzarea efectivă de alcool (54%) a fost semnificativ mai mare decât creșterea estimată a consumului de alcool, pe baza sondajului Rand. Totuși, în același timp, în cadrul blocării, consumul de alcool a avut loc în mare măsură în case, mai degrabă decât în ​​baruri și restaurante (închise).

Potrivit lui Michael Pollard , autorul principal al studiului la RAND: „depresia oamenilor crește, anxietatea crește, [și] consumul de alcool este adesea un mod de a face față acestor sentimente”.

 


 

Capitolul VII

„Nu există nici un leac”

Suprimarea hidroxiclorochinei (HCQ), 

Un medicament ieftin și eficient 

.

Există o luptă continuă pentru suprimarea hidroxiclorochinei (HCQ), un medicament ieftin și eficient pentru tratamentul Covid-19. Campania împotriva HCQ se desfășoară prin declarații politice calomnioase, frământări din mass-media, ca să nu mai vorbim de o „evaluare” autorizată publicată pe 22 mai de The Lancet, care se bazează pe cifre false și proceduri de testare.

Studiul s-ar fi bazat pe analiza datelor a 96.032 de pacienți spitalizați cu COVID-19 în perioada 20 decembrie 2019 și 14 aprilie 2020 din 671 de spitale din întreaga lume. Baza de date fusese fabricată. Obiectivul a fost acela de a ucide  cura hidroxiclorochinei ( HCQ) în numele Big Pharma.

În timp ce articolul din Lancet a fost retras, mass-media a dat vina pe o „companie minusculă din SUA”, numită Surgisphere, ai cărei angajați includeau „un scriitor SF și un model de conținut pentru adulți” pentru răspândirea „datelor defectuoase” (Guardian) . Această țintă din Chicago a fost acuzată că a indus în eroare atât OMS, cât și guvernele naționale, incitându-i să interzică HCQ. Niciunul dintre aceste teste nu a avut loc.

În timp ce vina a fost pusă pe Surgisphere, adevărul nerostit (pe care nici comunitatea științifică, nici mass-media nu l-au recunoscut) este că studiul a fost coordonat de profesorul de  la Harvard, Mandeep Mehra, sub auspiciile Brigham and Women’s Hospital (BWH), care este partener al Facultatea de Medicină Harvard.

Când a fost dezvăluită înșelătoria , dr. Mandeep Mehra, care deține Catedra Distinsă de Medicină Harvey la Brigham and Women’s Hospital, și-a cerut scuze:

Am efectuat întotdeauna cercetarea mea în conformitate cu cele mai înalte orientări etice și profesionale. Cu toate acestea, nu putem uita niciodată responsabilitatea pe care o avem ca cercetători de a ne asigura scrupulos că ne bazăm pe surse de date care respectă standardele noastre înalte.

Acum îmi este clar că, în speranța mea de a contribui la această cercetare într-un moment de mare nevoie, nu am făcut suficient pentru a mă asigura că sursa de date este adecvată pentru această utilizare. Pentru asta și pentru toate întreruperile – atât direct, cât și indirect – îmi pare rău. (subliniat)

Mandeep R. Mehra, MD, MSC ( declarație oficială pe site-ul BWH)

Dar această notă „cu adevărat rău” a fost doar vârful aisbergului. De ce?

Studiile, respectiv, despre Remdesivir din Gilead Science și despre hidroxiclorochină (HCQ) au fost efectuate simultan de Brigham și Spitalul de femei (BWH)

În timp ce raportul Lancet (22 mai 2020) coordonat de dr. Mandeep Mehra a fost destinat „să omoare” legitimitatea HCQ ca leac al Covid-19, un alt studiu important (legat) a fost efectuat (concomitent) la BWH către Remdesivir în numele Gilead Sciences Inc.

Dr. Francisco Marty, specialist în  boli infecțioase și profesor asociat la Harvard Medical School, a fost însărcinat cu coordonarea  testelor de testare clinică a medicamentului antiviral Remdesivir în baza contractului Brigham cu Gilead Sciences Inc :

Brigham and Women’s Hospital a început să înroleze pacienții în două studii clinice pentru remdesivirul medicamentului antiviral al lui Gilead. Brigham este unul dintre multiplele site-uri de studii clinice pentru un studiu inițiat de Gilead al medicamentului la 600 de participanți cu boală coronavirus moderată (COVID-19) și un studiu inițiat de Gilead cu 400 de participanți cu COVID-19 sever.

… Dacă rezultatele sunt promițătoare, acest lucru ar putea duce la aprobarea FDA și, dacă nu, ne oferă informații critice în lupta împotriva COVID-19 și ne permite să trecem la alte terapii. ”

În timp ce Dr. Mandeep Mehra nu a fost direct implicat în studiul Gilead Remdesivir BWH sub supravegherea colegului său Dr. Francisco Marty, el a avut totuși contacte cu Gilead Sciences Inc: „A participat la o conferință sponsorizată de Gilead la începutul lunii aprilie 2020 ca parte al dezbaterii Covid-19 ”(France Soir, 23 mai 2020) URL

Care a fost intenția studiului său (eșuat)? Pentru a submina legitimitatea hidroxiclorochinei?

Potrivit France Soir, într-un raport publicat după The Lancet Retraction:

Răspunsurile deseori evazive produse de Dr. Mandeep R. Mehra , … profesor la Harvard Medical School, nu au produs încredere, alimentând în schimb îndoieli cu privire la integritatea acestui studiu retrospectiv și la rezultatele acestuia . (France Soir, 5 iunie 2020) URL

Dr. Mandeep Mehra se afla în conflict de interese? (Aceasta este o chestiune pentru care BWH și Harvard Medical School urmează să decidă).

Cine sunt actorii principali? 

Dr. Anthony Fauci,  consilier al lui Donald Trump, descris ca „cel mai mare expert în boli infecțioase din America” a jucat un rol-cheie în spurcarea curei HCQ care a fost aprobată cu ani în urmă de CDC, precum și în asigurarea legitimității Remdesivirului din Galaad.

Dr. Fauci a fost șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) încă de la administrația Reagan. Este cunoscut că acționează ca o piesă bucală pentru Big Pharma.

Dr. Fauci a lansat Remdesivir la sfârșitul lunii iunie (vezi detaliile de mai jos). Potrivit lui Fauci, Remdesivir este „medicamentul corona-minune” dezvoltat de Gilead Science Inc. Este o bonanzza de 1,6 miliarde de dolari.

Gilead Sciences Inc: Istorie

Gilead Sciences Inc este o companie bio-farmaceutică de miliarde de dolari care este acum implicată în dezvoltarea și comercializarea Remdesivir. Galaadul are o istorie lungă. Are sprijinul unor conglomerate majore de investiții, inclusiv Vanguard Group și Capital Research & Management Co, printre altele. A dezvoltat legături cu guvernul SUA.

În  1999 Gilead Sciences Inc a dezvoltat Tamiflu (utilizat ca tratament al gripei sezoniere și al gripei aviare). La acea vreme, Gilead Sciences Inc era condus de Donald Rumsfeld (1997-2001), care ulterior s-a alăturat administrației George W. Bush ca secretar al apărării (2001-2006). Rumsfeld a fost responsabil pentru coordonarea războaielor ilegale și criminale din Afganistan (2001) și Irak (2003).

Rumsfeld și-a menținut legăturile cu Gilead Sciences Inc pe tot parcursul mandatului său de secretar al apărării (2001-2006). Potrivit CNN Money (2005) : „Perspectiva unui focar de gripă aviară … a fost o veste foarte bună pentru secretarul apărării, Donald Rumsfeld [care încă deținea acțiuni Gilead] și alți investitori cu legături politice în Gilead Sciences”.

Anthony Fauci  a fost conducătorul NIAID din 1984, folosindu-și poziția ca „un pas între” guvernul SUA și Big Pharma. În timpul mandatului lui Rumsfeld în calitate de secretar al apărării, bugetul alocat bioterorismului a crescut substanțial, implicând contracte cu Big Pharma, inclusiv Gilead Sciences Inc. Anthony Fauci a considerat că banii alocați bioterorismului la începutul anului 2002 vor: 

„Accelera înțelegerea noastră despre biologia și patogeneza microbilor care pot fi folosiți în atacuri și despre biologia gazdelor microbilor – ființele umane și sistemul lor imunitar. Un rezultat ar trebui să fie vaccinurile mai eficiente, cu o toxicitate mai mică. ” (Raportul Washington Post)

În 2008, dr. Anthony Fauci a primit Medalia prezidențială a libertății din partea președintele George W. Bush „pentru eforturile sale hotărâte și agresive de a-i ajuta pe ceilalți să ducă o viață mai lungă și mai sănătoasă”.

Proiectul Remdesivir Gilead Sciences Inc 2020

Ne vom concentra pe documente cheie (și evenimente)

Cronologie 

21 februarie: Eliberarea inițială referitoare la testul NIH-NIAID Remdesivir cu placebo

10 aprilie : Studiul Gilead Sciences Inc publicat în NEJM cu privire la „Utilizarea cu compasiune a remdesivirului”

29 aprilie : NIH Release: Study on Remdesivir (Raport publicat pe 22 mai în NEJM)

22 mai, Studiul BWH-Harvard asupra hidroxiclorochinei coordonat de Dr. Mandeep Mehra publicat în The Lancet

22 mai ,  Remdesivir pentru tratamentul Covid-19 – Raport preliminar  Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, Institutul Național de Sănătate, New England Journal of Medicine, (NEJM) 

5 iunie: Raportul (fals) Lancet ( 22 mai) privind HCQ este retras.

29 iunie , anunț Fauci. Acordul Remdesivir HHS $ 1,6 miliarde , cu Gilead Sciences Inc URL

10 aprilie: Studiul Gilead Sciences Inc. publicat în NEJM cu privire la „Utilizarea cu compasiune a remdesivirului”

Un raport sponsorizat de Galaad a fost publicat în  New England Journal of Medicine  într-un articol intitulat  „Utilizarea cu compasiune a remdesivirului pentru pacienții cu Covid-19 sever” . A fost co-autor de o listă impresionantă de 56 de medici și oameni de știință distinși, dintre care mulți beneficiari de taxe de consultanță de la Gilead Sciences Inc.

Gilead Sciences Inc. a finanțat studiul, care a inclus mai mulți membri ai personalului în calitate de coautori.

Testarea a inclus un total de 61 de pacienți [care] au primit cel puțin o doză de remdesivir în sau înainte de 7 martie 2020; 8 dintre acești pacienți au fost excluși din cauza lipsei informațiilor post-inițiale (7 pacienți) și a unei date eronate de începere a remdesivirului (1 pacient) … Din cei 53 de pacienți rămași incluși în această analiză, 40 (75%) au primit cursul complet de 10 zile de remdesivir , 10 (19%) au primit 5 până la 9 zile de tratament și 3 (6%) mai puțin de 5 zile de tratament.

Articolul NEJM afirmă că „Gilead Sciences Inc a început să accepte cererile clinicilor pentru utilizarea cu compasiune a remdesivirului pe 25 ianuarie 2020”. De la cine, de unde? Potrivit OMS (30 ianuarie 2020), au existat 86 de cazuri în 18 țări din afara Chinei, dintre care 5 au fost în SUA, 5 în Franța și 3 în Canada.

Câțiva medici și oameni de știință proeminenți  au pus la îndoială studiul privind utilizarea cu compasiune a Remdesivir  realizat de Gilead, concentrându-se asupra dimensiunilor mici ale procesului. În mod ironic, numărul pacienților din test este mai mic decât numărul de coautori: „53 pacienți” versus „56 coautori”

Mai jos oferim fragmente de declarații științifice despre proiectul Gilead NEJM ( accentul adăugat pe Science Media Center ) publicat imediat după lansarea articolului NEJM:

„ Utilizarea cu compasiune ”este mai bine descrisă ca folosind o terapie fără licență pentru a trata un pacient, deoarece nu există alte tratamente disponibile . Cercetările bazate pe acest tip de utilizare ar trebui tratate cu prudență extremă, deoarece nu există un grup de control sau randomizare, care sunt unele dintre caracteristicile bunei practici în studiile clinice.” Prof. Duncan Richard , Clinical Therapeutics, Universitatea din Oxford.

 „Este esențial să nu suprainterpretăm acest studiu. Cel mai important, este imposibil să se cunoască rezultatul pentru acest grup relativ mic de pacienți dacă nu ar fi primit remdesivir. Dr. Stephen Griffin , profesor asociat, Facultatea de Medicină, Universitatea din Leeds.

 „Cercetarea este interesantă, dar nu demonstrează nimic în acest moment: datele provin dintr-un studiu mic și necontrolat.  Simon Maxwell, profesor de farmacologie clinică și prescriere, Universitatea din Edinburgh.

„Datele din această lucrare sunt aproape neinterpretabile. Este foarte surprinzător, poate chiar lipsit de etică, faptul că New England Journal of Medicine a publicat-o. Ar fi mai potrivit să publicați datele pe site-ul companiei farmaceutice care a sponsorizat și a redactat studiul. Cel puțin Galaadul a fost clar că acest lucru nu a fost făcut în modul în care s-ar scrie o lucrare științifică de înaltă calitate.  Prof. Stephen Evans, profesor de farmacoepidemiologie, London School of Hygiene & Tropical Medicine.

 „Este foarte greu să tragem concluzii utile din studii necontrolate ca aceasta, în special cu o nouă boală în care nu știm cu adevărat la ce să ne așteptăm și cu variații largi ale rezultatelor între locuri și în timp. Trebuie să ne punem la îndoială etica eșecului de a face randomizare – acest studiu reprezintă într-adevăr mai mult decât orice altceva, o oportunitate ratată. ” Prof. Adam Finn, profesor de pediatrie, Universitatea din Bristol.

Pentru a revizui documentul complet al Science Media Center referitor la evaluările experților, faceți clic aici

29 aprilie: Institutul Național de Sănătate (NIH) Studiu asupra Remdesivir. 

Pe 29 aprilie, după publicarea studiului Gilead Sciences Inc în NEJM pe 10 aprilie, a fost lansat un comunicat de presă al Institutului Național de Sănătate (NIH) despre Remdesivir.   Documentul complet a fost publicat pe 22 mai, de către NEJM sub titlul:

 Remdesivir pentru tratamentul Covid-19 – Raport preliminar  (NEJM) 

Studiul fusese inițiat pe 21 februarie 2020. Titlul comunicatului de presă din 29 aprilie era:

„Datele examinate de colegi arată că remdesivir pentru COVID-19 îmbunătățește timpul de recuperare”

Este un raport sponsorizat de guvern care include date preliminare dintr-un studiu randomizat care a implicat 1063 de pacienți spitalizați. Rezultatele studiului etichetat Adaptive COVID-19 Treatment Trial (ACTT) sunt preliminare, realizate sub conducerea Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) al Dr. Fauci  :

Un comitet independent de monitorizare a datelor și siguranței (DSMB) care supraveghea procesul s-a întâlnit pe 27 aprilie pentru a revizui datele și a împărtășit analiza interimară cu echipa de studiu. Pe baza revizuirii datelor, au remarcat faptul că remdesivirul a fost mai bun decât placebo din perspectiva obiectivului primar, timpul până la recuperare, o metodă utilizată adesea în studiile de gripă. Recuperarea în acest studiu a fost definită ca fiind suficient de bună pentru externarea spitalului sau revenirea la nivelul normal de activitate.

Rezultatele preliminare indică faptul că pacienții care au primit remdesivir au avut un timp de recuperare cu 31% mai rapid decât cei care au primit placebo (p <0,001). Mai exact, timpul mediu până la recuperare a fost de 11 zile pentru pacienții tratați cu remdesivir, comparativ cu 15 zile pentru cei care au primit placebo. Rezultatele au sugerat, de asemenea, un beneficiu de supraviețuire, cu o rată a mortalității de 8,0% pentru grupul care a primit remdesivir comparativ cu 11,6% pentru grupul placebo (p = 0,059). (subliniat)

În raportul NIH din 21 februarie 2020 (publicat la începutul studiului), metodologia a fost descrisă după cum urmează:

… Un studiu clinic randomizat, controlat, pentru a evalua siguranța și eficacitatea remdesivirului antiviral de investigație la adulții spitalizați diagnosticați cu boală coronavirus 2019 (COVID-19) …

Cifre. Unde? Cand? 

Raportul din 21 februarie a confirmat că primul participant la proces a fost „un american care a fost repatriat după ce a fost pus în carantină pe nava de croazieră Diamond Princess” care a andocat în Yokohama (apele teritoriale japoneze). „Treisprezece persoane repatriate de Departamentul de Stat al SUA de pe nava de croazieră Diamond Princess” au fost selectate ca pacienți pentru testul de studiu placebo.

În mod ironic, la începutul studiului, 58,7% din „cazurile confirmate” la nivel mondial (542 cazuri din 924) (în afara Chinei) se aflau pe Princess Diamond Cruise din care au fost selectați pacienții inițiali ai studiului placebo.

Unde și când: Testul de probă pe cele 68 de site-uri selectate? Acest lucru a venit la o dată ulterioară, deoarece pe 19 februarie (datele OMS), SUA au înregistrat doar 15 cazuri pozitive (a se vedea tabelul de mai jos).

„În total, 68 de site-uri s-au alăturat în cele din urmă studiului – 47 în Statele Unite și 21 în țări din Europa și Asia.” (subliniat)

În ultimul raport din 22 mai NEJM intitulat  Remdesivir pentru tratamentul Covid-19 – Raport preliminar : 

Au existat 60 de locuri de testare și 13 subsite-uri în Statele Unite (45 de site-uri), Danemarca (8), Regatul Unit (5), Grecia (4), Germania (3), Coreea (2), Mexic (2), Spania (2), Japonia (1) și Singapore (1). Pacienții eligibili au fost repartizați aleatoriu într-un raport de 1: 1 pentru a primi fie remdesivir, fie placebo. Randomizarea a fost stratificată în funcție de locul studiului și de severitatea bolii la înscriere

Washington Post a aplaudat anunțul lui Anthony Fauci (29 aprilie):

„Rezultatele preliminare, dezvăluite la Casa Albă de Anthony S. Fauci, … nu ajung la glonțul magic sau la vindecarea … Dar fără tratamente aprobate pentru Covid-19, va deveni standardul de îngrijire pentru pacienți spitalizați … Datele arată că remdesivirul are un efect clar, semnificativ, pozitiv în diminuarea timpului până la recuperare „.

Primul studiu clinic riguros efectuat de  guvern cu medicamentul experimental remdesivir ca tratament cu coronavirus a oferit rezultate mixte comunității medicale – dar a adunat piețele bursiere și a ridicat speranța că ar fi existat o armă timpurie pentru a ajuta unii pacienți.

Rezultatele preliminare, dezvăluite la Casa Albă de Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, care au condus studiul controlat cu placebo, au constatat că medicamentul a accelerat recuperarea pacienților spitalizați, dar a avut doar un beneficiu minor în rata mortalității.

… Remarcile lui Fauci au stimulat speculațiile că Administrația pentru Alimente și Medicamente va solicita autorizații de utilizare de urgență care să permită medicilor să prescrie medicamentul.

În plus față de studiile clinice, remdesivir a fost administrat la mai mult de 1.000 de pacienți aflați sub uzul compasiunii. [se referă și la studiul Gilead publicat pe 10 aprilie în NEJM]

Studiul, care a implicat [mai mult de]  1.000 de pacienți la 68 de locuri din Statele Unite și din întreaga lume (??) , oferă primele dovezi (??) dintr-un studiu clinic mare (??), randomizat (??) al eficacitatea remdesivirului împotriva COVID-19.

Studiul testului NIH placebo a furnizat „rezultate preliminare”. În timp ce testul de studiu placebo a fost „randomizat”, selecția generală a pacienților din cele 68 de locuri nu a fost complet randomizată. Vezi raportul complet.

22 mai:  Raportul controversat (retras) al Lancet privind hidroxiclorochina (HCQ)

Este demn de remarcat faptul că raportul complet al NIH-NIAID)  intitulat  Remdesivir for the Treatment of Covid-19 – Preliminary Report a  fost publicat pe 22 mai 2020 în NEJM, în aceeași zi cu controversatul raport Lancet privind hidroxiclorochina.

Imediat după publicarea sa, mass-media a intrat în mare viteză, murdărind cura HCQ, aplaudând în același timp raportul NIH-NIASD publicat în aceeași zi.

Remdesivir, singurul medicament eliminat pentru tratarea Covid-19, a accelerat timpul de recuperare al pacienților cu boala,… „Este un medicament foarte sigur și eficient”, a declarat Eric Topol, fondator și director al Scripps Research Translational Institute. „Avem acum un prim medicament eficient pentru Covid-19, care este un pas major înainte și va fi construit pe baza altor medicamente, [și medicamente] combinații.”

Când articolul Lancet HCQ de la Bingham-Harvard a fost retras pe 5 iunie, era prea târziu, a primit o acoperire media minimă. În ciuda retragerii, cura HCQ „fusese ucisă”.

29 iunie:  Fauci Greenlight. Contractul Remdesivir de 1,6 miliarde USD cu Gilead Sciences Inc

Dr. Anthony Fauci a acordat „Greenlight” către Gilead Sciences Inc. în 29 iunie 2020.

Raportul sponsorizat semi-oficial al guvernului SUA NIH-NIAID (22 mai) intitulat  Remdesivir for the Treatment of Covid-19 – Preliminary Report  (NEJM) a  fost folosit pentru a justifica un acord major cu Gilead Sciences Inc. (Un raport final a fost lansat în noiembrie 5, 2020)

Raportul a fost finanțat în mare parte de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) condus de Dr. Anthony Fauci și Institutele Naționale de Sănătate (NIH).

Pe 29 iunie, pe baza rezultatelor Raportului NIH-NIAID publicat în NEJM, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) a anunțat, în numele Administrației Trump, un acord pentru asigurarea aprovizionării mari cu medicamentul remdesivir de la Gilead Sciences Inc . pentru tratamentul Covid-19 in spitale si clinici private din America.

Studiul anterior Gilead bazat pe rezultatele testelor reduse publicat în NEJM (10 aprilie), din 53 de cazuri (și 56 de coautori) nu a fost evidențiat. Rezultatele acestui studiu au fost puse la îndoială de mai mulți medici și oameni de știință proeminenți.

Cine își va putea permite Remdesivir? 500.000 de doze de Remdesivir sunt prevăzute la 3.200 dolari pe pacient, și anume 1,6 miliarde dolari  (a se vedea studiul realizat de Elizabeth Woodworth )

De asemenea, medicamentul a fost aprobat pentru comercializare în Uniunea Europeană.  sub numele de marcă Veklury.

Dacă acest contract este implementat conform planificării, acesta reprezintă pentru Gilead Science Inc. și destinatarul spitalelor și clinicilor private din SUA o sumă colosală de bani.

 

Potrivit secretarului HHS al Administrației Trump, Alex Azar (29 iunie 2020):

„În măsura posibilului, dorim să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de remdesivir îl poate obține . [la 3200 USD] Administrația Trump face tot ce ne stă în putință pentru a afla mai multe despre terapeutica salvatoare de vieți pentru COVID-19 și pentru a asigura accesul la aceste opțiuni pentru poporul american. ”

Remdesivir versus hidroxiclorochină (HCQ)

Moment de atenție:

Studiul Lancet (publicat pe 22 mai 2020 și retras ulterior) a fost destinat să submineze legitimitatea hidroxiclorochinei ca un remediu eficient pentru Covid-19, în vederea susținerii acordului de 1,6 miliarde de dolari între HHS și Gilead Sciences Inc. în iunie. 29. Legitimitatea acestui acord s-a bazat pe studiul NIH-NIAID din 22 mai din NEJM, care a fost considerat „preliminar”. 

Ceea ce dr. Fauci nu a reușit să recunoască este că clorochina a fost „studiată” și testată în urmă cu cincisprezece ani de către CDC ca medicament care trebuie utilizat împotriva infecțiilor cu coronavirus. Și că hidroxiclorochina a fost utilizată în cursul anului 2020 în tratamentul Covid-19 în mai multe țări.

Conform Jurnalului de Virologie (2005) (vezi mai jos) „ Clorochina este un inhibitor puternic al infecției cu SARS și se răspândește cu coronavirus”. A fost utilizat în focarul SARS-1 din 2002. A primit aprobarea CDC.   

HCQ nu este doar eficient, ci este „ieftin” în comparație cu Remdesivir, la o valoare estimată de „3120 USD pentru un pacient SUA cu asigurare privată”.

Concluzii finale

Studiul Gildes Sciences Inc. Remdesivir (peste 50 de autori) a fost publicat în New England Journal of Medicine (10 aprilie 2020).

A fost urmat de NIH-NIAID  Remdesivir pentru Tratamentul Covid-19 – Raport preliminar  la 22 mai 2020 în NEJM. Și în aceeași zi, 22 mai, raportul despre hidroxiclorochină  coordonat de BWH-Harvard Dr. Mehra a fost publicat de The Lancet (care a fost ulterior retras).

Harvard Medical School și BWH poartă responsabilitatea pentru că au găzduit și finanțat raportul Lancet privind HCQ coordonat de dr. Mandeep Mehra.

Există conflicte de interese? BWH a fost implicat simultan într-un studiu privind Remdesivir într-un contract cu Gilead Sciences, Inc.

În timp ce raportul Lancet coordonat de Dr. Mehra din Harvard a fost retras, acesta a servit totuși interesele Gilead Sciences Inc.

Este important să se efectueze o evaluare științifică și medicală independentă, respectiv a studiului evaluat de colegi Gilead Sciences Inc New England Journal of Medicine (NEMJ) (10 aprilie 2020), precum și a studiului NIH-NIAID publicat și în NEJM ( 22 mai 2020).

.


.

Capitolul VIII

Vaccinul Covid al Big Pharma

Introducere

Vaccinul Covid-19 este determinat de profit. Guvernul SUA comandase deja 100 de milioane de doze în iulie 2020, iar UE urmează să cumpere 300 de milioane de doze. Sunt bani mari pentru Big Pharma, plăți generoase pentru politicienii corupți, în detrimentul contribuabililor.

Obiectivul este în cele din urmă să câștige bani, prin vaccinarea întregii planete de 7,8 miliarde de oameni pentru SARS-CoV-2.

Vaccinul Covid în unele cazuri are în vedere mai mult de o singură lovitură. Dacă această inițiativă va continua așa cum era planificat, ar fi cel mai mare proiect de vaccinare din istoria lumii și cea mai mare operațiune de câștig de bani pentru Big Pharma.

Al doilea val al pandemiei a început în octombrie 2020. Vaccinul Pfizer Moderna corona a fost lansat la începutul lunii noiembrie 2020.

La nivel mondial, oamenii sunt determinați să creadă că vaccinul contra coronei este o soluție. Și această „normalitate” va fi apoi restabilită.

Cum se face că un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, care în condiții normale ar dura ani de zile să se dezvolte, a fost lansat cu promptitudine pe 9 noiembrie 2020?

Mai mult, vaccinul anunțat de Pfizer, Moderna Inc, AstraZeneka și Johnson and Johnson (J & J) se bazează pe o tehnologie experimentală de  editare a genelor ARNm care are o influență asupra genomului uman. Împreună cu inițiativa privind vaccinul ARNm este dezvoltarea unui așa-numit pașaport digital care va fi impus unor populații întregi. (A se vedea analiza de mai jos).

Și de ce avem nevoie de un vaccin pentru Covid-19 când OMS, Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), precum și numeroși oameni de știință au confirmat fără echivoc că Covid-19 este „similar cu gripa sezonieră”. (Vezi analiza noastră în capitolul III).

Vaccinul ARNm este „ Neaprobat” și „Experimental” 

Patru companii majore, inclusiv Pfizer Inc, Moderna Inc, AstraZeneca și Johnson și Johnson (J & J) sunt implicate în prezent (la începutul anului 2021) în comercializarea vaccinului experimental mARN cu sprijinul neîncetat al guvernelor naționale.

Pe larg documentate, abia raportate de mass-media, au avut loc numeroase cazuri de decese și vătămări.

„Lumina verde” pentru comercializarea vaccinului experimental cu ARNm a fost acordat în decembrie 2020, în ciuda faptului că, potrivit FDA, vaccinul este un „produs neaprobat”.

FDA într – o declarație ambiguă a oferit un așa-numita utilizare Autorizarea de urgenta (EUA) la vaccinul Pfizer-BioNTech, și anume „pentru a permite utilizarea de urgență a produsului neaprobat, …  pentru imunizarea activă …“ ( vezi mai jos )

Există ceva mirositor și „contradictoriu” în această afirmație. Vaccinul experimental cu ARNm Pfizer este atât „neaprobat”, cât și „permis”.

Am verificat această declarație la un avocat proeminent. Este flagrant ilegal comercializarea unui „produs neaprobat”.

În SUA, vaccinul Pfizer-Moderna este clasificat de CDC drept „medicament de investigație”. Clauza „Utilizarea de urgență” există pentru a justifica lansarea a ceea ce ar putea fi descris ca „drog ilegal”.

Există o campanie de frică în desfășurare, dar nu există o „Urgență” care să justifice „Utilizarea de urgență” . De ce?

 1. Atât OMS, cât și CDC au confirmat că Covid-19 este  „similar cu gripa sezonieră”, nu este un virus ucigaș.
 2. Testul PCR utilizat pentru estimarea „cazurilor pozitive confirmate” este defectuos. Din martie 2020, „numerele” Covid-19 au fost manipulate, ridicate.
 3. Valabilitatea generală a testului PCR (și estimările) aplicată începând cu ianuarie 2020  a fost pusă la îndoială (ianuarie 2021) de către OMS . (Vezi analiza noastră în capitolul III)

„Marketing fraudulos” al unui „produs neaprobat”

Flashback până în 2009. Într-o decizie istorică a  Departamentului Justiției din SUA din septembrie 2009 , Pfizer Inc. a pledat vinovat de acuzații penale. A fost  „Cea mai mare soluționare a fraudei în domeniul sănătății” din istoria Departamentului de Justiție al SUA :

Farmaceutice gigantul american Pfizer Inc si filiala Pharmacia & Upjohn Company Inc . … au fost de acord să plătească 2,3 miliarde $, cea mai mare așezare de fraudă de îngrijire a sănătății în istoria Departamentului de Justitie, pentru a rezolva acuzații penale și civile care rezultă din promovarea ilegală a anumitor produse farmaceutice s , …“ (2 septembrie 2009)

Pentru a vizualiza ecranul de clic video C-Span de mai jos 

 

Déjà Vu:  Flash Forward până în 2020-2021

Cum ați putea avea încredere într-un vaccin produs de un conglomerat Big Pharma care a pledat vinovat de acuzațiile penale de către Departamentul de Justiție al SUA, inclusiv „comercializare frauduloasă” și  „încălcare gravă a Legii privind alimentele, drogurile și cosmetica”?

Ar trebui să menționez, totuși, că în 2009, Pfizer a fost pusă sub o “Put on Probation”   de către Departamentul de Justiție al SUA. A fost obligat să încheie  „un acord de integritate corporativă” cu inspectorul general al Departamentului Sănătate și Servicii Umane (DHHS). „Acordul prevedea„ proceduri și revizuiri pentru … evitarea și detectarea promptă ”a conduitei necorespunzătoare din partea Pfizer, Inc.

Johnson și Johnson și „Epidemia de opioide” 

La apogeul crizei corona, abia acoperite de mass – media, care coincide cu lansarea vaccinului Covid-19 la începutul lunii noiembrie 2020 Johnson și Johnson (și cei trei distribuitori) (implicat în comercializarea de opioide baza de prescriptie medicala)   „a ajuns la un soluționare provizorie de 26 de miliarde de dolari cu județe și orașe care i-au dat în judecată pentru daune ”. Procesul de acțiune colectivă a fost „ cel mai mare dosar al instanței federale din istoria americană” (Pentru detalii suplimentare a se vedea capitolul VI referitor la „Impactul asupra sănătății mintale”)

Sunt aceste antecedente legale relevante pentru înțelegerea inițiativei vaccinului Big Pharma?

Johnson și Johnson sunt implicați în prezent în producția și comercializarea unui vaccin Covid adenovirus viral vector care presupune și terapie genetică. (Decontarea de mai sus de 26 miliarde de dolari este una dintre mai multe procese împotriva lui J&J).

Porci de Guineea Umană

În ceea ce privește vaccinul Covid, „marketingul fraudulos” este o subevaluare: vaccinul ARNm anunțat de Pfizer, Moderna Inc, Johnson și Johnson și AstraZeneka este un „medicament neaprobat” bazat pe tehnologia „experimentală” de  editare genică a ARNm care are o influență asupra genomului uman.  

Mai mult decât atât, nu au fost efectuate teste de laborator standard pe animale folosind șoareci sau dihori. Pfizer a mers direct la„ cobai ”umani.

„Testele umane au început la sfârșitul lunii iulie și la începutul lunii august [2020]. Trei luni sunt nemaiauzite pentru testarea unui nou vaccin. Câțiva ani este norma. ” ( F. William Engdahl, Global Research , noiembrie 2020)

Această caricatură de Large + JIPÉM explică situația noastră:

Șoarecele nr. 1: „Vei fi vaccinat”,

Șoarecele nr. 2: Ești nebun, încă nu au terminat testele pe oameni ”

Un grand merci aux caricaturistes Large et JIPÉM

Dr. Michael Yeadon, fost vicepreședinte al Pfizer, a adoptat o poziție fermă 

„Toate vaccinurile împotriva virusului SARS-COV-2 sunt, prin definiție, noi. Niciun vaccin candidat nu a fost … în curs de dezvoltare de mai mult de câteva luni. „:

„Dacă un astfel de vaccin este aprobat pentru utilizare în orice circumstanțe care nu sunt EXPLICIT experimentale, cred că beneficiarii sunt induși în eroare într-o măsură penală.”

La începutul lunii decembrie, Dr. Michael Yeadon împreună cu  Dr. Wolfgang Wodarg  „au depus o cerere la EMA , Agenția Europeană de Medicină responsabilă cu aprobarea la nivel european a medicamentelor, pentru suspendarea imediată a tuturor studiilor de vaccin SARS CoV 2, în special a BioNtech / Studiu Pfizer pe BNT162b (numărul EudraCT 2020-002641-42).

Istoria proiectului de vaccin SARS-CoV-2 

Există multe contradicții. Analiza de mai jos abordează etapele anterioare ale proiectului de vaccinare, precum și rolul Simulării 201 sub auspiciile Școlii de Medicină John Hopkins desfășurată la New York pe 19 octombrie 2019.

Vaccinul Covid este o operațiune de multe miliarde de dolari Big Pharma care va contribui la creșterea datoriei publice a peste 150 de guverne naționale.

Sprijinit de campania de frică, mai degrabă banii decât sănătatea publică sunt forța motrice a acestei inițiative.

Parteneriatul GSK-Pfizer 

Cu cinci luni înainte de declanșarea crizei Covid-19, doi dintre cei mai mari conglomerate farmaceutice din întreaga lume au decis să-și pună mâna într-o relație strategică. În august 2019, GSK a confirmat formarea unui parteneriat major cu Pfizer intitulat „  Consumer Health Joint Venture” .

În timp ce relația se spune că este limitată la „mărci de încredere pentru sănătatea consumatorilor”, acordul prevede proceduri financiare comune, inclusiv proiecte de investiții comune de mai multe miliarde de dolari. Deși nu constituie o fuziune, alianța GSK-Pfizer implică integrarea selectivă și colaborarea de facto în multe dintre activitățile celor două companii, inclusiv pe piața vaccinurilor.

Finalizarea joint-venture-ului cu Pfizer marchează începutul următoarei faze a transformării noastre a GSK. Acesta este un moment important pentru grup, care pune bazele a două mari companii, una în industria farmaceutică și vaccinuri și una în sănătatea consumatorilor. ”  GSK , 1 august 2019, accent adăugat)

Această relație GSK-Pfizer cuprinde, de asemenea, o rețea de companii farmaceutice partenere, laboratoare de cercetare, institute de virologie, entități militare și biotehnologice, dintre care multe sunt implicate în prezent în inițiativa vaccinului Covid.

În prezent, o mână de companii multinaționale, inclusiv GSK și Pfizer, controlează 80% din piața globală a vaccinurilor. Conform acordului dintre cele două companii, GSK-Pfizer este prevăzut să joace un rol dominant și coordonat în ceea ce privește vaccinul Covid-19.

Exercițiul de simulare Coronavirus Event 201 din octombrie 2019

Coronavirusul a fost numit inițial nCoV-19  de CEPI și OMS: exact același nume cu cel adoptat în WEF-Gates-John Hopkins Event 201  ( 2019-nCov ) referitor la un exercițiu de simulare a coronavirusului desfășurat la Baltimore la mijlocul lunii octombrie 2019.

Simularea evenimentului 201 John Hopkins a abordat dezvoltarea unui vaccin eficient ca răspuns la milioane de cazuri (în simularea din octombrie 2019) ale nCoV din 2019. Simularea a anunțat un scenariu în care întreaga populație a planetei va fi afectată: „În lunile inițiale ale pandemiei, numărul cumulativ de cazuri [în simulare] crește exponențial, dublându-se în fiecare săptămână. Și pe măsură ce cazurile și decesele se acumulează, consecințele economice și societale devin din ce în ce mai grave. ”

Scenariul se încheie la 18 luni, cu 65 de milioane de decese. Pandemia începe să încetinească din cauza numărului scăzut de persoane sensibile. Pandemia va continua într-un anumit ritm până când va exista un vaccin eficient sau până când 80-90% din populația globală va fi expusă. Din acel moment, este probabil să fie o boală endemică a copilăriei.

Potrivit videoclipului WEF de mai jos, produs în legătură cu simularea 201, „am realizat o simulare masivă a pandemiei virale, 65 de milioane de decese la nivel mondial”.

A se vedea, de asemenea, analiza lui F. William Engdahl privind simularea 201

Video produs de Forumul Economic Mondial în asociere cu simularea 201 John Hopkins

În mod ironic, la 30 ianuarie 2020, OMS a definit noul virus ca fiind 2019-nCoV , adică același nume cu cel folosit în simularea 201 din octombrie 2019.

Abia mai târziu, Covid-19 a fost identificat de OMS nu ca un virus, ci ca o boală: boala  coronavirusului  (COVID-19), virusul a fost identificat ca „sindrom respirator acut sever” coronavirus 2 ( SARS-CoV-2 )

La două săptămâni după ce virusul a fost identificat oficial de Republica Populară Chineză (7 ianuarie 2020), un vaccin pentru noul coronavirus a fost anunțat de CEPI în cadrul Forumului Economic Mondial Davos, 20-24 ianuarie 2020.

Rolul central al coaliției pentru inovațiile de pregătire pentru epidemii (CEPI)

Entitatea principală pentru noua inițiativă privind vaccinul împotriva coronavirusului este  Coaliția pentru inovații în pregătirea epidemiei (CEPI), o organizație sponsorizată și finanțată de Forumul Economic Mondial (WEF) și Fundația Bill și Melinda Gates.

Rețineți cronologia: Dezvoltarea vaccinului nCoV din 2019 a fost anunțată la Forumul Economic Mondial Davos (WEF) cu o săptămână înainte de lansarea oficială de către OMS a unei urgențe mondiale de sănătate publică (30 ianuarie), într-un moment în care numărul de „ cazuri confirmate ”La nivel mondial (în afara Chinei) a fost de 83. (a se vedea capitolul II)

Pandemia a fost lansată de OMS pe 11 martie. Și cinci zile mai târziu, abia acoperite de mass-media, primele teste cu voluntari umani au fost efectuate de Moderna în Seattle pe 16 martie.

Potrivit lui  Richard Hatchett, CEO al Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemică (CEPI), proiectul de dezvoltare a unui vaccin a început nu numai înainte de descoperirea și identificarea coronavirusului (7 ianuarie 2020), ci cu câteva luni înainte de exercițiul de simulare din octombrie 2019. .

„Am făcut asta în ultimul an aproximativ [la începutul anului 2019] . … ”

(derulați în jos pentru interviu cu Richard Hatchett)

CEPI caută un rol de „monopol” în activitatea de vaccinare al cărui obiectiv este un „proiect global de vaccinare”, în parteneriat cu un număr mare de „candidați”.

A anunțat finanțarea parteneriatului existent cu  Inovio  și Universitatea din Queensland (Australia). În plus, CEPI confirmat (23 ianuarie) contractul cu Moderna, Inc . și Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA (NIAID) condus de dr. Anthony Fauci, care a jucat un rol esențial în desfășurarea campaniei de frică și panică în America: „Ten Times Worse than Seasonal Flu”. ( Vezi Video WEF )

CEPI se ocupa simultan cu mai multe companii farmaceutice. Acordul Moderna- NIAID a  fost implementat. Vaccinul ARNm COVID-19 a fost lansat în SUA la sfârșitul lunii noiembrie 2020.

La 31 ianuarie 2020, a doua zi după lansarea oficială a OMS de urgență globală de sănătate publică (PHEIC) și decizia lui Trump de a reduce călătoriile cu China, CEPI a anunțat parteneriatul cu  CureVac AG , o companie biofarmaceutică din Germania.

Câteva zile mai târziu, la începutul lunii februarie 2020, CEPI „a anunțat că producătorul principal de vaccinuri GSK va permite adjuvanților săi proprietari – compuși care sporesc eficacitatea vaccinurilor – să fie utilizați în răspuns”. (Pandemia a fost lansată oficial pe 11 martie).

Au existat multe „potențiale vaccinuri în curs de desfășurare”, cu „zeci de grupuri de cercetare din întreaga lume care se luptă pentru a crea un vaccin împotriva COVID-19”.

Programul global de vaccinare COV-19 

CEPI (în numele Gates-WEF, care a finanțat exercițiul de simulare 201) joacă în prezent un rol cheie într-un program de vaccinare la scară largă la nivel mondial, în parteneriat cu companii de biotehnologie, Big Pharma, agenții guvernamentale, precum și laboratoare universitare.

Declarația de mai sus a CEPI a fost făcută cu aproape două luni înainte de declarația oficială a unei pandemii din 11 martie.

„Avem conversații cu o gamă largă de potențiali parteneri”. Și esențial pentru aceste conversații este: Care este planul de a face cantități foarte mari de vaccin într-un interval de timp care este potențial relevant pentru ceea ce oamenii par a fi din ce în ce mai siguri că va fi o pandemie, dacă nu există deja? … ”[ Richard Hatchett, CEO CEPI  în interviu cu stat.news.com]. …

Accentul de bază a fost dezvoltarea unui vaccin global:

Și o parte din asta făcea un sondaj global al capacității de producție pentru a ne gândi unde am vrut să plantăm fabricarea oricăror produse de succes pe care am putut să le prezentăm.

De importanță, Hatchett a confirmat că proiectul de dezvoltare a unui vaccin a început nu numai înainte de descoperirea și identificarea coronavirusului (7 ianuarie 2020), ci cu câteva luni înainte de exercițiul de simulare 201 octombrie 2019.

„Am făcut asta în ultimul an sau cam așa ceva . [începutul anului 2019] … Folosim informațiile pe care le-am colectat și avem acea echipă care se gândește acum la oportunități pentru scalarea vaccinurilor de diferite tipuri. Aceasta este o lucrare în curs. Pentru unele dintre tehnologii, transferul de tehnologie [către un producător] poate fi ceva care ar putea fi făcut într-un interval de timp care ar putea fi pertinent pentru epidemie.

Cred că va fi cu adevărat important să se angajeze acei oameni care au acces la o capacitate de producție substanțială. Și a avea mari producători la masă – datorită profunzimii lor, datorită experienței lor, datorită resurselor interne – ar fi foarte, foarte important.

Vaccinurile candidate vor fi foarte, foarte rapide. Dr. Anthony Fauci, directorul NIAID [care a răspândit panica la rețeaua TV], este în public spunând că crede că studiul clinic pentru vaccinul Moderna ar putea fi încă din primăvară. (subliniat)

Ceea ce se desfășoară acum în viața reală este, în unele privințe, similar cu exercițiul de simulare 201 octombrie 2019 de la John Hopkins.

Scenariul este modul în care se produc milioane de vaccinuri pe presupunerea că pandemia se va răspândi în întreaga lume și, pentru aceasta, aveți nevoie de „cazurile pozitive” Covid-19 pentru a zbura sus.

Conglomeratele de vaccinuri sponsorizate de CEPI își planificaseră deja investițiile cu mult înainte de urgența mondială de sănătate mondială (declarată de OMS la 30 ianuarie 2020):

[Hachett] cred că o parte a strategiei generale este de a avea un număr mare de candidați [și] doriți să aveți suficienți candidați care cel puțin unii dintre aceștia să se deplaseze rapid prin proces.

Și apoi pentru fiecare candidat, trebuie să vă puneți întrebarea: Cum produceți asta? … [Și] cum vei ajunge în acel moment cu producția la o scară care este semnificativă în contextul unei boli care va infecta întreaga societate? (Interviu realizat de Helen Branswell, statsnews, 3 februarie 2020)

Moderna Inc. 

Moderna Inc cu sediul în Seattle a fost unul dintre câțiva candidați implicați și susținuți de CEPI.

Moderna a anunțat pe 24 februarie dezvoltarea unui vaccin experimental mRNA COVID-19, cunoscut sub numele de mRNA-1273.  Lotul inițial al vaccinului a fost deja expediat cercetătorilor guvernului SUA de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID)” condus de Dr. Antony Fauci.

În timp ce Moderna Inc a declarat inițial că primele studii clinice vor începe la sfârșitul lunii aprilie , testele cu voluntari umani au început la jumătatea lunii martie în Seattle: (rețineți că pandemia a fost lansată oficial pe 11 martie)

.

Cercetătorii din Seattle i-au dat prima doză primei persoane într-un test al unui vaccin experimental împotriva coronavirusului luni – conducând la o vânătoare de protecție la nivel mondial chiar și atunci când pandemia crește. …

Unii dintre voluntarii sănătoși ale studiului, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, vor primi doze mai mari decât alții pentru a testa cât de puternice ar trebui să fie inoculările. Oamenii de știință vor verifica eventualele efecte secundare și vor extrage probe de sânge pentru a testa dacă vaccinul îmbunătățește sistemul imunitar, în căutarea unor indicii încurajatoare precum NIH găsit anterior la șoarecii vaccinați.

„Nu știm dacă acest vaccin va induce un răspuns imunitar sau dacă va fi sigur. De aceea facem un proces ”, a subliniat Jackson. „Nu se află în stadiul în care ar fi posibil sau prudent să se dea populației generale”. ( Știri FOX locale)

Vaccinul Covid și platforma de identitate digitală ID2020

În timp ce CEPI anunțase lansarea unui vaccin global la Forumul Economic Mondial Davos, un alt demers important și conex era în curs. Se numește  Agenda ID2020 , care, potrivit lui Peter Koenig,  constituie „ un program de identificare electronică care folosește vaccinarea generalizată ca platformă pentru identitatea digitală”.

„Programul valorifică operațiunile existente de înregistrare a nașterilor și de vaccinare pentru a oferi nou-născuților o identitate digitală portabilă și persistentă, legată biometric”. ( Peter Koenig,  martie 2020)

Partenerii fondatori ai ID2020 sunt Microsoft, Fundația Rockefeller și Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI), printre altele.

Este demn de remarcat cronologia: Alianța ID2020 și-a organizat Summitul la New York, intitulat „Rising to the Good ID Challenge”, la 19 septembrie 2019, exact cu o lună înainte de exercițiul de simulare nCov-2019 intitulat Event 201 la John Hopkins în New York:

Este doar o coincidență faptul că ID2020 este lansat la începutul a ceea ce OMS numește o pandemie? – Sau este necesară o pandemie pentru a „lansa” multiplele programe devastatoare ale ID2020? ( Peter Koenig,  martie 2020)

ID2020 face parte dintr-un proiect de „guvernare mondială” care, dacă ar fi aplicat, ar desfășura contururile a ceea ce unii analiști au descris drept un stat de poliție global care cuprinde prin vaccinare detaliile personale ale mai multor miliarde de oameni din întreaga lume. Potrivit doctorului David Martin  (citat de Makia Freeman) :

„Acesta nu este un vaccin … folosind termenul de vaccin pentru a strecura acest lucru sub scutiri de sănătate publică … Acesta este un ARNm ambalat într-un plic de grăsime care este livrat către o celulă. Este un dispozitiv medical conceput pentru a stimula celula umană să devină un creator de patogeni. Nu este un vaccin! Vaccinurile sunt de fapt un termen definit legal … în conformitate cu legislația în domeniul sănătății publice … în conformitate cu standardele CDC și FDA, iar un vaccin trebuie să stimuleze în mod specific atât imunitatea în interiorul persoanei care îl primește, dar trebuie, de asemenea, să perturbe transmiterea.

În Zorii Lockdownului. Al doilea val

Al doilea val: Campania de frică continuă în urma blocării. Un nou blocaj se desfășoară (decembrie-ianuarie) în mai multe țări.

Greutățile crizei economice și sociale (împreună cu o campanie de frică) vor încuraja oamenii să se vaccineze?

Pentru a pune în aplicare Vaccinul Global, campania de propagandă trebuie să continue. Adevărul trebuie suprimat. Acestea sunt „orientările” lor, care trebuie confruntate și provocate.

Mai multe guverne (aka politicieni corupți), inclusiv SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Canada, precum și India au oferit deja undă verde. Informațiile și analiza cu privire la caracteristicile virusului (similar cu influența sezonieră) sunt suprimate de către mass-media.

În timp ce  hidroxiclorochina  (HCQ) a fost utilizată pentru a trata pacienții atât în ​​Europa, cât și în America de Nord, Big Pharma, cu sprijinul guvernelor, intenționează să suprime dovezi privind modul în care COVID-19 poate fi vindecat, fără a fi nevoie de un vaccin. (A se vedea capitolul VI)

Vaccinul Covid și „Imunitatea turmei”: schimbarea definițiilor 

Imunitatea turmei este un concept important în medicină. Conform Healthline:

„Se întâmplă când atât de mulți oameni dintr-o comunitate devin imuni la o boală infecțioasă încât oprește răspândirea bolii.

Acest lucru se poate întâmpla în două moduri:

1. Mulți oameni contractă boala și în timp formează un răspuns imun la aceasta (imunitate naturală).

2. Mulți oameni sunt vaccinați împotriva bolii pentru a obține imunitatea.

Imunitatea turmei poate acționa împotriva răspândirii unor boli. Există mai multe motive pentru care funcționează adesea. ” (A se vedea Healthline)

OMS a redefinit imunitatea turmei în vederea susținerii inițiativei de vaccin Covid de miliarde de dolari:

Mai jos (Stânga) este definiția oficială a OMS (iunie 2020). Și în noiembrie (dreapta), OMS a decis unilateral să redefinească un concept medical fundamental, concentrându-se exclusiv pe rolul vaccinării în atingerea imunității turmei.

.

 

Din câte știm, definiția evaluată de colegi a imunității turmei nu s-a schimbat.

Noua „definiție” a OMS servește vizibil intereselor Big Pharma.

.

Flashback: Pandemia de gripă porcină H1N1 din 2009

Amintiți  vă „pandemia” H1N1 din 2009, când Consiliul consilierilor Obama pentru știință și tehnologie a comparat pandemia H1N1 cu pandemia de gripă spaniolă din 1918, liniștind în același timp publicul că acesta din urmă a fost mai mortal. (CBC: Pregătiți vaccinul împotriva gripei porcine: consilieri din SUA).

Pentru mai multe detalii, a se vedea Michel Chossudovsky, Studiu din august 2009 privind pandemia H1N1 )

Pe baza datelor incomplete și insuficiente, directorul general al OMS, Margaret Chan, a prezis cu autoritate că: „ până la 2 miliarde de oameni ar putea fi infectați în următorii doi ani – aproape o treime din populația lumii. ”(Organizația Mondială a Sănătății raportată de mass-media occidentală, iulie 2009).

A fost o multitudine de miliarde de beneficii pentru Big Pharma, susținută de Margaret Chan , directorul general al OMS 

Într-o declarație ulterioară, Dr. Chan a confirmat că:

„Producătorii de vaccinuri ar putea produce 4,9 miliarde de vaccinuri împotriva gripei pandemice pe an  în cel mai bun caz”, Margaret Chan, Director General, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) , citată de Reuters, 21 iulie 2009).

„ Gripa porcină ar putea afecta până la 40% din americani în următorii doi ani  și până la câteva sute de mii ar putea muri dacă o campanie de vaccinare și alte măsuri nu vor avea succes”. (Declarația oficială a administrației Obama, Associated Press, 24 iulie 2009).

Nu a existat nicio pandemie H1N1 care să afecteze 2 miliarde de oameni. Milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine fuseseră comandate de guvernele naționale de la Big Pharma.

Milioane de doze de vaccin au fost ulterior distruse: o bonanzza financiară pentru Big Pharma, o criză a cheltuielilor pentru guvernele naționale.

Nu a existat nicio investigație cu privire la cine se afla în spatele acestei fraude de miliarde de dolari. Mai mulți critici au spus că Pandemia H1N1 a fost „falsă”

Adunarea parlamentară a Consiliului Europei (PACE), un câine de supraveghere a drepturilor omului, investighează public motivele OMS în declararea unei pandemii. Într-adevăr, președintele influentei sale comisii de sănătate, epidemiologul Wolfgang Wodarg,  a declarat că  „falsa pandemie” este „unul dintre cele mai mari scandaluri medicinale din secol”. (Michael Fomento,  Forbes , 10 februarie 2010)

Michael Fomento conchide:

Chiar și în cadrul agenției, directorul Centrului Colaborator al OMS pentru Epidemiologie din Munster, Germania, Dr. Ulrich Kiel, a etichetat în esență pandemia drept o farsă. „Asistăm la o gigantică alocare greșită a resurselor [18 miliarde de dolari până acum] în ceea ce privește sănătatea publică”, a spus el.

Au dreptate. Aceasta nu a fost doar o supraacceptare sau o simplă judecată greșită. Declarația de pandemie și toate sunetele Klaxon reflectă, pur și simplu, o necinste motivată nu de îngrijorări medicale, ci de motive politice.

Fără îndoială, gripa porcină sa dovedit a fi mult mai ușoară decât gripa sezonieră obișnuită. Acesta ucide cu o treime până la o zecime, conform estimărilor Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Datele din alte țări, cum ar fi Franța și Japonia, indică faptul că este mult mai subțire decât atât.

Vaccinul H1N1 2009 provoacă leziuni cerebrale copiilor : ArepanrixTD de la GSK aplicat în Canada

În memoria unei fetițe numită Amina Abudu

Vezi articolul complet aici

Pandemia H1N1 a OMS a fost declarată în 11 iunie 2009. GSK avea contract cu guvernul canadian. Vaccinul GSK Arepandrix ™ a fost livrat autorităților canadiene de sănătate în mai puțin de patru luni.

„Ca rezultat, un impresionant 45% dintre canadieni au primit protecție împotriva virusului H1N1 prin vaccinarea cu Arepanrix ™ a GSK ”, potrivit președintelui-CEO al GSK, Paul Lucas, într-o declarație adresată  Comitetului permanent pentru afaceri sociale, știință și Tehnologie.

În termen de patru luni ?. Asta le dă timp să testeze ????

O mulțime de oameni din Canada s-au îmbolnăvit după ce au primit vaccinul H1N1 ArepanrixTD .

Și acel vaccin a ucis o fetiță numită Amina Abudu, care a dus apoi la un proces de zece ani împotriva GSK.

Un vaccin a fost repezit pe piață, iar copilul de cinci ani a fost printre milioane de canadieni pentru a obține doza, pe fondul temerilor răspândite cu privire la noul agent patogen.

Cinci zile mai târziu, fratele mai mare al Aminei a găsit-o stând inconștientă în baia casei de est a familiei Toronto. Era moartă.

Părinții ei devastați au ajuns să dea vina pe gripa în sine și au dat în judecată producătorul vaccinului, Glaxo Smith Kline (GSK), pentru 4,2 milioane de dolari. Procesul puțin observat al acestui proces s-a încheiat marți, o rară difuzare judiciară în Canada a presupuselor efecte secundare ale unui vaccin.

Avocatul părinților, Jasmine Ghosn , a susținut că drogul preventiv a fost scos rapid și fără teste adecvate în timpul unui sezon haotic de gripă, întrucât guvernul federal a exercitat „o presiune intensă” asupra canadienilor pentru a se imuniza. ( National Post, noiembrie 2019 )

Captură de ecran a National Post. Moartea fetei canadiene în 2009   (raportul datează din noiembrie 2019

A durat zece ani pentru o judecată. Familia a pierdut. GSK și-a declinat responsabilitatea pentru moartea ei. Iar guvernul canadian a rambursat cheltuielile juridice ale GSK.

Acest proces împotriva GSK ar trebui redeschis. Guvernul Canadei poartă povara responsabilității.

ArepanrixTD  (2009) vs  PandemrixTM (2009)

GSK a recunoscut întâmplător că ArepanrixTD, care a fost utilizat în Canada, este „similar” cu Pandemrix ™ al GSK aplicat în Marea Britanie și UE, ceea ce a dus la afectarea creierului la copii. Ulterior a fost retras. Dar ArepandrixTD aplicat în Canada a prevalat. An ArepandrixTD (2010) a fost lansat ulterior în anul următor (și comparativ cu PandemrixTD (2009)

GSK recunoaște că PandemrixTD (2009) provoacă narcolepsie, care este clasificată ca „o tulburare neurologică cronică care afectează capacitatea creierului de a controla ciclurile de somn-veghe”.

Vaccinul COVID-19 este Déjà Vu. Să nu fie luate din nou.

Lecții importante de învățat din pandemia H1N1 din 2009

„Pandemia” COVID-19 este mult mai gravă și diabolică decât H1N1 din 2009. Pandemia COV-19 a oferit un pretext și o justificare pentru destabilizarea economiilor țărilor întregi, sărăcind sectoare mari ale populației mondiale. Fără precedent în istoria modernă.

Și este important să acționăm în mod coeziv și solidar cu cei care sunt victime ale acestei crize.

Viața oamenilor este într-o cădere liberă și puterea lor de cumpărare a fost distrusă.

Ce fel de structură socială răsucită ne așteaptă în urma blocării?

Putem avea încredere în Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și în grupurile puternice de interes economic din spatele acesteia. Răspunsul este evident.

Putem avea încredere în principalii actori din spatele proiectului global de vaccinare de miliarde de dolari?

Putem avea încredere în mass-media occidentală care a condus campania fricii?

Dezinformarea susține minciunile și fabricațiile.

Putem avea încredere în guvernele noastre „corupte”? Economia noastră națională a fost devastată.

În evoluțiile recente, vaccinul Covid este implementat într-un număr mare de țări.

Dr. Wolfgang Wodarg, care a dezvăluit frauda din spatele H1N1, este implicat activ împreună cu Dr. Michael Yeadon în campania împotriva vaccinului Covid-19.

.


.

Capitolul IX

Libertate de exprimare 

Categorizarea mișcării de protest drept „antisocială”

 

Se desfășoară un proces diabolic care constă în „identificarea” tuturor celor care se opun gestionării de către guvern a pandemiei coronavirusului. Conform studiilor psihologice în curs, acești oponenți sunt clasificați ca „psihopați antisociali”.  

Obiectivul nerostit este de a deruta apariția unei mișcări de protest organizate în domeniul ingineriei sociale și a deciziei luate la nivel mondial la nivel politic de a închide economiile naționale din peste 150 de state membre ale Națiunilor Unite. 

Vorbirea liberă este suprimată

Narațiunea blocării este susținută de dezinformarea mass-media, cenzura online, ingineria socială și campania fricii.

Medicii care pun sub semnul întrebării narațiunea oficială sunt amenințați. Își pierd slujbele. Carierele lor sunt distruse. Cei care se opun blocării guvernului sunt clasificați ca „psihopați antisociali”: 

În colegii și universități, personalul didactic este presat să respecte și să susțină narațiunea oficială covidă. Punerea la îndoială a legitimității blocării în „sălile de clasă” online ar putea duce la concediere.

Mai mulți medici care se opun consensului COVID sau vaccinului au fost arestați. În decembrie,  „Jean-Bernard Fourtillan, un profesor universitar pensionar cunoscut pentru opoziția sa față de vaccinul COVID-19 a fost arestat„ de către ofițerii de aplicare a legii sub comanda militară și plasat cu forța în izolare la spitalul psihiatric din Uzès ”. Fourtillan este cunoscut ca „critic de lungă durată al vaccinurilor care utilizează adjuvanți periculoși”.

 

Captură de ecran: NTD, 16 decembrie 2020

Cenzura Google și Twitter

Opiniile unor oameni de știință proeminenți care pun la îndoială blocarea, masca de față sau distanțarea socială sunt „eliminate” de Google:

„ YouTube nu permite conținut care răspândește dezinformare medicală care contravine informațiilor medicale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sau autorităților locale de sănătate despre COVID-19, inclusiv cu privire la metodele de prevenire, tratare sau diagnosticare a COVID-19 și mijloacele de transmitere a COVID-19.” (subliniat)

În mod similar, Twitter a confirmat că „va elimina toate postările care sugerează că există„ efecte negative sau efecte ale administrării vaccinărilor ”… Twitter va   goli memoria pentru orice postări care „invocă o conspirație deliberată” sau „avansează dăunătoare, false sau narațiuni înșelătoare despre vaccinuri. ”

Protestați împotriva „adevărului oficial”, criticați orientările guvernamentale, exprimați rezerve cu privire la închiderea economiei globale, distanțarea socială și purtarea măștii de față și veți fi etichetat (conform „opiniei științifice”) ca „insensibil și psihopat înșelător ”.

Psihologie: Studii empirice

„Studii” psihologice revizuite de colegi au fost efectuate în mai multe țări folosind sondaje de sondaj.

Acceptați „narațiunea oficială” și sunteți etichetat ca „persoană bună” cu „empatie” care înțelege sentimentele altora.

Un așa-numit „raport empiric” revizuit de colegi îi descrie pe cei care refuză să poarte masca de față sau să respecte distanțarea socială ca având „tulburări de personalitate antisociale”.

Cei care „nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19” sunt etichetați ca „antisociali”. 

Rezultatele studiului brazilian care implică un „eșantion” de 1578 de adulți au fost publicate în revista Personality and Individual Differences . sub titlu:

Pandemia COVID-19 în timp: Contează trăsăturile antisociale? 

„Empatie” versus „Trăsături antisociale”

„Metodologia” statistică a acestui studiu este simplă. Este destinat să servească drept model.

Acesta constă în clasificarea așa-numitului eșantion de adulți din toate regiunile majore ale Braziliei în două grupuri distincte. Acesta examinează:

„.. relațiile dintre trăsăturile antisociale și respectarea măsurilor de izolare COVID-19 . Eșantionul a constat din 1578 adulți brazilieni cu vârste cuprinse între 18 și 73 de ani … și un chestionar despre respectarea măsurilor de izolare.

Analizele latente ale profilului au indicat o soluție cu 2 profiluri: „ profilul tiparului antisocial care a prezentat scoruri mai mari în insensibilitate, înșelăciune, ostilitate, impulsivitate, iresponsabilitate, manipulabilitate și asumarea riscurilor, precum și scoruri mai mici în rezonanța afectivă”;

și „ profilul tiparului de empatie care a prezentat scoruri mai mari în rezonanța afectivă  …”

Grupurile antisociale și empatice au prezentat diferențe semnificative . … Descoperirile noastre au indicat faptul că trăsăturile antisociale, în special nivelurile mai scăzute de empatie și nivelurile mai ridicate de insensibilitate, înșelăciune și asumarea riscurilor , sunt direct asociate cu respectarea mai scăzută a măsurilor de izolare. Aceste trăsături explică, cel puțin parțial, motivul pentru care oamenii continuă să nu adere la măsurile de izolare chiar și cu un număr tot mai mare de cazuri și decese. (subliniat)

Metodologia de cercetare  este construită în jurul a trei întrebări principale:

 •  „Credeți că este necesar să evitați abordarea oamenilor cât mai mult posibil până când situația coronavirusului este controlată?” (distanțare socială),
 • „Credeți că este necesar să vă spălați mâinile și / sau să folosiți gel de alcool de câte ori pe zi până când situația coronavirusului este controlată?” (igienă),
 • „Credeți că este necesar să folosiți masca facială (care protejează nasul și gura) în Brazilia?” (mască).

Da / Nu Categorizare

Răspundeți da la aceste trei întrebări: sunteți clasificat ca având „ empatie” (adică abilitatea de a înțelege și de a împărtăși sentimentele altora).

Răspundeți nu la toate cele trei întrebări: sunteți clasificat (conform studiului) ca având „niveluri mai ridicate de insensibilitate, înșelăciune, ostilitate , impulsivitate, iresponsabilitate, manipulabilitate și asumare de riscuri” (așa cum s-a citat mai sus).

Totul sună foarte științific. Obiectivul nerostit al acestor psiho-studii este de a oferi guvernelor un mandat de a intimida și de a impune respectarea, în timp ce spurcă presupușii psihopați care refuză să se conformeze narațiunii oficiale, care este o minciună directă.  
.
„Triada întunecată” și „Narcisismul colectiv” 
.
Potrivit lui Eric W. Dolan   (PsyPost), studiul de mai sus a constat în identificarea „unei măsuri a trăsăturilor de personalitate dezadaptative …” . Dolan se referă, de asemenea, la un studiu înrudit axat pe: „Triada întunecată” a narcisismului, psihopatiei și machiavelismului asociat cu ignorarea măsurilor preventive COVID-19. ”.
.
Studiul realizat în Polonia este intitulat:
.
„ Comportamentul adaptativ și dezadaptativ în timpul pandemiei COVID-19: rolurile trăsăturilor Triadei Întunecate, narcisismului colectiv și credințelor de sănătate ”

Studiul se referă la practica „narcisismului colectiv” , și anume o credință și practică comună de către așa-numitul „In-Group” (alias mișcare de protest, colectiv de medici dizidenți, oameni de știință) îndreptată împotriva „adevărului” oficial al virusului corona (aka Marea minciună). Narcisismul colectiv este încorporat în ceea ce psihologii numesc triada întunecată.

Studiul se bazează pe „un eșantion reprezentativ la nivel național din Polonia ( N  = 755)”. Examinează: „relațiile dintre trăsăturile Triadei Întunecate (adică, psihopatia, machiavelismul și narcisismul) și narcisismul colectiv (de exemplu, agentic și comunitar) … Participanții caracterizați prin trăsăturile Triadei Întunecate s-au angajat mai puțin în prevenire  …”
.
„Rezultatele indică utilitatea credințelor de sănătate în prezicerea comportamentelor în timpul pandemiei, explicând (cel puțin parțial) comportamentele problematice asociate cu personalitățile întunecate (de exemplu, Triada Întunecată, narcisismul colectiv). …

Trăsăturile, cum ar fi triada întunecată (adică narcisismul, machiavelismul, psihopatia) și narcisismul colectiv … pot avea implicații pentru modul în care se face față virusului … De exemplu, indivizii caracterizați prin trăsăturile Triadei întunecate pot fi mai puțin probabil să urmeze guvernul- restricții aplicate legate de COVID-19

Termenul „Agentic”  citat mai sus se referă la „realizarea obiectivelor”.

Și iată Metodologia

„Am măsurat trăsăturile Dark Triad (Wave 2) … [de asemenea, cu referire la] scala Dark Triad Dirty Dozen ( Jonason & Webster, 2010 ). Scara constă din patru itemi care evaluează diferențele individuale în psihopatie (de exemplu, „ tind să nu am remușcări ”), narcisism (de exemplu, „ tind să caut prestigiu sau statut ”) și machiavelism (de exemplu, „ tind să manipulez pe alții pentru ia-mi drumul ”). Participanții și-au exprimat acordul cu fiecare articol (1 =  foarte dezacord , 5 =  foarte de acord ). Am evaluat în medie răspunsurile pentru a crea indici pentru fiecare trăsătură. ”

Sună științific. Care sunt concluziile?

„Am avansat domeniul de aplicare al modelului ilustrând relevanța trăsăturilor de personalitate întunecate în prezicerea atât a comportamentelor adaptative, cât și a celor inadaptate, ca răspuns la pandemie, de către persoane (adică trăsăturile Triadei Întunecate) și de grup (de exemplu, narcisism colectiv) trăsături de personalitate. ” Citiți raportul complet faceți clic aici  accent adăugat)

Definiția psihologică a trăsăturilor triadelor întunecate cuprinde trăsăturile de personalitate combinate ale narcisismului, machiavelismului și psihopatiei. „Sunt numiți„ întunecați ”din cauza calităților lor malefice .”

Dark Triad Dirty Dozen ( DTDD ) constă dintr – un „inventar de personalitate“ , mai largă , care evaluează și măsoară trei componente de personalitate ale Triadei închis. (vezi imaginea din dreapta)

În esență, ceea ce confirmă acest „raport științific” este că persoanele care pun sub semnul întrebării narațiunea oficială covid-19 au „tulburări de personalitate răuvoitoare”. Se spune că suferă de „Trăsăturile Triadei Întunecate” (DTDD) Dozen Dozen. 

Când acționează în mod contiguu în cadrul unei mișcări de grup sau de protest (de ex. Raliul de masă din august de la Berlin), sunt etichetați ca aplicând „narcisism colectiv”.

Cadrul studiului de mai sus este prevăzut și pentru alte țări în parteneriat  (cu grupul de la Varșovia). Un alt studiu înrudit este intitulat:  „Cine respectă restricțiile pentru a reduce răspândirea COVID-19 ?: Personalitate și percepții asupra situației COVID-19”

Cuvinte puternice. „Evaluat de colegi”?

Psihologia este utilizată într-un mod periculos pentru a oferi legitimitate unui stat de poliție cu mandat de a „urmări” pe cei care ar fi avut „tulburări de personalitate malefică” ale Triadei Întunecate.

Este o doctrină inchizitorială, care ar putea evolua în cele din urmă către o vânătoare digitală de vrăjitoare, mult mai sofisticată decât „Inchiziția spaniolă”.

„Spre deosebire de Inchiziția spaniolă, sistemul inchizitorial contemporan are capacități aproape nelimitate de spionare și clasificare a indivizilor.

Oamenii sunt etichetați și etichetați, e-mailurile lor, telefoanele mobile sunt monitorizate, datele personale detaliate sunt introduse în băncile gigantice de date Big Brother. Odată ce această catalogare digitală a fost finalizată, oamenii sunt blocați în compartimente etanșe. Profilele lor sunt stabilite și introduse într-un sistem computerizat.

Aplicarea legii este sistematică. Vânătoarea de vrăjitoare nu este îndreptată doar împotriva presupușilor „teroriști” prin profilarea etnică etc., diferitele drepturi ale omului, acțiuni afirmative, cohorte anti-război sunt ele însele obiectul legislației antiteroriste și așa mai departe.

Inutil să spunem că conversia sau retragerea ereticilor anti-război nu este permisă.

Între timp, criminalii de război ocupă poziții de autoritate. Cetățenia este galvanizată în susținerea conducătorilor, „dedicați siguranței și bunăstării lor”, „care urmăresc băieții răi”. (Michel Chossudovsky, Inchiziția spaniolă, „Made in America” , Global Research, decembrie 2004)

Francisco Goya: Inchiziția spaniolă (1812-1819) Real Academia de Bellas Artes de San Fernando , Madrid

Miliardarii sunt deranjați mental? 

Aceste studii de psihologie empirică sunt menite să fie utilizate împotriva cetățenilor care se opun instrucțiunilor guvernelor lor respective. La rândul lor, aceste guverne respectă ordinele de sus. 
.
În timp ce cetățenii obișnuiți sunt etichetați, ceea ce este din ce în ce mai evident este că miliardarii, „filantropii”, politicienii corupți și colab., Care sunt arhitecții nespusi ai blocării economice globale, sunt psihopați în sine.

În timp ce trăsăturile lor de personalitate nu sunt motivul investigației științifice, miliardarii corupți care se află în spatele blocării coroanei și închiderii economiei globale sunt deranjați mental. Banii și îmbogățirea sunt forța motrice.

Cu toate acestea, etichetarea politicienilor și finanțatorilor drept „psihopați” este o subevaluare. Solicitarea închiderii simultane a economiilor naționale din 193 de state membre ale ONU este un act de „ genocid economic”.

Luarea deciziilor economice și sociale este incriminată. Legitimitatea Wall Street, Forumul Economic Mondial (WEF), Big Pharma și fundațiile miliardare care au ordonat închiderea economiei globale la 11 martie 2020 trebuie abordată cu forță.

 


.

Capitolul X

Golful de stat global? „Marea Resetare”,

Datoriile globale și „Tratamentul șocului” neoliberal

 

Istoria „Tratamentului șocului” economic. De la programul de ajustare structurală (SAP) la „Ajustare globală (GA)”

Închiderea (simultană) din 11 martie 2020 a economiilor naționale din 190 de state membre ale ONU este diabolică și fără precedent. Milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă și economiile pe tot parcursul vieții. În țările în curs de dezvoltare, sărăcia, foametea și disperarea predomină. Închiderea economiilor naționale a dus la o datorie globală în spirală. Din ce în ce mai mult, guvernele naționale sunt controlate de creditori, care finanțează în prezent plasele de protecție socială, salvarea și distribuirea întreprinderilor.

În timp ce acest model de „intervenție globală” este fără precedent, are anumite caracteristici care amintesc de reformele macroeconomice la nivel de țară, inclusiv impunerea unei „medicații economice” puternice de către FMI. Pentru a aborda această problemă, să examinăm istoria așa-numitului „tratament de șoc economic” ( un termen folosit pentru prima dată în anii 1970 ).

Întoarce-te înapoi în Chile, 11 septembrie 1973.

În calitate de profesor invitat la Universitatea Catolică din Chile, am trăit lovitura militară îndreptată împotriva guvernului ales de Salvador Salvador Allende. A fost o operațiune CIA condusă de secretarul de stat Henry Kissinger, împreună cu reforme macroeconomice devastatoare.

Imagine din stânga: Kissinger împreună cu generalul Augusto Pinochet (anii 1970)

În luna următoare loviturii de stat, prețul pâinii a crescut de la 11 la 40 de escudi peste noapte . Această prăbușire proiectată atât a salariilor reale, cât și a locurilor de muncă sub dictatura Pinochet a condus la un proces de sărăcire la nivel național. În timp ce prețurile la alimente au crescut, salariile au fost înghețate pentru a asigura „stabilitatea economică și a preveni presiunile inflaționiste”. De la o zi la alta, o țară întreagă fusese precipitată în sărăcie abisală: în mai puțin de un an, prețul pâinii din Chile a crescut de treizeci și șase de ori și optzeci și cinci la sută din populația chiliană a fost condusă sub pragul sărăciei. ” Aceasta a fost „Resetarea” Chile din 1973. 

Doi ani și jumătate mai târziu, în 1976, m-am întors în America Latină ca profesor invitat la Universitatea Națională din Cordoba, în centrul industriei nordice a Argentinei. Șederea mea a coincis cu o altă lovitură de stat militară martie 1976. În spatele masacrelor și încălcări ale drepturilor omului, „ piață liberă“ reforme macro-economice , de asemenea , au fost prescrise – de data aceasta sub supravegherea New York creditorilor Argentina, inclusiv David Rockefeller , care a fost prieten cu ministrul economiei Junta,  José Alfredo  Martinez de Hoz.

Imagine din dreapta: președintele general Jorge Videla, David Rockefeller și ministrul economiei argentiniene Martinez de Hoz, Buenos Aires (anii 1970)

Chile și Argentina au fost „repetiții generale” pentru lucrurile viitoare: impunerea Programului de ajustare structurală (FMI) a FMI-Banca Mondială a fost impusă peste 100 de țări începând cu începutul anilor 1980. (Vezi Michel Chossudovsky, Globalizarea sărăciei și noua ordine mondială , Global Research, 2003)

Un exemplu notoriu al „pieței libere”: Peru, în august 1990, a fost pedepsită pentru că nu se conforma cu diktatele FMI : prețul combustibilului a crescut de 31 de ori, iar prețul pâinii a crescut de peste douăsprezece ori într-o singură zi. Aceste reforme – efectuate în numele „democrației” – au fost mult mai devastatoare decât cele aplicate în Chile și Argentina sub pumnul guvernării militare.

Blocarea din martie 2020

Și acum, la 11 martie 2020, intrăm într-o nouă fază de destabilizare macroeconomică, care este mai devastatoare și mai distructivă decât 40 de ani de „tratament de șoc” și măsuri de austeritate impuse de FMI în numele intereselor financiare dominante.

Există ruptură, ruptură istorică, precum și continuitate. Este „Neoliberalismul până la gradul n”

Imagine în stânga: Kissinger cu dictatorul general al Argentinei Jorge Videla (1970)

Închiderea economiei globale: impacturi economice și sociale la nivelul întregii planete

Comparați ceea ce se întâmplă astăzi cu economia globală cu măsurile macro-economice „negociate” țară cu țară impuse de creditori în cadrul Programului de ajustare structurală (SAP). „Ajustarea globală” din 11 martie 2020 nu a fost negociată cu guvernele naționale. A fost impus de un „parteneriat public / privat”, susținut de propaganda mediatică, și a fost acceptat, invariabil, de politicieni cooptați și corupți.

Inegalitate socială și sărăcire „proiectată”. Globalizarea sărăciei 

Comparați  liniile directoare” din 11 martie 2020 privind  „ ajustarea globală ” care afectează întreaga planetă cu Chile, 11 septembrie 1973 .

Într-o ironie amară, aceleași interese ale Big Money din spatele „ajustării globale” din 2020 au fost implicate activ în Chile (1973) și Argentina (1976). Amintiți-vă „Operațiunea Condor” și „Războiul murdar” ( Guerra Sucia ).

Există continuitate: aceleași interese financiare puternice: birocrațiile FMI și ale Băncii Mondiale, în legătură cu Rezerva Federală, Wall Street și WEF sunt implicate în prezent în pregătirea și gestionarea operațiunilor de datorie „post-pandemică„ Noua normală ”(în numele a creditorilor) sub Marea Resetare.

Henry Kissinger a fost implicat în coordonarea „Resetării” din 11 septembrie 1973 din Chile.

În anul următor (1974), el a fost responsabil de elaborarea „Memorandumului național de securitate strategică 200 (NSSM 200) care a  identificat depopularea ca„ cea mai mare prioritate în politica externă a SUA față de lumea a treia ”.

Puterea „depopulării” sub Marea Resetare? 

Astăzi, Henry Kissinger susține ferm alături de Fundația Gates (care este, de asemenea, ferm angajată în depopulare) a Marii Resetări sub auspiciile Forumului Economic Mondial (WEF).

Nu este nevoie să negociați cu guvernele naționale sau să efectuați „schimbarea regimului”. Proiectul de blocare din 11 martie 2020 constituie o „Ajustare globală” care declanșează falimente, șomaj și privatizare la o scară mult mai mare, afectând dintr-o dată economiile naționale din peste 150 de țări.

Și tot acest proces este prezentat opiniei publice ca un mijloc de combatere a „virusului ucigaș” care, potrivit CDC și OMS, este similar cu gripa sezonieră. (Viruși A, B).

Structura puterii hegemonice a capitalismului global 

Big Money, inclusiv fundațiile miliardare, sunt forța motrice. Este o alianță complexă între Wall Street și instituția bancară, Big Oil and Energy Conglomerates, așa-numiții „Contractori de apărare”, Big Pharma, Conglomeratele Biotech, Corporate Media, Telecom, Communications și Gigantii tehnologiei digitale, împreună cu o rețea de grupuri de reflecție, grupuri de lobby, laboratoare de cercetare etc. Proprietatea intelectuală joacă, de asemenea, un rol central.

Această puternică rețea de decizie financiar-digitală implică, de asemenea, creditori și instituții bancare majore: Rezerva Federală, Banca Centrală Europeană (BCE), FMI, Banca Mondială, băncile regionale de dezvoltare și Banca pentru decontări internaționale din Basel ( BIS), care joacă un rol strategic cheie.

La rândul lor, eșaloanele superioare ale aparatului de stat al SUA (și ale aliaților occidentali ai Washingtonului) sunt implicate direct sau indirect, inclusiv Pentagonul, serviciile de informații americane (și laboratoarele sale de cercetare), autoritățile sanitare, securitatea internă și Departamentul de stat al SUA (inclusiv SUA ambasade în peste 150 de țări).

„Economia reală” și „banii mari”

De ce aceste politici de blocare Covid conduc la faliment, sărăcie și șomaj?

Capitalismul global nu este monolitic. Există într-adevăr „Un conflict de clasă” „între super-bogați și marea majoritate a populației lumii.

Dar există și o rivalitate intensă în cadrul sistemului capitalist. Anume un conflict între „Big Money Capital” și ceea ce s-ar putea descrie drept „Capitalism real” care constă din corporații din diferite domenii de activitate productivă la nivel național și regional. De asemenea, include întreprinderi mici și mijlocii.

Ceea ce este în curs de desfășurare este un proces de concentrare a bogăției (și control al tehnologiilor avansate) fără precedent în istoria lumii, prin care instituția financiară (adică creditorii de miliarde de dolari) este prevăzută pentru a-și însuși activele reale atât ale companiilor în faliment, cât și ale activelor statului. .

„Economia reală” constituie „peisajul economic” al activității economice reale: active productive, agricultură, industrie, servicii, infrastructură economică și socială, investiții, ocuparea forței de muncă etc. Economia reală la nivel global și național este vizată de blocarea și închiderea activității economice. Instituțiile financiare Global Money sunt „creditorii” economiei reale.

Guvernare globală: către un stat totalitar

Persoanele și organizațiile implicate în Simularea 201 din 18 octombrie 2019   sunt acum implicate  în gestionarea efectivă a crizei din momentul în care a fost lansată pe 30 ianuarie  2020 în conformitate cu Urgența de îngrijorare internațională (PHEIC) a OMS în domeniul sănătății publice, care la rândul său a stabilit scena pentru criza financiară din februarie 2020 și blocarea din martie.

Blocarea și închiderea economiilor naționale declanșează o a doua perioadă de șomaj în masă, împreună cu falimentul tehnic (aplicat la nivel mondial) al întreprinderilor mici și mijlocii.

Toate acestea conduc la instalarea unui stat totalitar global care intenționează să rupă toate formele de protest și rezistență.

Programul de vaccinare Covid (inclusiv pașaportul digital încorporat) (a se vedea capitolul VI) este o parte integrantă a unui regim totalitar global.

Ce este infamul ID2020? Este o alianță de parteneri public-privat, inclusiv agențiile ONU și societatea civilă. Este un program de identificare electronică care folosește vaccinarea generalizată ca platformă pentru identitatea digitală. Programul valorifică operațiunile existente de înregistrare a nașterilor și de vaccinare pentru a oferi nou-născuților o identitate digitală portabilă și persistentă, legată biometric, zone roșii, măști de față, distanțare socială, blocare ( Peter Koenig, 12 martie 2020)

„Marea resetare”

Aceiași creditori puternici care au declanșat criza Covid Globală a Datoriei stabilesc acum un „Nou Normal” care constă în esență în impunerea a ceea ce Forumul Economic Mondial descrie ca „Marea Resetare”:

Folosind blocaje și restricții COVID-19 pentru a trece prin această transformare, Marea Resetare este lansată sub masca unei „a patra revoluții industriale” în care întreprinderile mai vechi urmează să fie conduse la faliment sau absorbite în monopoluri, închizând efectiv secțiuni uriașe a economiei pre-COVID. Economiile sunt „restructurate” și multe locuri de muncă vor fi realizate de mașini bazate pe AI.

Șomerii (și vor fi mulți) ar fi plasați pe un fel de venit universal de bază și ar avea datoriile lor (îndatorarea și falimentul la scară masivă este rezultatul deliberat al blocărilor și restricțiilor) în schimbul predării activelor lor către stat sau mai exact instituțiilor financiare care ajută la conducerea acestei mari resetări . WEF declară că publicul va „închiria” tot ce le trebuie: eliminarea dreptului de proprietate sub masca „consumului durabil” și „salvarea planetei”. Desigur, mica elită care a lansat această mare resetare va deține totul. (Colin Todhunter,  Great Reset distopian, 9 noiembrie 2020)

Ceea ce este prevăzut în „Marea Resetare” este un scenariu prin care creditorii globali își vor fi însușit până în 2030 bogăția lumii, în timp ce sărăcesc sectoare mari ale populației mondiale.

În 2030  „Nu vei deține nimic și vei fi fericit”.  (vezi videoclipul de mai jos)

Națiunile Unite: un instrument de guvernare globală în numele unui parteneriat public / privat neales

Sistemul ONU este și el complice. A aprobat „guvernarea globală” și The Great Reset.

În timp ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, recunoaște pe bună dreptate că pandemia este „mai mult decât o criză a sănătății”, nu a fost întreprinsă nicio analiză sau dezbatere semnificativă sub auspiciile ONU cu privire la cauzele reale ale acestei crize.

Conform unui raport ONU din septembrie 2020:

„S-au pierdut sute de mii de vieți. Viața a miliarde de oameni a fost perturbată. În plus față de impactul asupra sănătății, COVID-19 a expus și a exacerbat inegalitățile profunde … Ne-a afectat ca indivizi, ca familii, comunități și societăți. A avut un impact asupra fiecărei generații, inclusiv asupra celor care nu s-au născut încă. Criza a scos în evidență fragilitățile din interiorul și între națiuni, precum și în sistemele noastre de montare a unui răspuns global coordonat la amenințările comune. ( Raportul ONU )

Deciziile de anvergură care au declanșat distrugerea socială și economică la nivel mondial nu sunt menționate. Nicio dezbatere în Consiliul de Securitate al ONU. Consens între toți cei cinci membri permanenți ai CSONU.

Virusul V este răspândit întâmplător pentru procesul de distrugere economică.

Proiectul „parteneriatului public-privat” al Forumului Economic Mondial, intitulat „Reimaginați și resetați lumea noastră”,  a fost aprobat de Națiunile Unite.

Revenim la George Kennan și la Doctrina Truman la sfârșitul anilor 1940. Kennan credea că ONU a furnizat o modalitate utilă de a „conecta puterea cu moralitatea”, folosind moralitatea, ca mijloc de a ștampila „războaiele umanitare” americane.

Criza Covid și măsurile de blocare sunt punctul culminant al unui proces istoric.

Blocarea și închiderea economiei globale sunt „arme de distrugere în masă” care în sensul real al cuvântului „distrug viața oamenilor”.  

Avem de-a face cu „crime împotriva umanității” extinse.

Președintele Joe Biden și „Marea resetare”

Joe Biden este un politician îngrijit, un împuternicit de încredere, care servește interesele unității financiare.

Să nu uităm că Joe Biden a fost un ferm susținător al invaziei Irakului pe motiv că Saddam Hussein „avea arme de distrugere în masă”. „Poporul american a fost înșelat în acest război”, a spus senatorul Dick Durbin . Nu te lăsa înșelat din nou de Joe Biden.

Acronime în evoluție. 9/11, GWOT, WMD și acum COVID : Biden a fost recompensat pentru că a susținut invazia Irakului.

În timpul campaniei electorale, Fox News l-a descris pe Biden drept un „socialist” care amenință capitalismul: „conexiunea tulburătoare a lui Joe Biden cu mișcarea socialistă„ Great Reset ”.

Deși este o prostie absolută, mulți „progresiști” și activiști anti-război l-au susținut pe Joe Biden fără a analiza consecințele mai largi ale președinției Biden.

„Marea Resetare” este divizibilă social, este rasistă. Este un proiect diabolic al capitalismului global. Constituie o amenințare pentru marea majoritate a lucrătorilor americani, precum și pentru întreprinderile mici și mijlocii. De asemenea, subminează mai multe sectoare importante ale economiei capitaliste.

Președinția Biden și Lockdown

În ceea ce privește Covid, Biden este ferm angajat în „Al Doilea Val”, adică menținerea închiderii parțiale atât a economiei SUA, cât și a economiei globale ca mijloc de „combatere a virusului ucigaș”.

Joe Biden va promova adoptarea „Great Reset” a WEF atât la nivel național, cât și internațional, cu consecințe economice și sociale devastatoare. Întâlnirile Forumului Economic Mondial (WEF) din 2021 programate pentru vara anului 2021 la Singapore se vor concentra pe implementarea „Great Reset” 

Președintele Biden este un susținător ferm al blocării Corona. Declarațiile sale referitoare la o „Iarnă întunecată” din 2021  confirmă că nu numai că susține adoptarea unor politici ferme de blocare Covid-19, administrația sa urmând și adoptând „Marea Resetare” a Forumului Economic Mondial ca parte integrantă a politicii externe a SUA să fie implementat sau mai corect „impus” la nivel mondial.

La rândul său, administrația Biden-Harris va încerca să anuleze toate formele de rezistență populară la blocarea virusului corona.

Ceea ce se desfășoară este o fază nouă și distructivă a imperialismului SUA. Este un proiect totalitar de inginerie economică și socială, care distruge în cele din urmă viața oamenilor la nivel mondial. Această „nouă” agendă neoliberală care utilizează blocarea coroanei ca instrument de opresiune socială a fost susținută de președintele Biden și de conducerea Partidului Democrat.

Casa Albă Biden va fi folosită pentru a instaura ceea ce David Rockefeller a numit „Guvernanță globală”, care echivalează cu o „dictatură democratică” la nivel mondial.

Trebuie remarcat faptul că mișcarea de protest din SUA împotriva blocării este slabă. De fapt, nu există o mișcare de protest națională coerentă. De ce? Deoarece „forțele progresiste”, inclusiv intelectualii de stânga, liderii ONG-urilor, sindicatele și liderii muncii – dintre care majoritatea sunt aliniați cu Partidul Democrat – au susținut de la bun început blocarea. Și îi susțin, de asemenea, pe Joe Biden.

Într-o ironie amară, activiștii anti-război, precum și criticii neoliberalismului l-au susținut pe Joe Biden.

Cu excepția cazului în care există proteste semnificative și rezistență organizată, la nivel național și internațional, Marea Resetare  va fi încorporată atât în ​​agendele de politică externă internă, cât și în cele ale SUA ale administrației Joe Biden-Kamala Harris.

Este ceea ce numiți imperialism cu o „față umană”.

Unde este mișcarea de protest împotriva acestui „parteneriat public-privat” al Coronei nealese?

Aceleași fundații filantropice (Rockefeller, Ford, Soros și colab.) Care sunt arhitecții nerostiti ai „Great Reset” și „Global Governance” sunt, de asemenea, implicați în finanțarea (generoasă) a activismului schimbărilor climatice, Extinction Rebellion, Forumul Social Mondial , Black Lives Matters, LGBT și colab.

Ceea ce înseamnă acest lucru este că bazele acestor mișcări sociale sunt adesea induse în eroare și trădate de liderii lor, care sunt cooptați în mod obișnuit de o mână de fundații corporative.

Forumul Social Mondial (FSM), care comemorează a 20-a aniversare, reunește activiști anti-globalizare angajați din întreaga lume. Dar cine controlează FSM? De la început, în ianuarie 2001, a fost (inițial) finanțat de Fundația Ford.

Este ceea ce numiți  „disidență fabricată” (mult mai  insidioasă decât „consimțământul fabricat” al lui Herman-Chomsky).

Obiectivul elitelor financiare „a fost să fragmenteze mișcarea poporului într-un vast mozaic„ fă-o singur ”. Activismul tinde să fie fragmentar. Nu există o mișcare anti-globalizare anti-război integrată ”. (Michel Chossudovsky, Manufacturing Dissent , Global Research, 2010)

În cuvintele lui McGeorge Bundy, președintele Fundației Ford (1966-1979):

„Tot ceea ce a făcut Fundația [Ford] ar putea fi considerat ca„ făcând Lumea sigură pentru capitalism ”, reducând tensiunile sociale, ajutând la confortul celor afectați, oferind supape de siguranță pentru supărați și îmbunătățind funcționarea guvernului

Mișcarea de protest împotriva Marii Resetări care constituie o „lovitură de stat globală” necesită un proces de mobilizare la nivel mondial:

Nu poate exista o mișcare de masă semnificativă  atunci când disidența este finanțată cu generozitate de aceleași interese corporative [WEF, Gates, Ford și colab.] Care sunt ținta mișcării de protest ”.

Calea de urmat

Peste 7 miliarde de oameni din întreaga lume sunt afectați direct sau indirect de criza coronei.

Ceea ce se cere este dezvoltarea unei rețele de bază care să se confrunte atât cu arhitecții acestei crize, cât și cu guvernele naționale și regionale (state, provincii) implicate în realizarea blocării și închiderii activității economice ca mijloc de combatere a V Virusul ”. Trebuie pusă la îndoială legitimitatea politicienilor și a puternicilor sponsori corporativi ai acestora, inclusiv a măsurilor de poliție adoptate de stat pentru a pune în aplicare diversele politici. (Măști de față, distanțare socială, adunări publice etc.)

Această rețea ar fi stabilită (la nivel național și internațional) la toate nivelurile societății, în orașe și sate, locuri de muncă, parohii. Sindicatele, organizațiile de fermieri, asociațiile profesionale, asociațiile de afaceri, sindicatele studențești, asociațiile de veterani, grupurile bisericești ar fi chemate să integreze această mișcare.

Prima sarcină ar fi dezactivarea campaniei de frică și dezinformarea mass-media, precum și obstrucționării programului de vaccinare Covid al Big Pharma.

Mass-media corporativă ar fi provocată direct, fără a viza în mod special jurnaliștii principali, dintre care mulți au fost instruiți să respecte narațiunea oficială. Acest efort ar necesita un proces paralel la nivel de bază, de sensibilizare și educare a concetățenilor cu privire la natura virusului, testul PCR, impactul blocării, masca facială și distanțarea socială.

„Răspândirea cuvântului” prin intermediul rețelelor sociale și al mass-media independente online va fi întreprinsă, având în vedere că Google, precum și Facebook sunt instrumente de cenzură.

Crearea unei astfel de mișcări, care contestă cu forță legitimitatea elitelor financiare, precum și structurile autorității politice la nivel național, nu este o sarcină ușoară. Va necesita un grad de solidaritate, unitate și angajament de neegalat în istoria lumii.

Va necesita, de asemenea, ruperea barierelor politice și ideologice din cadrul societății (adică între partidele politice) și acționarea cu o singură voce . De asemenea, trebuie să înțelegem că „proiectul corona” este o parte integrantă a agendei imperiale americane. Are implicații geopolitice și strategice. De asemenea, va fi nevoie să-i înlăturați pe arhitecții acestei diabolice „pandemii” și să-i acuzați pentru crime împotriva umanității.